بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

افت سفر ایرانی‌ها به ترکیه

طبق آمار وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه، ایران که سال‌ها از مبادی برتر گردشگری این کشور بود، در ماه ژوئیه موقعیت خود را به دیگر کشورها واگذار کرده است؛ این درحالی است که تا پیش از این کشورمان در برخی ماه‌ها درصدر گردشگرفرست‌ترین کشورها به ترکیه قرار می‌گرفت و در آمار سالانه نیز میان ۳ کشور نخست قرار داشت.

افت سفر ایرانی‌ها به ترکیه
تین نیوز |

طبق آمار وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه، ایران که سال‌ها از مبادی برتر گردشگری این کشور بود، در ماه ژوئیه موقعیت خود را به دیگر کشورها واگذار کرده است؛ این درحالی است که تا پیش از این کشورمان در برخی ماه‌ها درصدر گردشگرفرست‌ترین کشورها به ترکیه قرار می‌گرفت و در آمار سالانه نیز میان ۳ کشور نخست قرار داشت.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد،در سال جاری با افت ارزش ریال و گرانی ارز، همچنین افزایش قیمت بلیت‌های هواپیما، به‌نظر می‌رسد گردشگران خروجی ایرانی برای سفر به ترکیه دچار محدودیت شده‌اند و کاهش ارزش لیر در ایام اخیر نیز نتوانسته است قدرت خرید ایرانیان را در این خصوص افزایش دهد.

نعمت کاهش ارزش پول!

اما از آمارهای جدید وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه چنین برمی‌آید که هرچند کاهش بی‌سابقه ارزش لیر در این کشور، اقتصاد آن را دچار نوسانات و چالش‌هایی کرده، اما موجب تحول و شکوفایی قابل‌توجهی در صنعت گردشگری این کشور و افزایش ورود گردشگران خارجی به ترکیه شده است. بنابراین گزارش آماری، بیش از ۲۱ میلیون و ۶۰۰ هزار گردشگر خارجی در ۷ ‌ماهه نخست سال جاری میلادی از ترکیه بازدید کرده‌اند که این رقم در مقایسه با بازه زمانی مشابه در سال ۲۰۱۷ حکایت از رشد ۲۵ درصدی دارد. تنها در ماه ژوئیه امسال ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار گردشگر خارجی به ترکیه سفر کرده‌اند که نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد بیشتر بوده است.

مشتریان جدید

در میان گردشگران ورودی به ترکیه، گردشگران روسیه‌ای همواره بیشترین تعداد را به خود اختصاص می‌دهند و گزارش هفت ‌ماهه نخست سال ۲۰۱۸ نیز چنین نشان می‌دهد که این روند همچنان حفظ شده است. در این بازه زمانی، حدود ۳میلیون و ۳۰۰ هزار گردشگر روس به ترکیه سفر کرده‌اند که بیش از ۱۵ درصد از جامعه گردشگران ورودی به این کشور را تشکیل می‌دهد. در رتبه دوم آلمان قرار دارد که در هفت‌ماه نخست سال جاری میلادی ۲میلیون و ۳۰۰ هزار گردشگر به ترکیه فرستاده است. رتبه سوم نیز با ثبت یک‌میلیون و ۳۰۰هزار سفر به ایران اختصاص یافته است. اما به‌نظر می‌رسد این فهرست و رتبه‌بندی، دستخوش تغییراتی قرار گرفته که مهم‌ترین آن افت تعداد گردشگران ورودی به ترکیه از ایران و افزایش گردشگران بریتانیایی در این کشور است.

آمار ماه ژوئیه که یکی از فصول اوج سفر به ترکیه محسوب می‌شود و همه‌ساله ایرانیان بسیاری در این ماه به این کشور سفر می‌کنند، نشان می‌دهد که ایران دیگر در میان سه مبدا برتر گردشگری ترکیه قرار ندارد. بنابر گزارش آماری وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه، در ماه ژوئیه پس از روسیه و آلمان، در رتبه سوم به‌جای ایران بریتانیا قرار گرفته که بیش از ۳۵۰هزار گردشگر به ترکیه فرستاده است؛ رشدی ۶ درصدی نسبت به سال گذشته که بنا به باور کارشناسان بیش از هرچیز ناشی از کاهش ارزش لیر است؛ چراکه گردشگران بریتانیایی که با کاهش ارزش پوند در پی برگزیت بودجه محدودتری برای سفر به کشورهای اروپایی و آمریکا داشتند، اکنون ترکیه و سواحل آن را به‌عنوان مقصدی ارزان یافته‌اند و پیش‌بینی می‌شود که تعداد سفرها از این منطقه به ترکیه در ادامه نیز رشد بیشتری را تجربه کند.

به‌نظر می‌رسد تعداد گردشگران ورودی به ترکیه از ایران در ژوئیه به‌صورت چشمگیری کاهش یافته؛ چراکه نام کشورمان در رتبه چهارم و پنجم مبادی برتر گردشگری ترکیه نیز به چشم نمی‌خورد و در این جایگاه‌ها نیز به‌ترتیب هلند و اوکراین قرار گرفته‌اند. همان‌طور که اشاره شد صاحبنظران چنین تحلیل می‌کنند که بیش از هرچیز علت این امر، حذف ارز مسافرتی در تابستان جاری باشد که مجموعا باعث گران شدن سفر خارجی برای گردشگران خروجی از ایران شده است. صنعت گردشگری در ترکیه از ابتدای هزاره جدید و در پی تجدید سیاست‌گذاری‌ها، تحولات چشمگیری را پشت سر گذاشت و همه‌ساله تعداد گردشگران ورودی به این کشور در حال افزایش بود؛ به‌گونه‌ای که در سال ۲۰۱۴ ترکیه بیش از ۴۱ میلیون گردشگر را پذیرش کرد و تبدیل به ششمین مقصد پرطرفدار سفر در جهان شد.

اما در پی حملات تروریستی سال ۲۰۱۵ در خاک این کشور، تنش در روابط با روسیه و وقوع کودتایی نافرجام، صنعت گردشگری این کشور آسیبی جدی دید و در فاصله‌ای کوتاه و در سال ۲۰۱۶ تعداد گردشگران ورودی به ترکیه به‌رقم ۲۵ میلیون نفر رسید. اما پس از این رکود بزرگ گردشگری، این کشور تلاش‌های همه‌جانبه و گسترده‌ای برای احیای بازار از دست رفته خود کرد و آمارهای جدید نیز نشان می‌دهند که ترکیه در این خصوص به‌میزان قابل توجهی موفق بوده است؛ به‌گونه‌ای که مسوولان گردشگری این کشور پیش‌بینی می‌کنند تا پایان سال ۲۰۱۸ بیش از ۴۰ میلیون گردشگر خارجی از ترکیه دیدن کنند و رکورد جدیدی در کارنامه صنعت گردشگری این کشور به‌ثبت برسد.

 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.