بازدید سایت : ۵۲۵۹۶

خرید هواپیمای شخصی در ایران + قیمت

قیمت هواپیمای شخصی از نوع تک موتوره فوق سبک که کاربرد تفریحی دارند، در بازار های جهانی ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار دلار است و در ایران بین پنج تا ۷.۵ میلیارد تومان فروخته می شود.

خرید هواپیمای شخصی در ایران + قیمت
تین نیوز |

آمار رسمی مربوط به هواپیمای شخصی در ایران ظرف سه سال اخیر ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است و در حال حاضر اگرچه به ۲۵۰ فروند رسیده، اما مشخص نیست مانند ناوگان حمل ونقل هوایی، چند درصد آن ها زمین گیر هستند و چند درصدشان قابلیت پرواز دارند.

به گزارش تین نیوز به نقل از فرارو، خرید هواپیمای شخصی به شکل زمزمه ای وسوسه کننده در سال ۱۳۷۹ به گوش رسید. مردم عادی به این ترتیب می توانستند برای خودشان هواپیمای شخصی خریداری کنند. 

خرید هواپیمای شخصی سه سال بعد، حالت رسمی به خود گرفت. در آیین نامه مالکیت و بهره برداری هواپیمای شخصی آمده هر شخص حقیقی یا حقوقی دارای تابعیت کشور، مجاز است با رعایت قوانین و مقررات، برای خرید و مالکیت هواپیما ی شخصی غیرنظامی اقدام کند. اما و اگر ها را هم مشخص کرده اند.

خرید جت های خصوصی برای عموم آزاد است

خرید هواپیمای شخصی و استفاده از آن تنها با اخذ مجوز صلاحیت پرواز مجاز شناخته شده است. خریدار باید در ابتدا هواپیمای شخصی را در سازمان هواپیمایی کشوری ثبت کند. قطعا دریافت یک سری مجوز ها مثل لایسنس پرواز با هواپیمای شخصی نیز الزامی خواهد بود.

صدور مجوز اولیه شش ماه زمان می برد هر بار پرواز هواپیما به اخذ مجوز نیاز دارد. محل نگهداری هم فرودگاه است. اجازه پرواز هواپیمای شخصی پس از تایید قابلیت های فنی و صلاحیت عوامل پرواز توسط سازمان هواپیمایی کشور صادر می شود.

هواپیمای شخصی دردسر هایی مثل تعمیر و نگهداری، تامین قطعات و باقی موارد را هم دارد که کلی وقت می گیرند و باید زیر نظر سازمان هواپیمایی انجام شود.

کاربرد هواپیمای شخصی در ایران

هواپیمای شخصی را در فرودگاه مخصوص نگهداری می کنند. فرودگاه گلبهار در مشهد، آزادی قزوین، زرقان شیراز، ایوانکی نزدیک تهران، کرمان، رامسر، نوشهر، ایلام، ارومیه، جلفا، کاشمر، دزفول، نیشابور، پیام کرج، تبریز، بجنورد، اصفهان، شهرکرد، یاسوج، کیش، زنجان، همدان و نمک آبرود نقاطی هستند که می توان برای نشست وبرخاست هواپیمای شخصی روی آن ها حساب باز کرد.

هواپیمای شخصی در بعضی فرودگاه ها مثل آزادی، نمک آبرود، نوشهر، کیش که با استقبال گردشگران روبرو هستند، به عنوان یک وسیله تفریحی در بازه های ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ای استفاده می شود. با این حال وقتی پای هواپیمای شخصی به اخبار باز می شود، حساسیت ایجاد می کند.

هواپیمای شخص احتمالا به این دلیل توجه افکار عمومی را به خود جلب می کند که آن را مترادف با نوعی از سرمایه داری می دانند. با وجود حضور ۲۵۰ فروند هواپیمای شخصی لازم نیست خیلی حرص بخورید چون بخشی از این اشتباه حاصل اشتباه گرفتن مفهوم «هواپیما شخصی» و «جت شخصی» است.

جت شخصی هواپیمایی است که معمولا در فیلم ها و سریال ها یا اخبار مربوط به سلبریتی های خارجی دیده ایم، اما براساس قانون، خرید جت خصوصی توسط افراد در ایران ممنوع است و آیین نامه تنها به هواپیما شخصی اشاره شده است.

هواپیمای شخصی در ایران بیشتر از نوع ملخی است که برای پرواز های با برد کوتاه استفاده می شود؛ معمولا هم کاربرد آموزشی، تفریحی یا سم پاشی دارند. آیین نامه تاکید کرده فقط هواپیماهای فوق سبک اجازه ورود و پرواز در کشور را دارند. با توجه به اینکه خرید این دسته از هواپیما ها مشمول تحریم نمی شود، در حال حاضر میانگین سنی ناوگان هواپیمای شخصی کشور از نظر سال ساخت و ایمنی نسبت به هواپیما های غول پیکر و مسافری در رتبه بهتری قرار دارد.

هواپیمای شخصی فوق سبک معمولا دونفره است و توانایی پرواز به مدت پنج تا شش ساعت را دارد. برد پرواز هواپیمای شخصی به ۲۳۰ تا ۲۵۰ کیلومتر می رسد.

