بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

معرفی برگزیدگان هفتمین مراسم «امین الضرب»

هفتمین دوره همایش اعطای تندیس و نشان امین الضرب به همت اتاق تهران در تالار وحدت برگزار شد و در این رویداد از 10 کارآفرین و فعال اقتصادی تجلیل شد.

معرفی برگزیدگان هفتمین مراسم «امین الضرب»
تین نیوز |

 هفتمین دوره همایش اعطای تندیس و نشان امین الضرب به همت اتاق تهران در تالار وحدت برگزار شد و در این رویداد از 10 کارآفرین و فعال اقتصادی تجلیل شد.

این مراسم به مناسبت ۱۳۹ سالگی تأسیس اتاق بازرگانی تهران برگزار شد. محمدحسین امین الضرب سرمایه دار ایرانی در دورهٔ قاجار و پهلوی، بانی صنعت برق در ایران و نماینده مجلس شورای ملی بود. وی از سال ۱۳۰۶ الی ۱۳۱۱ ریاست اتاق تجارت تهران را بر عهده داشت.وی کارآفرین موفق ایرانی، نماد تجارت مدرن در ایران و مؤسس اتاق بازرگانی تهران که امین الضرب دربار مظفری بود.

بیشتر بخوانید؛

مرتضی هداوندی بنیانگذار شرکت رازین پلیمر نشان امین الضرب اتاق بازرگانی تهران را دریافت کرد

 

در ایران مراسم که با حضور کار آفرینان برتر کشور برگزار شد به دو تن از کارآفرینان باسابقه کشور تندیس امین الضرب اعطا شد و از  چهره های فعال صنعتی نیز با اعطای لوح و نشان امین الضرب تقدیر به عمل آمد.

 

برگزیدگان هفتمین دوره مراسم امین الضرب به شرح زیر می باشند:

 

-خاندان سودآور و ملک  ، بنیانگذار شرکت مریخ اولین واردکننده مرسدس بنز و کارخانه بنز خاور در ایران

 

-علی توسلی، فعال صنعتی و بنیانگذار موزه دی دی

 

-احمد صادقیان، فعال صنعتی و بنیانگذار گروه صنعتی ستاره کویر یزد، نخستین کارخانه تولید فرش ماشینی پس از انقلاب

 

-سیدحسین سلیمی، از پیشکسوتان صنعت گچ در ایران و بنیانگذار نخستین واحد صنعتی تولید گچ در کشور

 

-مرتضی هداوندی، جوان نوآفرین و بنیانگذار شرکت دانش بنیان رازین پلیمر راه ابریشم تولیدکننده پلیمر خاص کاربردی در تولید شیشه خودرو

 

-مریم تاج آبادی ابراهیمی، موسس و رئیس هیات مدیره انجمن پروبیوتیک و مدیرعامل شرکت تک ژن زیست، تولیدکننده میکروب های مفید برای صنایع غذایی و محصولات پروبیوتیک

 

-خاندان شکروی، بنیانگذار شرکت محصولات غذایی شکلّی

 

-رضا سواری، بنیانگذار کیوان مرغ پرطلای مهاباد و چهره ماندگار صنعت مرغداری

 

-فریبرز مقیمی،کارآفرین برتر، رئیس هیات مدیره شرکت گروه صنعتی ایران، سازنده کارخانجات سیمان و آهک در کشور

 

-محمد ضرابیه،کارآفرین برتر، بنیانگذار کارخانه یزد بافت و موسس بانک سامان

 

در آغاز این مراسم، رئیس اتاق بازرگانی تهران در سخنانی با اشاره به حضور گرم نمایندگان و فعالان بخش خصوصی در این مراسم، تاکید کرد که کارآفرینان و فعالان بخش خصوصی حتی اگر حالشان خوب نباشد و دلشان پر از غصه باشد، نگاهشان پر از امید است و کارشان تلاش برای ساخت آینده ای بهتر.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی اتاق تهران، مسعود خوانساری با تاکید بر اینکه شرایط کشور نیاز به رفتار خردمندانه و عقل گرایی با پیش شرط دستیابی به همدلی دارد عنوان کرد که به هیچ عنوان فرصت و زمانه اختلاف افکنی نیست و جامعه کارآفرینی نیز بدون سیاست زدگی، آماده کمک به کشور است. (متن کامل سخنان رئیس اتاق تهران را اینجا بخوانید.)

