بازدید سایت : ۶۶۹۱۲

موافقت با انجام اصلاحات در طرح جامع شهرکرد

دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با استاندار چهارمحال و بختیاری، مصوبه شورا را با موضوع طرح جامع شهرکرد ابلاغ کرد و از موافقت با انجام اصلاحات در طرح جامع آن شهر خبر داد.

موافقت با انجام اصلاحات در طرح جامع شهرکرد
تین نیوز |

دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با استاندار چهارمحال و بختیاری، مصوبه شورا را با موضوع طرح جامع شهرکرد ابلاغ کرد و از موافقت با انجام اصلاحات در طرح جامع آن شهر خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، غلامرضا کاظمیان دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با حیدری استاندار چهارمحال و بختیاری مصوبه شورا را با موضوع طرح جامع شهر کرد ابلاغ کرد.

بر اساس این مصوبه، شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۷ آبان ۱۴۰۳ مصوبه جلسه مورخ ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ شورای برنامه ریزی و توسعه استان چهارمحال و بختیاری درخصوص  « طرح جامع شهر شهرکرد »  را با توجه به صورتجلسه مورخ ۲۵ شهریور ۱۴۰۳ کمیته  فنی شماره یک مورد بررسی قرار داد و با تاکید بر لزوم انجام اصلاحات زیر مصوب نمود:

الف- جمعیت شهر

به جهت حداکثر هماهنگی جمعیت و افق طرح با پیشنهادات طرح های فرادست و روندهای گذشته، سقف جمعیتی شهر برای افق ۱۴۱۵ با لحاظ نرخ رشد۸/۱ درصد معادل ۲۴۸ هزار نفر مورد توافق قرار گرفت.

  ب- محدوده شهر

خط محدوده مصوب شورای برنامه ریزی و توسعه استان به شرح ذیل(مطابق نقشه پیوست) اصلاح شود:

۱- انتزاع سکونتگاه چالشتر از محدوده شهر با توجه به سوابق متعدد استانی (منتهی به مصوبه مورخ ۲۴ شهریور ۱۴۰۳ کارگروه زیربنایی) و همچنین درخواست های اجتماعی چندین ساله و استقلال و انفصال کالبدی و هویتی از محدوده شهر، دارای توجیه فنی و کارشناسی کافی است، با این حال با توجه به غلبه موضوعات سیاسی و اجتماعی مترتب بر موضوع، لازم است نظر نهایی شورای برنامه ریزی استان و تأیید وزارت کشور در این خصوص ملاک اقدام قرار گیرد.

۲ -با الحاق اراضی دولتی ۵/۸ هکتاری، واقع در ضلع شمال شرقی و مجاورت اراضی منظریه، موضوع  مصوبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ شورای برنامه ریزی و توسعه استان موافقت و مقرر شد تا اسناد طرح با لحاظ اراضی مذکور اصلاح شود.(موضع شماره ۱)

۳ -در اجرای مصوبه تغییر مکانیابی ایستگاه راه آهن شهرکرد و ابلاغیه مورخ ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ آن، ایستگاه راه آهن و همچنین ۲ هکتار از اراضی شرق میدان مجاور ایستگاه راه آهن نیز به عنوان پایانه مربوطه در قالب مطالعات حمل ونقل همگانی کمافی السابق در محدوده حفظ شود. (موضع شماره ۲)

۴ -اراضی الحاقی با کاربری پیشنهادی حمل و نقل و انبارداری در جنوب شهر با توجه به وجود اراضی زراعی درمجاورت آن و عدم نیاز شهر، از محدوده خارج شود.(موضع شماره ۳)

۵ -محدوده شهر در سمت جنوب شرقی(ضلع جنوب اراضی صنایع حوضچه ای) برمحدوده مصوب قبلی منطبق شود.(موضع شماره۴)

ج-کاربری اراضی

۶ -در خصوص الحاق اراضی۲۳۴ هکتاری پیشنهادی واقع در جنوب شرقی شهر مقرر شد:

۶-۱-پهنه مذکور بدون درج کاربری و با عنوان پهنه نیازمند تهیه طرح در اسناد طرح  لحاظ شود.

۶-۲- در صورت حصول توافق با مالکین توسط دولت در راستای بند پ ماده ۵۰ قانون برنامه  ۵ساله هفتم توسعه (با رعایت ملاحظات مندرج در بند مذکور) بر اساس طرح و نقشه با تامین سطوح و سرانه های خدماتی به تصویب کمیسیون ماده ۵ برسد.

