صنعت هوایی دنیا با «کرونای انگلیسی» دوباره وارد رکود شد
شیوع ویروس جهشیافته کرونا موسوم به کرونای انگلیسی در انگلستان، موجب تعلیق بسیاری از پروازهای کشورهای مختلف به این کشور شد و این ویروس انگلیسی موجب شد مجدداً صنعت حمل و نقل هوایی در رکود قبلی ماندگار شود.
شیوع ویروس جهشیافته کرونا موسوم به کرونای انگلیسی در انگلستان، موجب تعلیق بسیاری از پروازهای کشورهای مختلف به این کشور شد و این ویروس انگلیسی موجب شد مجدداً صنعت حمل و نقل هوایی در رکود قبلی ماندگار شود.
به گزارش تین نیوز به نقلپس از فارس، اعتراف دولت انگلیس به شیوع ویروس جهشیافته کرونا در این کشور موسوم به «کرونای انگلیسی»، ساعات پایانی روز 30 آذرماه بود که وزارت بهداشت کشورمان به محض اطلاع از شیوع این ویروس انگلیسی در کشور انگلستان، از وزارت راه و شهرسازی خواست قوانین سختگیرانهای بر پروازهای ایران-انگلستان و بلعکس اعمال شود.
* جزئیات شیوع کرونای انگلیسی
از روز شنبه (29 آذر) که دولت انگلیس اعلام کرد نوع جدیدی از ویروس کرونا با قدرت انتقال بالاتر را شناسایی کرده است، به دلیل شیوع این ویروس جهشیافته انگلیسی که قابلیت سرایت بالاتر و اثرگذاری سختتری دارد، دهها کشور جهان پروازهای خود به مقصد این کشور را لغو کردند.
مقامات دولت انگلیس گفتهاند: قدرت انتقال سویه جدید ویروس کرونا 70 درصد بیشتر از نوع قبلی آن است.
«مت هنکاک» وزیر بهداشت بریتانیا نیز ضمن اعتراف به «خارج از کنترل» بودن اوضاع شیوع نوع جدید ویروس کرونا، گفته است: ممکن است محدودیتهای کرونایی تا ماهها در این کشور باقی بمانند.
به هر حال ظاهرا نسخه جدید و جهش یافته ویروس کرونا موسوم به کرونای انگلیسی از ماه سپتامبر شناسایی شده بوده است و هنوز مشخص نیست مسوولان انگلستان چه میزان پنهانکاری در اینباره داشتهاند.
رسانه های جهان در پی کشف گونه تازه ویروس کرونا موسوم به کرونای انگلیسی، اعلام کردند که این گونه علاوه بر همه بخشهای انگلیس غیر از ایرلند شمالی، در دانمارک، هلند، استرالیا و جبل الطارق و حتی خارج از قاره اروپا مشاهده شده است.
مقام های ایتالیا ادعا کرده اند یک مورد از ابتلا به ویروس تازه را در مسافر ورودی از انگلیس در رم یافته اند، فرانسه و آفریقای جنوبی هم تصور می کنند که مواردی از این گونه جهش یافته را یافته اند.
اولیویه وران وزیر بهداشت و درمان فرانسه نیز سرایت گونه تازه به کشورش را کاملا محتمل دانسته، هر چند هنوز موردی به صورت رسمی شناسایی نشده است.
سرعت انتشار و واگیری این ویروس انگلیسی که نخستین بار در اوایل ماه دسامبر (آذر ماه) در لندن ردیابی شد، 70 درصد بالاتر از گونه اصلی است.
بر اساس داده های مرکز جلوگیری و مهار بیماری های اروپا، انگلیس دارای یکی از بالاترین قابلیت ها در جهان برای یافتن ژنوم های گونه تازه کووید است.
* وزیر راه: اعمال مقررات سختگیرانه کافی نبود؛ پروازهای انگلستان را تعلیق کردیم
به هر حال کشور ایران هم به سرعت نسبت به تعلیق پروازهای خود به انگلستان در راستای جلوگیری از شیوع کرونای انگلیسی در کشورمان اقدام کرد.
وزیر راه و شهرسازی در اینباره میگوید: ساعات پایانی روز 30 آذرماه بود که آقای نمکی (وزیر بهداشت) از ما خواست به دلیل شیوع کرونای جهشیافته در انگلستان، در پروازهای انگلستان مقررت سختگیرانهای اعمال شود.
محمد اسلامی گفت: ما دیدیم با این شرایط، اعمال مقررات سختگیرانه کافی نیست و بدین ترتیب از همان ساعات پایانی 30 آذر تصمیم به تعلیق 2 هفتهای پروازها به انگلستان (از یکم دیماه به مدت 14 روز) گرفتیم.