 

خوانساری

 

بعد از این سخنان دو بخش جنبی در این مراسم به اجرا در آمد که طی آن ابتدا مدرسه کسب وکار اتاق تهران براساس مولفه های ارزیابی تعالی صنعت نسل چهار از دو شرکت تجلیل کرد و در ادامه لوح تقدیری به پاس خدمات محمدحسین رضایی در حوزه مسئولیت اجتماعی به او اهدا شد.

 

اولین دوره جایزه تعالی صنعت چهار

 

در این مراسم محمدعلی منش، دبیر جایزه ملی تعالی صنعت چهار، در توضیحاتی به آغاز اعطای جایزه ملی تعالی صنعت چهار در کشور طی امسال اشاره کرد که به گفته وی، مدرسه کسب وکار اتاق بازرگانی تهران (تکاپو) با الهام از مدل های بین المللی و بومی سازی آن، اقدام به طراحی این جایزه کرده است.

 

وی با بیان اینکه طی امسال و در مراسم هفتمین دوره جشنواره کارآفرینی امین الضرب، این جایزه با عنوان آغازگران صنعت نسل چهارم به منتخبان اهدا می شود، تصریح کرد که از سال 2014، مدل های تعالی بر مبنای صنعت چهارم در کشورهای مختلف طراحی شد که طی آن میزان بلوغ سازمان ها در عرصه صنعت چهار سنجیده می شود.

 

به گفته علی منش، در نخستین دوره اعطای جایزه ملی تعالی صنعت چهار، 27 شرکت مورد ارزیابی قرار گرفتند که در نهایت شرکت فناپ تک و شرکت طب پلاستیک شایسته تجلیل شناخته شدند که حیدر مغنی مدیرعامل فناپ تک و سعید ترکمان بنیانگذار طب پلاستیک با حضور روی سن، لوح تقدیر دریافت کردند.

 

اکسیر تولد ققنوس اقتصاد ایران

 

در ادامه، سعید ترکمان، بنیانگذار طب پلاستیک و یکی از دو برنده جایزه ملی تعالی صنعت نسل 4 پشت تریبون قرار گرفت و برای دقایقی در باب اهمیت نوآوری در دستیابی به توسعه صنعتی سخن گفت. او همپوشانی دانش و نیروی جوانی در شرکت های دانش بنیان همراه با همت و تلاش پدران کارآفرین را اکسیر تولد ققنوس اقتصاد ایران توصیف کرد و گفت: این هم افزایی می تواند مام میهن را به اقتصاد نوآورتر مزین سازد. امیدی که امکان پذیری آن در بازخوانی سه انقلاب صنعتی گذشته نهفته است. گویی امید به آینده ایران از خاکستر دشواری های تاریخی و ویرانی های اقتصاد دولتی غیرپاسخگو، از درون واحد های درهم شکسته بخش خصوصی رانت جو و نهادهای مدنی منفعل متولد می شود و آنگاه، ظهور دولت تسهیل گر و پاسخگو و بخش خصوصی ققنوس گون و نهادهای مدنی مشارکت پذیر، ایران را به سر منزل توسعه صنعتی خواهد رساند.

 

 ترکمان افزود: اگرچه دستیابی به حکمرانی اقتصادی صحیح نیاز به اصلاحات عمیق، انفجاری و مستمر و تلاش در جهت تعدیل تنش های سیاسی و اقتصادی و کاهش تحریم ها دارد و البته این اصلاحات مطالبه بخش خصوصی تلقی می شود اما به آن معنی نیست که امیدواری به دورنمای اقتصاد ایران در آیینه نوآوری به حاشیه رانده شود. آن هم در شرایطی که ایران، تنش های بسیار بزرگی را از سرگذرانده است. تاریخ نشان داده امیدواری همچون خون در رگ های ایران نهفته است و این امیدواری از این مرز و بوم دریغ نخواهد شد.

 

تجلیل از یک عمر ایفای مسئولیت اجتماعی

 

در ادامه این رویداد، نوبت به تجلیل از محمدحسین رضایی به پاس یک عمر فعالیت در حوزه مسئولیت اجتماعی رسید. رضایی نیز طی سخنانی اتاق بازرگانی تهران را برای ایفای مسئولیت اجتماعی«خوش جا» توصیف کرد و گفت: من از بدو ورود به اتاق تهران به این نتیجه رسیدم که جایی که مسئولیت اجتماعی به بهترین شکل انجام می گیرد، خانه تولیدکنندگان و بازرگانان و فعالان اقتصادی است.