قیمت هواپیمای شخصی در ایران

هواپیمای شخصی از نوع فوق سبک با ظرفیت دو نفر، در ایران بیشتر متعلق به برند های اروپایی و روسی مثل Tecnam، یوروفاکس، Sky lark، Land africa، Corvus، لاری ایکاروس، Zenair و Aero Pop هستند که بیشترشان در طول دهه ۹۰ شمسی، وارد کشور شده اند.

تعداد هواپیمای شخصی کشور تا سال ۹۹ حدود ۱۷۰ فروند اعلام شده بود و از آن موقع تا حالا به ۲۵۰ فروند رسیده است. یعنی ظرف سه سال تعداد هواپیما های شخصی کشور نزدیک ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده. بیشتر این هواپیما ها از نوع یک موتوره فوق سبک هستند که با عنوان هواپیمای ورزشی به کشور وارد شده اند و کمتر از ۶۰۰ کیلوگرم وزن دارند. یعنی سبک تر از یک دستگاه پراید.

هواپیمای شخصی سال های آخر دهه ۹۰، ماهی سه تا پنج میلیون تومان خرج روی دست صاحبش می گذاشت که این عدد احتمالا تا الان به بالای ۱۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. سوخت مورد نیاز هواپیمای شخصی نیز بدون احتساب یارانه بنزین محاسبه می شود و با نرخ فوب خلیج فارس در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.

قیمت هواپیمای شخصی با چنین مشخصاتی در بازار های جهانی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار دلار است. قیمت هواپیمای مسافربری کوچک ایرباس A320 نزدیک ۹۷ میلیون دلار است و خرید بویینگ ۷۳۷ حدود ۶۰ تا ۹۹ میلیون دلار خرج دارد. هواپیما های بزرگ تر بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار قیمت دارند. پیش از تشدید تحریم ها در سال ۹۷ وقتی دلار ۱۲ هزار تومان بود، می شد با پرداخت یک تا دو میلیارد تومان یک هواپیما شخصی خرید، اما در حال حاضر با احتساب دلار ۵۰ هزار تومانی قیمت هواپیمای شخصی به پنج تا ۷.۵ میلیارد تومان می رسد. فهرست بلندبالایی از انواع ماشین می توان تهیه کرد که ارزششان بیشتر از هواپیمای شخصی است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس پاسخ

    اصلا ایرادی نداره که یکسری ماهی چند ۱۰ میلیون تومان ، ماهی چند ۱۰۰ میلیون تومان و حتی ماهی چند میلیارد تومان درآمد داشته باشن شمال تهران تو خانه های لاکچری و ویلایی متری ۲۰۰ میلیون تومان بشینن بنز و بی ام و و مازراتی سوار بشن لندکروز ۵۰ میلیارد تومانی زیر پاشون باشه تو اروپا و آمریکا و کانادا و استرالیا ، املاک و ویلا داشته باشن و تهش حتی جت شخصی هم داشته باشن این ها اصلا ایرادی نداره همه کشورها از این دست ثروتمندان دارن نوش جونشون ، ایراد اما اینجاست که "مالیات" نمی دن این خیلی بده که حدودا ۴۵ سال از انقلابی گذشته که اسمش انقلاب مستضعفین بوده و هست و هنوز مثلا جامعه پزشکی ، ۷۰ درصد فرار مالیاتی فقط از شغل تخصصی شان دارند سایر مشاغل هم دارند مثل انبوه سازی مسکن ، قشری که کف درآمدی شان ماهی ۴۰ تومنه و تا بالای ۳ ۴ میلیارد تومان در ماه هم در میارن یا گروه های آموزش کنکور و مدارس که تبلیغات چند همتی به تلوزیون می دن اما رفتن زیر مجموعه فرهنگ و مالیات نمی دن ! ۶ ۷ رسته شغلی داریم که مجموع فرار مالیاتی این ها از شغل پیدا و پنهان شان و مالیات از سرمایه هایشان ، سالی حداقل ۱۵۰ همت می شود حساب کنید با این مبلغ چه کارهایی می شود برای ۵ دهک ضعیف تر جامعه کرد این ها بد است و الا من پراید سوار هیچ مشکلی ندارم که یکی تو پارکینگ خونش ، ۱۰۰ میلیارد تومان فقط ماشین پارک کرده باشه اما باید مالیات شان را بدن که من جوان بتونم برای ازدواج کردن ، وام یکی دو میلیاردی بگیرم یعنی یک صندوق بزرگ وام ازدواج از دل همان ۱۵۰ همت فرار مالیاتی تشکیل بشه من جوان بخوام کار راه بندازم کشاورزی و دامداری و گلخانه و تولیدی و ... راه بندازم باید بتونم وام مناسب بهره و اعتبار بگیرم می شود مترو را سریع تر ساخت برای حرکت بین روستاها و شهرک های صنعتی ، می شود کلی مینی بوس نو و در شان مردم ایران خرید پل های روستایی ساخت و ... ایراد کار از این نقطس و الا شما جت شخصی بندازید زیر پای ثروتمندان و حتی اجازه بدین این ها هواپیماهای لاکچری پهن پیکر هم بخرن مردم نه تنها مشکل نخواهند داشت که افتخار هم می کنند به جامعه ایی که ثروتمندانی دارد که خیر داشته هاشون به دهک های ضعیف تر می رسه بخاطر همین هاست که در ایران ، مردم به ثروتمندان به چشم بد و حتی دزد نگاه می کنن اما در کشورهای پیشرفته ، مردم به حضور ثروتمندان افتخار می کنند .