* آزمایش تست کرونا و قرنطینه مهمانداران پرواز اخیر ایران-انگلستان
بنابراین گزارش از یکم دیماه پروازی از انگلستان به ایران انجام نشد، اما بامداد روز یکم دیماه پرواز تهران-انگلیس هما به دلیل آنکه اطلاعی به مسافران داده نشده بود، فقط به صورت رفت (برگشت بدون مسافر) انجام شد و البته روز سهشنبه 2 دیماه نیز یک پرواز تهران-انگلیس دیگر انجام شد البته این پروازها در برگشت مسافری همراه نداشتند و پس از آن همه پروازهای رفت و برگشت در مسیر ایران - انگلستان قطع شد.
پس از این انجام این پرواز بود که سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد: به دلیل شیوع کرونای انگلیسی، گروه پروازی هما که با پرواز شماره 710 از لندن به تهران برگشتند در بدو ورود به کشور جهت اطمینان از سلامتی، قرنطینه میشوند.
طبق اعلام سازمان هواپیمایی، با توجه به شیوع ویروس جدید کرونا در انگلیس و لغو همه پروازها به این کشور، آخرین پرواز شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران جهت انتقال مسافران به لندن و بازگرداندن صرفا گروه پروازی مستقر در لندن به کشور در تاریخ دوم دی ماه انجام گرفت، در این راستا همه گروه پروازی این هواپیما در بدو ورود به کشور قرنطینه و پس از انجام تست PCR و ارائه جواب منفی، مجاز به انجام پرواز خواهند بود.
اسعدی سامانی: ادامه تعلیقها پس از 2 هفته منوط به تصمیم وزارت بهداشت است
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی درباره تمدید مدتزمان تعلیق پروازها بین ایران و انگلستان میگوید: از ابلاغ دستورالعمل تعلیق 14 روزه پروازها به انگلستان چند روزی بیشتر نگذشته است و تغییر و یا تمدید آن بستگی به تصمیم وزارت بهداشت و درمان و ستاد ملی مبارزه با کرونا دارد.
به گفته مقصود اسعدی سامانی، هر تصمیمی برای ادامه تعلیق پروازهای لندن یا برقراری مجدد آن از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا اخذ شود، همگی تابع هستیم.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی میگوید: اگر شرایط و وضعیت اعلام شده در انگلستان بابت نوع جهش یافته ویروس کرونا بهتر نشود احتمال دارد که لغو پروازها از مبدا انگلستان به ایران و بالعکس باز هم تمدید شود.
* پرزوازها به بقیه نقاط اروپا تعلیق می شوند؟
معاون هوانوردی سازمان هواپیمایی نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس در پاسخ به این سوال که از آن منظر که این ویروس جهشیافته انگلیسی در برخی کشورهای اروپایی دیگر هم دیده شده است، وزارت بهداشت درخواستی بابت توقف پرواز از آن کشورها به ایران هم داشته است؟ میگوید: پروازها در مسیر رفت و برگشت انگلیس تعلیق شده است اما وزارت بهداشت هنوز درخواستی بابت توقف پروازها به دیگر نقاط اروپا نداشته است، اما اگر واقعا به این نتیجه برسند که این ویروس جدید جهشیافته انگلیسی، به دیگر کشورهای اروپایی سرایت کرده است قطعا با درخواست وزارت بهداشت؛ آن پروازها نیز متوقف میشود.
* ایرلاینهای خارجی هم امکان انتقال مسافران با مبدأ انگلیس به ایران ندارند
به گفته جلالی، معاون هوانوردی سازمان هواپیمایی، با این حال این سازمان اطلاعیهای به همه شرکتهای هواپیمایی خارجی فعال در ایران داده و اعلام کرده است که از اول دی ماه، به هیچ عنوان هیچ مسافری از هیچ یک از فرودگاههای کشور انگلستان به هر کدام از مقاصد پروازی در ایران نیاورند و اجازه پذیرش مسافران انگلیسی از فرودگاههای آن کشور ندارند؛ به این شرکتهای هواپیمای خارجی تأکید شده است در صورت مشاهده هرگونه رفتار مغایر این اطلاعیه با آن شرکتهای هواپیمایی برخورد میشود.
به گفته وی در هیچ یک از پروازهای کانکشنی هم مسافر از فرودگاه انگلیس امکان ورود به فرودگاههای کشورمان را ندارد، در این پروازها مسافر به صورت ترانزیتی پذیرش میشود، مستقیم از مبدأ که همان فرودگاه انگلستان است در کارت پروازها مسیر اول و دوم قید میشود که تأکید شده است به هیچ عنوان شرکتهای هواپیمایی خارجی، حق پذیرش چنین مسافرانی را ندارند.
جلالی میگوید: همچنین به سازمان هواپیمایی ترکیه هم اعلام کردهایم مسافر ترانزیتی در قالب پروازهای کانکشنی از فرودگاههای انگلستان به کشور ایران نداشته باشند.
* فروش بلیت از مبداء لندن به تهران ممنوع
امروز نیز سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد در صورت فروش بلیت از مبدا لندن به تهران، مجوز دفاتر و سایت های فروش بلیت لغو می شود.