 

نکته دیگری که رضایی به آن اشاره کرد، ضرورت ایجاد بانک ظرفیت های اتاق های بازرگانی در سراسر کشور است. به نحوی که مشخص شود، کدام اتاق چه اقداماتی به انجام رسانده و در پی آن الگوسازی نیز انجام شود. او در ادامه با اشاره به تحقیقاتی که در مورد نیازهای جوانان صورت گرفته گفت: بررسی های نشان داده است آموزش، اشتغال، ازدواج و اسکان چهار نیاز عمده و اساسی جوانان به شمار می آید و چنانچه اشتغال فراهم شود، دو نیاز بعدی از طریق شغل برطرف خواهد شد. بنابراین، امیدواریم امید ایجاد شده از طریق کارآفرینان پابرجا باشد بماند تا جوانان نیز بر سر سفره آنها باقی بمانند.

 

تجلیل از خاندان تولیدکننده و فرهنگ دوست

 

در ادامه و با ورود به بخش اهدای جوایز لوح، نشان و تندیس امین الضرب، نخستین کارآفرینان مورد تجلیل، خاندان سودآور معرفی شدند. ابوالعلا و حسینعلی سودآور نوه های حاج حسین ملک (ملک التجار) و فرزندان خانواده سودآور که موسس کارخانه بنز خاور در ایران هستند، به عنوان برگزیدگان امین الضرب معرفی شدند تا به آنها لوح و نشان اعطا شود. خاندان سودآور، بنیانگذار شرکت مریخ اولین واردکننده مرسدس بنز خاور در ایران هستند. حسینعلی، ابوالعلا و فاطمه سودآور، نوه های حاج حسین ملک یکی از بزرگترین بازرگانان و کارآفرینان دوره قاجار و پهلوی هستند که علاوه بر امور فرهنگی، دستی هم بر امور خیریه و اوقاف داشته اند.البته آقای سودآور به دلیل کسالت و بیماری در این برنامه حضور نیافتند.

 

فعال صنعتی حامی فرهنگ

 

در ادامه این همایش، از علی توسلی به عنوان یکی از فعالان صنعتی حامی فرهنگ تجلیل شد. توسلی یک مجموعه دار آثار هنری، گالری دار و موسس موزه خصوصی دی دی (DD) در شمال ایران است که نشان و لوح امین الضرب را دریافت کرد. علی توسلی در منطقه ای که موزه قرار دارد، کتابخانه، مدرسه و ورزشگاهی هم برای استفاده عموم ساخته است. او فارغ التحصیل دانشکده نفت آبادان بوده و عمده فعالیت کاری اش به صنعت نفت معطوف بوده و البته کار ساختمان و ساخت وساز نیز به صورت پاره وقت انجام داده است.

 

تولید باکیفیت محصولات فرش ماشینی

 

احمد صادقیان، بنیانگذار شرکت فرش ستاره کویر و از اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران نیز دیگر برگزیده دوره هفتم مراسم کارآفرینی امین الضرب بود. او پس از دریافت لوح و نشان امین الضرب، در سخنانی کسب این عنوان را متمایز از تمامی نشان ها و عناوین دریافتی این واحد تولیدی طی ادوار گذشته بیان و تصریح کرد که نشان امین الضرب از آن حیث دارای اهمیت است که برگزیدگان آن، از سوی بخش خصوصی و اتاق بازرگانی انتخاب می شوند.

 

صادقیان همچنین به همکاری بخش تحقیق و توسعه گروه تولیدی فرش ستاره کویر با بخش تحقیق و توسعه یک شرکت بلژیکی اشاره کرد و یادآور شد که این همکاری منتج به جهش در تکنولوژی ساخت ماشین آلات تولید فرش ماشینی در ایران شد و به دنبال آن محصولات باکیفیت روانه خانه شهروندان ایرانی و صادرات به دیگر کشورها شد. صادقیان هم چنین بنیانگذار کارخانجات تولیدی زیادی در صنایع مختلف کشور از جمله صنعت غذا بوده است.

 

معمار تولید و صنعت

 

هفتمین دوره اعطای تندیس و نشان امین الضرب، با دعوت از سیدحسین سلیمی به روی سن ادامه یافت. مردی که به عنوان پیشکسوت حوزه تولید گچ شناخته می شود و از بنیانگذاران بانک کارآفرین و خاورمیانه نیز به شمار می آید. او در اظهاراتی به نحوه ورود خود به صنعت ایران اشاره کرد و گفت: در سال 1342 که در نیویورک مشغول تحصیل بودم، دولت وقت ایران بلیتی ارزان قیمت برای دانشجویان ایرانی تهیه کرده و تور بازدید از صنایع ایران را ظرف یک ماه و نیم برگزار کرد. مشاهده صنایع در آن مقطع، من را به بازگشت به کشور و فعالیت در این بخش مجاب کرد. برای همین در سال 1347، تحصیل در مقطع فوق لیسانس در کشور آمریکا را نیمه کاره رها کرده و به ایران آمدم و در سال 1350 اولین واحد صنعتی تولید گچ در کشور را راه اندازی کردم.

