بررسی راهکارهای گسترش همکاری های حمل و نقلی ایران و هلند
وزیر راه و شهرسازی کشورمان در حاشیه نشست سالانه کمیته حمل و نقل زمینی کمیسیون اقتصادی اجتماعی سازمان ملل در اروپا با وزیر حمل و نقل و مدیریت آب هلند دیدار کرد و این دیدار به بررسی راهکارهای گسترش همکاری های حمل و نقلی میان دو کشور اختصاص یافت.
![بررسی راهکارهای گسترش همکاری های حمل و نقلی ایران و هلند](https://cdn.tinn.ir/thumbnail/E1u36Wcm0zUd/U7Ccvlt33jn-OqlMlImgutVLjEcw-jhlF2WJsSK4fMDDVSZN8IEX4Zd7jkGxwBqLJ5jM-fGYwhs1w24HZ1koLGYF_oHL5cZy/%D9%81%D8%B1%D8%B2%D8%A7%D9%86%D9%87+%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D9%82+%D9%85%D8%A7%D9%84%D9%88%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%AF.jpg)
وزیر راه و شهرسازی کشورمان در حاشیه نشست سالانه کمیته حمل و نقل زمینی کمیسیون اقتصادی اجتماعی سازمان ملل در اروپا (UNECE-ITC) با وزیر حمل و نقل و مدیریت آب هلند دیدار کرد و این دیدار به بررسی راهکارهای گسترش همکاری های حمل و نقلی میان دو کشور اختصاص یافت.
به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران، در حاشیه نشست سالانه کمیته حمل و نقل زمینی کمیسیون اقتصادی اجتماعی سازمان ملل در اروپا (UNECE-ITC) و میزبان مشترک نشست وزرای حمل و نقل، با کریس جانسن، وزیر حمل و نقل و مدیریت آب هلند دیدار کرد. این ملاقات به بررسی راهکارهای گسترش همکاری های حمل و نقلی میان دو کشور اختصاص یافت.
در آغاز این دیدار، جانسن وزیر حمل و نقل و مدیریت آب هلند با ابراز خرسندی از نخستین ملاقات با وزیر راه و شهرسازی ایران، تأکید کرد که توانمندی های ترانزیتی و لجستیکی ایران و هلند می توانند مکمل یکدیگر باشند.
وزیر راه و شهرسازی کشورمان در ادامه، با اشاره به جایگاه ایران به عنوان یک مسیر راهبردی ترانزیتی برای اتصال زنجیره های ارزش جهانی و همچنین اهمیت بندر روتردام به عنوان بزرگ ترین بندر اروپا، بر ضرورت تقویت همکاری های حمل و نقلی دوجانبه تأکید و موضوعات کلیدی همکاری ها را تشریح کرد.
وی همچنین بر اهمیت نهایی سازی موافقتنامه حمل و نقل بین المللی جاده ای بین دو کشور، که مذاکرات اولیه آن از سال ۱۹۷۹ آغاز شده و پیش نویس آن آماده مذاکره است، تأکید کرد که نسخه ای در پایان نشست طرفین به طرف هلندی ارایه شد.
وی همچنین پیشنهاد داد تا نخستین کمیته مشترک حمل و نقل جاده ای ایران و هلند در کوتاه ترین زمان ممکن برگزار شود و اعلام آمادگی کرد که طرف ایرانی میزبان این نشست باشد.
وزیر راه و شهرسازی ایران با اشاره به حجم بالای صادرات هلند و ناکافی بودن شمار کنونی مجوزهای تردد، خواستار افزایش این تعداد به شمار حداقل کشورهای متناظر همسایه شد.
صادق بر لزوم تسهیل صدور روادید برای رانندگان ایرانی از سوی سفارت هلند در تهران و رفع انحصار یکجانبه رانندگان ایرانی به سفارتخانه های محدود اشاره و پیشنهاد کرد تا این روادید به صورت یک ساله، چندبار ورود و با امکان استفاده از معرفی نامه تشکل های صنفی صادر شود.
در بخش دیگری از این دیدار، صادق بر آمادگی ایران برای تسهیل حداکثری ترانزیت محمولات هلندی از قلمرو کشورمان تأکید و پیشنهاد کرد ایران به عنوان مرکز لجستیکی کشورهای خشکی بست منطقه تعریف شود.
وی افزود: بیش از نیمی از همسایگان پانزده گانه ایران، خشکی بست هستند و ایران همواره مسیر امن و ارزانی برای دسترسی تجاری این کشورها فراهم کرده است. این ظرفیت می تواند به عنوان زمینه ای برای همکاری های مشترک تعریف شود.
جانسن نیز ضمن استقبال از پیشنهادهای مطرح شده، بر اهمیت تسریع در انعقاد موافقتنامه حمل و نقل بین المللی جاده ای تأکید کرد و گفت: این موضوع پس از بررسی های کارشناسی پیگیری خواهد شد.
وی همچنین وعده داد تا ملاحظات مربوط به تسهیل صدور روادید رانندگان ایرانی را به وزارت خود منتقل کند.
وزیر حمل و نقل هلند بر اهمیت کاهش هزینه های صادراتی کشورش از طریق اجتناب از حمل های ثالث تأکید کرد و این موضوع را در راستای منافع مشترک دو کشور دانست.
در پایان این دیدار، دو طرف بر ضرورت رفع موانع اداری و غیراداری در توسعه روابط حمل و نقلی تأکید کردند و توافق شد که جلسات کارشناسی برای پیگیری موضوعات مطرح شده و تدوین برنامه های اجرایی برگزار شود.
همچنین، صادق با دعوت از وزیر حمل و نقل هلند برای سفر به ایران، ابراز امیدواری کرد که این همکاری ها به تعمیق مناسبات اقتصادی دو کشور منجر شود.
این ملاقات، به عنوان نخستین ملاقات اروپایی مقام عالی وزارت راه و شهرسازی، به ویژه با میزبان مشترک اجلاس، گامی مهم در راستای توسعه همکاری های ترانزیتی و تقویت روابط حمل و نقلی بین ایران و هلند قلمداد می شود.