طبق اعلام سازمان هواپیمایی کشوری با توجه به شیوع ویروس جدید کرونا در انگلیس، قطع همه پروازهای مسقیم رفت و برگشت به این کشور و هم چنین ابلاغ صادره از سوی سازمان هواپیمایی کشوری به شرکت های هواپیمایی خارجی مبنی بر عدم پذیرش مسافران از مبدا لندن به تهران به مدت دو هفته، در صورت فروش بلیت در این مسیر در بازه زمانی ذکر شده، مجوز دفاتر و سایت های فروش بلیت لغو می شود.
به هموطنان توصیه می شود به تبلیغات مندرج در برخی سایت ها و دفاتر فروش برای تهیه بلیت از مبدا لندن به تهران از طریق شرکت های هواپیمایی خارجی توجه نکنند و از خرید بلیت این مسیر خودداری کنند.
* توقف پروازها به انگلیس در اروپا و آسیا
بنابراین گزارش، پس از شیوع ویروس جهشیافته کرونای انگلیسی، کشورهایی نظیر بلژیک، آلمان، ایتالیا، کویت و هلند اعلام کردند پروازها از مبدأ و به مقصد انگلیس را به حالت تعلیق درآوردهاند همچنین رژیم صهیونیستی هم اعلام کرده که پروازها به انگلیس را معلق میکند.
کشور هلند تا تاریخ ۱ ژانویه ۲۰۲۱ پروازهای ورودی و خروجی از مبدأ انگلیس و به مقصد این کشور معلق کرده است؛ در بیانیه وزارت بهداشت هلند در این خصوص آمده است: «نسخهای جهشیافته و مسری از ویروس کرونا در پادشاهی متحده انگلیس در حال شیوع است؛ گفته میشود این ویروس سریعتر و آسانتر انتشار پیدا میکند و کشف آن دشوارتر است».
در این راستا روز چهارم دیماه بود که سخنگوی وزارت امور خارجه چین هم اعلام کرد: با توجه به شیوع نوع جدیدی از ویروس کرونا در بریتانیا، همه پروازهای این کشور «به مدت نامحدود» تعلیق میشود.
ونبین گفته است: پس از ملاحظات بسیار، چین تصمیم گرفت همانند دیگر کشورها عمل کرده و همه پروازها از بریتانیا و بلعکس را تعلیق کند، چین با دقت تحولات مربوطه را دنبال کرده و اقدامات کنترلی خود را بسته به اوضاع و شرایط، هماهنگ خواهد کرد».
* رفع اتهام شیوع کرونا از حمل و نقل هوایی
به گزارش فارس، زمانی که ویروس کرونا در ووهان چین شیوع یافته بود و پس از مدتی (اوایل اسفند 98) این ویروس در ایران هم دیده شد، شبکه رسانهای دشمن، مدام انتقال این ویروس به کشور را به دلیل انجام چند پرواز محدود و البته عمدتا غیرمسافری توسط شرکت هواپیمایی ماهان به کشور چین اعلام میکردند در حالی که بعدها مشخص شد عامل سرایت این ویروس دلایل مختلف و گستردهای دارد و صنعت حمل و نقل هوایی کشورمان در این حوزه با ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت کاملا هماهنگ است.
وزیر راه و شهرسازی در اینباره میگوید: این وزارت خانه و بخش حمل و نقل هوایی در موضوع مبارزه با بیماری کرونا پیشتاز اجرای پروتکلهای بهداشتی است، دشمن در روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا، مدعی بود صنعت حمل و نقل هوایی عامل انتقال و ورود ویروس کرونا به کشور بوده و این اتهام پر تکرار همواره در روزهای ابتدایی انتشار این ویروس، مطرح میشد.
به گفته محمد اسلامی برای رفع این اتهام در حوزه حمل و نقل هوایی تلاش گستردهای توسط شرکتهای هواپیمایی و سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاه ها، انجام شد که از زحمات بخش حمل ونقل هوایی در این حوزه قدردانی میکنم.
* شدت یافتن محدودیتها در حمل و نقل هوایی دنیا با شیوع کرونای انگلیسی
به گزارش فارس، به هر حال جابهجایی مسافر شاید یکی از دهها دلیل انتقال ویروس کرونا باشد و در این حوزه هم کشورها سعی میکنند پروتکلها را رعایت کنند.
در ایام شیوع کرونا صنعت حمل و نقل هوایی در کنار صنعت گردشگری بیشترین آسیب را دید و البته بیشترین محدودیتها هم در انواع مدلهای حمل و نقلی خصوصا حمل و نقل هوایی اعمال میشد.
با شیوع ویروس جدید جهش یافته کرونای انگلیسی، بار دیگر حمل و نقل هوایی بینالمللی تحت تأثیر قرار گرفت و کشورهای زیادی پرواز خود را اینباره به/از انگلستان متوقف کردهاند و مرزهای خود را به روی انگلیس بستهاند و پیشبینی میشود مجددا صنعت حمل و نقل هوایی دنیا با شیوع کرونای انگلیسی در رکود بماند و این ویروس انگلیسی موجب بروز مشکلات بزرگی در بنگاههای اقتصادی و شرکتهای هواپیمایی دنیا نظیر بیکاری پرسنل و کارمندان شود.