◄ درخواست بلغارستان برای برقراری پرواز مستقیم تهران-صوفیه
لوبن کانچر (Lyuben Kancher)، معاون وزیر گردشگری بلغارستان در دیدار با ولی تیموری، معاون گردشگری ایران، خواستار برقراری پرواز مستقیم بین تهران و صوفیه شد و تأکید کرد: تعداد کمی از گردشگران ایرانی به بلغارستان و بلعکس سفر میکنند، ازاینرو بهنظر میرسد وقت آن رسیده که دو کشور برای بهبود اوضاع فکری کنند.
لوبن کانچر (Lyuben Kancher)، معاون وزیر گردشگری بلغارستان در دیدار با ولی تیموری، معاون گردشگری ایران، خواستار برقراری پرواز مستقیم بین تهران و صوفیه شد و تأکید کرد: تعداد کمی از گردشگران ایرانی به بلغارستان و بلعکس سفر میکنند، ازاینرو بهنظر میرسد وقت آن رسیده که دو کشور برای بهبود اوضاع فکری کنند.
بهگزارش تیننیوز به نقل از میراث آریا، کانچر همچنین به جاذبههای بلغارستان و تجربههای این کشور در گردشگری اشاره کرد و گفت: بلغارستان باوجود هزار و 600 چشمه آبمعدنی که بیش از 200 نوع بیماری را معالجه میکند، دومین مقصد آبهای معدنی در اروپا است و بر گردشگری آشپزی و نوشیدنی نیز تمرکز زیادی داشتهایم.
این مقام بلغارستانی اضافه کرد: تقریباً 12 مقصد برای این نوع گردشگری تعریفشده است. هفت مقصد فرهنگی و تاریخی نیز در بلغارستان وجود دارد که کیفیت گردشگری در این نقاط رو به افزایش است.
او ادامه داد: سال گذشته 9 میلیون و 227 هزار مسافر خارجی به بلغارستان سفرکردهاند که یک و نیم درصد بیشتر از جمعیت ساکن در این کشور بوده است. آرزو میکنیم این اتفاق در ایران هم رخ دهد.
کانچر گفت: بیشترین گردشگرانی که به بلغارستان سفر میکنند از کشورهای همسایه هستند، همچون رومانی، یونان، ترکیه، مقدونیه و صربستان و البته آلمان که کمی از ما فاصله دارد. علت این استقبال تنوع محصولات گردشگری در بلغارستان است.
جهانگردی قشنگترین دیپلماسی
معاون وزیر گردشگری بلغارستان با اشاره به جایگاه این کشور در اتحادیه اروپا، اظهارکرد: ما ابتکار عملهایی داشتهایم که بسیار موردتوجه واقعشده است، مثلاً نقشهای از منطقه اروپا تهیهشده که در آن 400 نقطه تاریخی مشخصشده است. هرکسی از این نقشه بازدید کند، کارت هدیه دریافت میکند.
همچنین بین 11 کشور حوزه بالکان، مسیرهای مشترک گردشگری طراحیشده که به جذب مسافران بیشتر کمک میکند.
او جهانگردی را قشنگترین دیپلماسی دانست و در ادامه پیشنهادهای برای توسعه همکاریهای گردشگری دو کشور ارائه کرد و افزود: میتوان شهرهایی از دو کشور را خواهرخوانده نامید. برای اجرای این ایده میتوان نخست به شهرهای گردشگری دو کشور فکر کرد.
راهاندازی خطوط مستقیم هوایی
معاون وزیر گردشگری بلغارستان در ادامه این دیدار خواستار راهاندازی خطوط هوایی مستقیمی بین ایران و بلغارستان شد و گفت: ارتباط تهران با صوفیه که مرکزی مهم در بالکان است، میتواند به ایران کمک کند.
او افزود: همچنین لازم است کارگروههای مشترکی بین دو کشور شکل بگیرد. این موضوع در موافقتنامه ایران و بلغارستان که سال 2008 امضا شد، ذکرشده است.
گردشگری جادوگری است
معاون گردشگری سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری نیز در ادامه گفت: گردشگری قدرت جادوگری دارد. اگر جادوگر باشید گردشگری ابزار خوبی برای رسیدن به خواستهها است.
ولی تیموری، برای همکاری با بلغارستان برای پیشرفت تعاملات گردشگری اعلام آمادگی کرد و افزود: با توانمندی این کشور در حوزه آبدرمانی کاملاً آشنا هستم دو کشور در حوزههای مختلفی برای همکاری ظرفیت دارند که میتوان آنها را تقویت کرد.
معاون گردشگری کشور یادآور شد: تفاهمنامه گردشگری دو کشور نیز منقضی شده ولی میتوانیم با حرکتی میانبر هم تفاهمنامه را تمدید کرد و هم سند اجرایی برای امضای یادداشت تفاهم آماده کرد.
به گفته تیموری علاوهبر این کارگاه مشترکی بین بخشخصوصی ایران و بلغارستان میتوان تشکیل داد و در قالب یک برنامه زمانبندیشده میتوان چند محور مهم را برای همکاریهای دو کشور تعیین کرد.
وی افزود: شناخت بیشتر از کشورها به افزایش سفرهای گردشگری کمک میکند، ما به ترکها هم این را گفتهایم. در سال حدود 2 میلیون ایرانی به ترکیه سفر میکنند، اگر ارتباطات و تعاملات ایران و بلغارستان بیشتر شود، ممکن است تعداد سفرهای ایرانیها به بلغارستان نیز افزایش یابد و برعکس این اتفاق در ایران بیافتد.
تیموری برای برگزاری تورهای آشناسازی اعلام آمادگی کرد و از هیأت وزارت گردشگری بلغارستان که هماکنون در ایران به سر میبرند، دعوت کرد در تور آشناسازی شرکت کنند و در ادامه تأکید کرد: این آمدوشدهای حتماً به حرکتی اجرایی در توسعه گردشگری دو کشور منجر خواهد شد.
بهگزارش ایرنا، لوبن کانچر (Lyuben Kancher) معاون وزیر گردشگری بلغارستان در رأس هیأتی به دعوت جمهوری اسلامی ایران برای حضور در دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری به تهران سفرکرده است،
دوازدهمین نمایشگاه گردشگری ایران
دوازدهمین نمایشگاه گردشگری ایران روز سهشنبه با حضور 12 کشور ازجمله ایتالیا، ترکیه، مالزی، آلمان، سنگاپور، تایلند، اندونزی، هند، کامبوج، افغانستان و پاکستان افتتاح شد.
در آیین افتتاح این نمایشگاه علاوهبر مونسان، عبدالامیر الحمدانی وزیر فرهنگ و گردشگری عراق، ولی تیموری معاون گردشگری کشور، تعدادی از سفرا و نمایندگان کشورهای مختلف و جمع کثیری از فعالان صنعت گردشگری حضور داشتند.
این نمایشگاه که دیروز افتتاح شد و تا روز 26 بهمن در نمایشگاه دائمی تهران ادامه خواهد داشت و 660 شرکت گردشگری ایرانی و خارجی از ساعت 9 تا 17 پذیرای بازدیدکنندگان خواهند بود.
بستههای سفر برای استانهای کمتر شناختهشده، یکی از محورهای دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی تهران و صنایع وابسته تهران است که در این رابطه یکصد برنامه جانبی در حاشیه این نمایشگاه به اجرا درمیآید.