بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

قیمت یک ساعت صندلی پرواز در ایران چند دلار است‌؟

شرکت های هواپیمایی داخلی با سوخت تقریبا رایگان، یک ساعت صندلی پرواز را 17 دلار گران تر از یک ساعت صندلی پرواز در کشوری نظیر آمریکا عرضه می کنند.

تین نیوز |

شرکت های هواپیمایی داخلی با سوخت تقریبا رایگان، یک ساعت صندلی پرواز را 17 دلار گران تر از یک ساعت صندلی پرواز در کشوری نظیر آمریکا عرضه می کنند. به گفته عضو هیأت رئیسه مجلس، 40 هزار میلیارد تومان یارانه سوخت هواپیما به شرکت های داخلی داده می شود؛ در حالی که باید به اقلام اساسی مردم تعلق می گرفت.

به گزارش تین نیوز به نقل از فارس، طبق آخرین گزارش آمارنامه مصرف فرآورده های نفتی انرژی زا میزان مصرف روزانه سوخت هواپیما در ایران روزانه بین 4 الی 5 میلیون لیتر است.

طبق آمار بورس انرژی، قیمت صادراتی سوخت هواپیما در سال جاری حدود 57.6 سنت بر لیتر بوده که با در نظر گرفتن نرخ تسعیر ارز دلار حواله معادل 40 هزار تومان، هر لیتر سوخت هواپیما معادل 23 هزار تومان ارزش دارد.

هم اکنون قیمت داخلی سوخت جت لیتری 600 تومان است یعنی به ازای مصرف هر لیتر سوخت جت، شرکت های هواپیمایی ایرانی حدود 22 هزار 400 تومان یارانه انرژی می گیرند که سالانه رقمی معادل 37 هزار میلیارد تومان است. اما این یارانه سوخت دریافتی، نه تنها هیچ تاثیری بر افزایش کیفیت خدمات شرکت های هواپیمایی نداشته بلکه قیمت بلیت هواپیما در ایران در مقایسه با سایر کشورها بالاتر است.

 مقایسه قیمت بلیت هواپیما در ایران و آمریکا

در این راستا، سیدمحسن دهنوی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در رشته توئیتی به مقایسه قیمت بلیت هواپیما در ایران و آمریکا پرداخت و نوشت: «پرواز بیش از 6 ساعته بین نیویورک و لس آنجلس حدود 150 دلار است؛ کمتر از 25 دلار برای یک ساعت پرواز با سوخت 70 سِنتی؛ که با سوخت 1 سِنتی (معادل نرخ سوخت کشورمان)، هزینه هر ساعت پرواز معادل 20 دلار محاسبه می شود».

به گفته دهنوی، فرض کنیم حتی نصف این هزینه، مرتبط با تعمیر و نگهداری تجهیزات و نیازمند متخصصان خارجی است و این پرواز هم شبیه ما تحریم باشد؛ با لحاظ 15 درصد هزینه های تحریم، قیمت یک ساعت پرواز آمریکایی داخل خاک ایران به 21.5 دلار می رسد.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی می گوید: فرض کنیم کل حقوق خلبان، خدمه، مهندس ها، کارکنان ایرلاین و غیره همان حقوق معادل دلاری باشد، قیمت این پرواز با دلار 40 هزار تومانی برای تهران به مشهد حدودا 860 هزار تومان می شود و با قیمت سوخت غیریارانه ای نیز قیمت کمتر از 1 میلیون و 100 هزار تومان خواهد بود.

دهنوی گفته است: صنعت هواپیمایی داخلی با سوخت تقریبا رایگان، حقوق کمتر کارکنان، دلار 28500 تومانی و کلی رانت دیگر، به دنبال افزایش صد درصدی نرخ بلیت است تا به عنوان مثال برای پرواز اقتصادی تهران به مشهد با کیفیتی بسیار پایین تر از پرواز های بین المللی، بیش از 2 میلیون تومان پول بگیرد.

اگر شرکت هواپیمایی زیان ده است پس رشد روزافزون تقاضای تأسیس ایرلاین چیست؟  

این عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی می گوید: در حالی که شرکت های هواپیمایی مدام از قیمت های فعلی می نالند، تقاضای زیاد برای تاسیس ایرلاین و تشکیل صف چه معنایی جز درآمدهای سهل الوصول آنان دارد؟ اگر این شرکت ها ضررده هستند، رشد قارچ گونه تعدادشان بی معناست. البته صورت های مالی شان نشان گر چیز دیگری است.

به گفته دهنوی، چهل هزار میلیارد تومان یارانه سوخت هواپیما ها، باید به اقلام اساسی مردم تعلق می گرفت ولی حالا صرف سرپانگه داشتن برخی شرکت های هواپیمایی فرسوده و ناکارآمد می شود. هر گونه اصلاح نرخ باید منوط به حذف این یارانه و افزایش کیفیت خدمات باشد.

بنابراین گزارش در حال حاضر هر ساعت صندلی پرواز در ایران با احتساب سوخت یارانه ای و نرخ دلار غیر رسمی، حدود 30 دلار است.

با توجه به آنکه شرکت های هواپیمایی امکان دریافت ارز حواله از مرکز  مبادله ارز و طلا را دارند، با احتساب ارز حواله حدود 38 هزار تومانی ، قیمت یک ساعت صندلی پرواز در کشورمان (با در نظر گرفتن سوخت یارانه ای)  حدود 36 دلار و 80 سنت می شود، چیزی حدود 17 دلار بیشتر از یک ساعت صندلی پرواز در آمریکا.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.