 

سلیمی در ادامه به مشارکت خود در تاسیس بانک های کارآفرین و سپس خاورمیانه در دهه های 1370 و 1390 اشاره کرد و گفت: بدون سرمایه گذاری رشد اقتصادی ممکن نخواهد بود. نکته مهم تر آنکه، هیچ کشوری بدون جذب سرمایه گذاری خارجی نتوانسته به رشد و توسعه دست پیدا کند. البته اهمیت جذب سرمایه گذاری خارجی به جذب ماشین آلات، تکنولوژی و دانش مدیریت روز است.

 

پاسداری از صنعت و اقتصاد ایران

 

مرتضی هداوندی، جوان نوآفرین و بنیانگذار شرکت دانش بنیان رازین پلمیر راه ابریشم نیز پس از دریافت لوح و نشان امین الضرب، در سخنانی به شرایط این روزهای اقتصادی و اجتماعی ایران و بسط ناامیدی ها اشاره کرد و این رویه را سزاوار کشور ایران و مردم آن ندانست و با بیان اینکه نرخ بالای خروج سرمایه و مهاجرت و نرخ نزدیک به صفر سرمایه گذاری، نوید روزهای سخت را آینده را می دهد، با صدایی بغض آلود گفت: ما صنعتگران و کارآفرینان باید بمانیم و آنچه که در ایران به همت گذشتگان ساخته شده است و آنچه که باید نسل امروز بسازد و تولید کند را برای ایران و آیندگان نگه داریم.

 

کارآفرینی در دنیای نادیدنی میکروب ها

 

پس از آن، مریم تاج آبادی به روی سن آمد تا نشان و لوح امین الضرب این دوره از جشنواره را دریافت کند. او به عنوان موسس و رئیس هیات مدیره انجمن پروبیوتیک و مدیرعامل گروه تک ژن زیست در ابتدا ضمن تجلیل از پدران و مادرانی که کارآفرینان را به جامعه تقدیم کرده اند، در ادامه به الزامات شکوفایی اقتصاد ایران اشاره کرد. او گفت که شکوفایی این اقتصاد از طریق توجه به دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه ها و حرکت بر روی ریل دانش محقق می شود. تاج آبادی در ادامه توضیح داد که نخستین شرکت صنعتی در حوزه استفاده از میکروب های مفید را راه اندازی کرده و محصولاتی تولید کرده که برای تولید محصولات غذایی پروبیوتیک در اختیار صنایع غذایی کشور گذاشته می شود.

 

دوستی با رقیب

 

برگزیده دیگر دوره هفتم مراسم امین الضرب، خاندان شکروی، بنیانگذاران محصولات غذایی شکلّی بودند که از برندهای خوشنام صنایع غذایی به شمار می آید. محمدتقی شکروی فرزند حاج محسن شکروی، که از مدیران نسل دوم شکلّی محسوب می شود، در این مراسم، به نقش و اهمیت جشنواره کارآفرینی امین الضرب در فرهنگ سازی و تعالی مقام و جایگاه تولیدکنندگان و کارآفرینان برای نسل های آینده، اشاره کرد. او رویکرد انسان دوستانه محسن شکروی، بنیانگذار شرکت شکلی، به مقوله تولید و تجارت را مورد گوشزد قرار داد و یادآور شد که ایشان حتی اجازه تضعیف شدن رقبای خود در بازار را نمی داد و طی دوره ای، با کمک به تامین مواد اولیه شرکت رقیب، از خروج محصولات رقیب از بازار جلوگیری کرد.

 

صنعت مرغداری در حال نابودی است

 

کارآفرین بعدی که نشان و لوح امین الضرب را دریافت کرد، رضا سواری از فعالان صنعت پرورش طیور بود. او توضیح داد که کارش را در روستا و با یک موتورسیکلت و یک سبد برای حمل ونقل مرغ آغاز کرده و اکنون مالک یک شرکت بزرگ در حوزه تولید و پرورش مرغ اس و برای 1023 نفر در مهاباد فرصت شغلی ایجاد کرده و جوایز ملی و استانی بسیاری را به خانه برده است. سواری در سخنانش به این نکته اشاره کرد که تاکنون برنامه ای با این شکوه و نظم را مشاهده نکرده و جوایز کارآفرینی او با جایزه امین الضرب کامل شده است. او گفت: من موتورسیکلتی را که با آن کارم را شروع کردم، سردر ورودی یکی از واحدهای مرغداری ام قرار داده ام تا گذشته خود را فراموش نکنم. من عاشق ایرانم، در پی آبادی میهنم هستم و روی کشور خود تعصب دارم.