۶-۳-رعایت حرائم شهرک صنعتی و اراضی نظامی همجوار بر اساس استعلام مراجع ذیربط در طرح مصوب کمیسیون الزامیست.

۶-۴-در صورت عدم طی فرایند فوق الذکر، الحاق اراضی مذکور کان لم یکن تلقی می شود.

۷ -با توجه به تامین اراضی موردنیاز پایانه در مجاورت ایستگاه راه آهن( بند۳ همین صورتجلسه)، اراضی دولتی تخصیص یافته به پایانه پیشنهادی استان (در داخل اراضی۹۴ هکتاری) به پهنه مسکونی تغییر یابد. (موضع شماره ۵)

۸ -مطابق مصوبه تدقیق، تعاریف و مفاهیم کاربری های شهری و...، کاربری مربوط به اراضی ارتفاعات درازگوش و تهلیجان  از پارک و فضای سبز به جنگل های دست کاشت و طبیعی تغییر یابد.

۹-  جهت بهره برداری از پتانسیل اراضی داخل شهر و توسعه درونزا و پاسخگویی به نیاز مسکونی ساکنین شهر، دو قطعه از زمین های دولتی داخل محدوده به کاربری مسکونی تغییر یابد.(موضع شماره ۶)

۱۰ -سرانه درمانی از طریق تعدیل سرانه تجاری- خدماتی پیشنهادی تا حداقل مصوبه تدقیق سرانه ها افزایش یابد.

۱۱-کلیه اراضی نظامی واقع در محدوده و حریم شهر، با کاربری نظامی تثبیت شود.

د– حریم شهر

حریم مصوب شورای برنامه ریزی و توسعه استان (مورخ ۲۷ خرداد ۱۴۰۳) با اصلاحات به شرح زیر مورد تایید قرار گرفت:

۱۲- خط حریم در سمت شمال، پس از توسط اداره کل راه وشهرسازی و با حداقل تغییرات ممکن بر عارضه مشخص طبیعی و مصنوع موجود منطبق شود.

۱۳- حریم پروازی فرودگاه در سند پهنه بندی طرح جامع منعکس شود.

۱۴ -حریم ایمنی و خطرزایی خط لوله انتقال گاز و نفت بر اساس اعلام نظر اداره پدافند استان در اسناد درج شود.

۱۵- ضمن استعلام مجدد از شرکت آب منطقه ای، لازمست نقشه هدایت و جمع آوری آب های سطحی و بستر و حریم کمی و کیفی مسیل ها مطابق ضوابط اصلاحی ۷۸۲ سازمان برنامه و بودجه در اسناد طرح لحاظ شود.

   ه-  ضوابط و مقررات  :

۱۶-دستورالعمل بلندمرتبه سازی طرح جامع شهر با اعمال موارد زیر تکمیل شود:

۱-۱۶ -محدوده پیشنهادی جهت استقرار محورهای بلند مرتبه، با شبکه حمل و نقل عمومی شهر هماهنگ شود.

۲-۱۶-کلیه ملاحظات فنی و شهرسازی و معماری (توده گذاری، نما و پدافندی و...) و مدیریت بحران در قالب گزارش کامل به عنوان پیوست بلندمرتبه سازی در اسناد طرح لحاظ شود.

۳-۱۶- حداکثر تراکم مجاز قطعات مشمول، ۴۰۰ درصد و حداکثر ۱۰طبقه خواهد بود. (مشروط به تامین سایرملاحظات) 

۱۷-به دلیل رعایت مسایل بهداشتی، تامین روشنایی و نور و رعایت فضای باز، حداکثر سطح اشغال در تمام حالات از ۱۰۰ درصد  به ۸۰ درصد تقلیل یابد.

۱۸- ضمن درج پهنه میراث تاریخی در سند تراکم ساختمانی ضوابط و مقررات احداث بنا در آن به ضوابط ابلاغی میراث مستند شود.

۱۹- ضوابط و مقررات پدافند غیرعامل بر اساس محورهای۲۲ گانه مصوبه مورخ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ شورای عالی در اسناد و مدارک طرح لحاظ شود.

در پایان آمده است: در اجرای ماده ۴۲ آئین نامه نحوه بررسی و تصویب طرح های توسعه و عمران اسناد طرح با اعمال اصلاحات مذکور جهت ابلاغ به دبیرخانه ارسال شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.