گردشگری دریایی، اقتصاد و اشتغال را متحول می کند
یک فعال حوزه کار تمرکز بر اقتصاد دریا به ویژه گردشگری دریایی را موجب تحول اقتصاد و بازار اشتغال دانست و در درآمدزایی و ارزآوری برای کشور موثر خواند.
یک فعال حوزه کار تمرکز بر اقتصاد دریا به ویژه گردشگری دریایی را موجب تحول اقتصاد و بازار اشتغال دانست و در درآمدزایی و ارزآوری برای کشور موثر خواند.
به گزارش تین نیوز ، هادی ابوی اظهار کرد: اقتصاد دریا یکی از ظرفیت هایی است که هم به لحاظ اشتغالزایی و هم صادرات و ارزآوری باید در دستور کار قرار گیرد. متاسفانه سالها است که از مقوله اقتصاد دریا عقب هستیم و از آن غفلت کرده ایم؛ در حالی که بسیاری از کشورهای دارای مرز آبی از این ظرفیت به بهترین شکل ممکن استفاده کرده اند.
وی بر ضرورت تمرکز بر اقتصاد دریا به ویژه گردشگری دریایی تاکید کرد و گفت: مشاغل بسیاری در حوزه دریا تعریف شده اند که می توان با ایجاد آنها معیشت افراد و بومیان ساکن در مناطق نزدیک به دریا را تامین کرد.
ابوی گفت: در برخی بخش ها بیش از آنکه به سرمایه گذاری فرد نیاز باشد، توانمندی های فردی است که می تواند به ظرفیت اشتغال کمک کند.مثلا در حوزه گردشگری هتل ها، رستوران ها، مراکز اقامتی و تفریحی فعال می شوند و با فروش صنایع دستی به اشتغال و امرار معاش بومیان این مناطق کمک می شود.
این فعال حوزه کار با تاکید بر فعال کردن جزایر کشور در بحث گردشگری دریایی اظهار کرد: در حال حاضر معیشت بسیاری از مشاغل نظیر صیادان، قایقرانان، لنج داران و ...به دریا وابسته است و از طریق تولید و عرضه محصولات دریایی و صنایع دستی معیشت خود را می گذرانند.
وی پیشنهاد تشکیل تعاونی های شیلات، صیادان، ملوانان و لنجداران را مطرح کرد و گفت: در حوزه هایی که هزینه های سنگین تری برای سرمایه گذاری وجود دارد ، مدل تعاونی روش خوبی است که می توان در پیش گرفت و به تحقق سهم ۲۵ درصدی بخش تعاون در اقتصاد کمک کرد.
ابوی در پایان آزادسازی سواحل را اقدامی مثبت و موثر دانست و گفت: با آزادسازی سواحل مردم از مواهب و مزایای دریا، اشتغال و گردشگری دریایی بهره مند می شوند. اقتصاد دریا موجب تحول اقتصاد می شود و زمینه افزایش تولید ناخالص داخلی ، صادرات و ارزآوری برای کشور را فراهم می کند.