 

او ادامه داد: در سال های گذشته برای شرکت در یک رویداد عازم آمریکا شدم و در آنجا از من خواستند که بمانم و آنجا کسب وکار خود را راه اندازی کنم. آنها به من وعده دادند که ظرف شش ماه کارت اقامت و شهروندی خانواده ام را هم صادر می کنند. اما من هرگز نمی توانستم این درخواست را بپذیرم، چرا که در مهاباد دوستان و همکارانی داشتم که باید اشتغال خود را در واحدهای صنعتی که راه اندازی کرده بودم، ادامه می دادند. اما بارها تاسف خورده ام که چرا مسئولان ما چنین تعصبی روی کشور خود ندارند. چرا به جای آنکه دستمان را بگیرند، پایمان را می کشند.

 

او افزود: باید هشدار بدهم که اکنون صنعت مرغداری در حال نابودی است. در حالی که بارها درخواست کرده ایم برنامه ریزی ها را به تولیدکنندگان بسپارند که بازار در تعادل باقی بماند و نه مردم ضرر کنند و نه تولیدکنندگان متحمل آسیب شوند.

 

سواری با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری به حمایت از تولید در نامگذاری های سالانه گفت: گاهی فکر می کنم که احتمالا عمدی در کار است یا برخی مسئولان نمی خواهند که کشور در مسیر رشد و توسعه قرار گیرد. به هر رو، به رغم تلاش تولیدکنندگان و تعصب آنها به کشور، افسوس که حمایت شایسته ای از تولید صورت نمی گیرد.

 

تجلیل از پنج دهه فعالیت صنعتی با اعطای تندیس کارآفرینی

 

پس از اهدای لوح و نشان امین الضرب به هشت برگزیده، بخش اعطای تندیس کارآفرینی و تجلیل از مقام دو کارآفرین برتر رسید. در این بخش ابتدا فریبرز مقیمی، موسس شرکت طراحی صنعتی ایران و رئیس هیات مدیره شرکت گروه صنعتی ایران مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفت. مقیمی که از او با عنوان پدر صنعت سیمان نیز یاد می کنند، به دلیل 5 دهه فعالیت تولیدی و صنعتی، ایجاد 2000 مگاوات ظرفیت نیروگاهی و راه اندازی و مدیریت بیش از 15 کارخانه، لوح، نشان و تندیس امین الضرب را دریافت کرد. مقیمی نقش بسزایی در توسعه صنعت سیمان و آهک کشور داشته و بخش عمده ای از کارخانجات سیمان و آهک کشور با طراحی او و همکارانش اجرا و ساخته شده است.

 

ماندگاری وطن با مردم

 

محمد ضرابیه، رئیس هیات مدیره یزدباف و موسس بانک سامان، دومین کارآفرینی بود که با دریافت لوح، نشان و تندیس امین الضرب مورد تجلیل قرار گرفت. او در سخنان کوتاهی به استان یزد و ماندگاری این زیست بوم کویری کشور طی قرن های متمادی تاکنون یا همت مردم اشاره کرد و با بیان اینکه یزد را یزدی ها نگاه داشته اند، گفت: وطن را وطن پرستان خواهند ساخت و این مردم هستند که کشور را نگاه خواهند داشت.

 

لازم به ذکر است که جشنواره کارآفرینی امین الضرب امسال تلاش کرد ضمن توجه به موضوع کارآفرینی و تکریم آن، به ترویج گفتمان اقتصادی در جامعه نیز توجه ویژه داشته باشد.

 

 

 

دبیرخانه جشنواره در توضیح انتخاب این شعار اشاره کرده است که ترویج گفتمان اقتصادی به منظور کمک به توسعه اقتصاد ملی و ایجاد بسترهای کارآفرینی یکی از مهمترین موضوعات روزاقتصاد ایران است. بنابراین جشنواره کارآفرینی امین الضرب هم تلاش می کند در جهت ترویج گفتمان اقتصادی، گام های موثری بردارد.

 

این مراسم به گرفتن عکس یادگاری از همه برگزیدگان امین الضرب به پایان رسید.

 

نشان امین الضرب

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.