    • رضاییان

      مگه ارث پدی تورو میخورن که الان گلو جر میدی طلبکاری؟!

    • حامد

      تو هم برو کار کن، زحمت بکش، به جا اینکه چشمت دنبال اموال دیگران باشه و منتظر باشی چیزی از مال اونا کنده بشه به تو برسه. کار کنی می تونی کاسبی خودت رو راه بندازی، .

    • ناشناس

      مالیات بدیم به گدا گشنه ها برای چی!؟
      برید کار کنید خودتون
      پدران و اجداد ما هم زحمت کشیدن که به نون و نوایی رسیدن

  • ناشناس پاسخ

    دایی

  • تیمور پاسخ

    اگر عقل داشتند صنعت گردشگری راه بینداختندو از هر توریست و ... که به ایران بیاید صد دلار برای ویزا بگیرند مثلا اگر پنجاه میلیون توریست به کشور ایران بیاید پولش می شود پنج میلیارد دلار با این پول هم میشه هواپیمای مسافربری نو خرید و هم آثار باستانی را مراقبت کرد و تور گردشگری برگذار بکنند و خیلی هم توریست ها در ایران پول خرج بکنند واقعا که فقط میخوان مردم همیشه فقیر باشن

  • زکریا پاسخ

    ببخشید برای خرید یک جت در ایران باید از چه شرکتی خرید کنی؟

    • احمد

      خرید جت در ایران نام شرکت

  • ناشناس پاسخ

    هموطن مون دل پری داره البته الان ۸۰درصد ایران جزو دهک متوسط یا پایین هستیم دیگه حرص چی بخوریم همه مردم گیر گرفتاری دارند کاش همه مردم یا پولدار بودن یا همه فقیر بودند یعنی تبعیض نبود کاش همه مردم سلامت پولدار شاد بودند الانم چون رشته ام در مورد ریز پرنده هست داشتم پرند ها فوق سبک دست ساز می دیدیم تو گوگل الان دیدم یه جوان که اول راهنمایی داره ترک تحصیل کرده با موتور ۱۲۵سی سی لوله آب هواپیما ساخته دلم بدجور سوخت چون ۳۱سالشه بخاطره ضعیف بودن مالی اول راهنمایی ترک تحصیل کرده ولی تا الان ۵تا هواپیما با لوله آب ساخته که قادر پرواز هست راحت ۳۰کیلومتر مسافت طی میکنه احداقل سرعت ۱۳۰تا هست میگم اگه پول داشت درس میخوند الان تو صنعت هواپیما راحت میتونست برای کشور هواپیما تولید کنه متاسفانه تو ایران جونا بدرد نخور بخاطره فقر میسوزن یه عده بچع پولدار با پول بابایی نمی دونن پلی استیشن ۵ بگیرند برا سرگرمی یا اپل یا برن ماشین بخرند واقعا دیدم طرف ۴۵ ملیون پول داد واسه خرید پلی استیشن یه آدم گیر چند ملیون بره مدرسه یکی هم چی بگم انشالله خدا دست همه بی کسا بگیره به پولدار هم پول بیشتر ما که حسود نیستیم امین

  • امیر پاسخ

    الان که این خبر رو میخونم ۱۴ دی هستش و دلار توی شش ماه دوم سال از هشتاد هزار تومان هم گذشت توی یکی دو روز ده هزار تومان رفت بالا و واقعا جای تعجب داره که این اردیبهشت ۱۴۰۳ چه خبر بود و چه اولویت های داشتیم و این هلی کوپتر اندازه یک ماشین لوکس بود و الان از ماشین لوکس هم چندین برابر گرون تره

  • پارسا پاسخ

    خطاب به اون کسی که گفته مالیات بدیم به گدا گشنه ها برا چی؟
    لازم نیست مالیات بدی و تو این مملکت نخواهی داد ولی اینو بدون که هرچی داشته باشی یا نداشته باشی یکی مثل پدرات و اجدادت هرچی جمع کرده باشن بازم میرن زیر خاک و هیچی از مال دنیا تو خاک نصیبت نمیشه یه تهش یه کفن تنت باشه که اونم بعد چند سال میپوسه خواستم خیالت رو راحت کنم چه اون گدا گشنه و چه تویی که مثلا پولداری هردو تهش یه جایگاه دارین اما من ته حرفم اینه مال دنیا خیلی ارزش نداره ولی حداقل میتونین دست دو تا فقیر و بدبخت بیچاره و کودک بی خانمان رو بگیرین نمیخواد مالیات بدین