بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

آنچه باید درباره کد رهگیری قرداد های مسکن بدانیم

|

تین نیوز |  رییس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران گفت: در قرداد های خرید و فروش خانه برای صدور کد رهگیری جدید بایدحتما کد قبلی باطل شود، اما این ساختار برای قردادهای اجاره وجود ندارد و بار حقوقی هر گونه مشکل در زمینه قراردادهای اجاره به عهده مالک است.
 
حسام عقبایی رییس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره صدور کد رهگیری قراردادهای مسکن اظهار کرد: اخذ کد رهگیری اساسا برای کلیه قراردادها اجباری است .
 
وی تاکید کرد: کلیه قراردادها اعم از خرید و فروش، رهن و اجاره مکلف به صدور کد رهگیری هستند و به هیچ عنوان صدور این کد اختیاری نیست.
 
وی با بیان این که در این راستا تمام مردم برای قرداد هایشان باید کد رهگیری بگیرند، تصریح کرد: بر اساس ماده 28 قانون نظام امور صنفی در صورت صادر نشدن کد رهگیری برای قراردادها در بنگاه ها ، بر اساس قانون این امر تخلف است و می‌توان اقدام به پلمپ آن واحد کرد.
 
رییس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به این که مشاوران املاک حق دریافت مبلغ اضافی علاوه بر حق‌الزحمه (کمیسیون) برای صدور کد رهگیری ندارند، افزود:‌ شهروندان در صورت بروز هر گونه مشکل در این زمینه می‌توانند با شماره تلفن 7334 در هر نقطه از کشور که هستند، تماس گیرندو موارد را اطلاع دهند.
 
عقبایی خاطرنشان کرد: در قراردادهای خرید و فروش برای صدور کد جدید ، بایدکد قبلی باطل شود .
 
وی با بیان این که در قراردادهای اجاره برای راحت تر بودن مردم این ساختار وجود ندارد، گفت: در طول سال صدها هزار قرارداد اجاره منعقد می‌شود که مالکان نمی‌توانند به طور سالیانه کد رهگیری‌ها را باطل کنند.
 
رییس اتحادیه مشاوران املاک تصریح کرد:‌ در صورت هر گونه مشکل در زمینه قراردادهای اجاره بار حقوقی به عهده مالک است و امکان پیگیری از طریق قانونی وجود دارد.
 
شناسنامه فنی ملکی، مطالبه جدی مشاوران املاک 
عقبایی در ادامه درباره ضرورت شناسنامه دار شدن ساختمان ها گفت: در صورتی که زیرساخت های اجرای شناسنامه فنی ملکی ساختمان در بخش های دیگر به وجود بیاید، به مشاوران املاک تکلیف می کنیم تا این شناسنامه را به عنوان یک سند الزامی در معاملات خرید و فروش مسکن مطالبه کنند.
 
وی با بیان اینکه در تمامی مراحل تولید مسکن از خرید زمین گرفته تا ساخت، عرضه و فروش، عوامل مرتبط باید در شناسنامه فنی ملکی دخیل باشند افزود: قبل از ساخت یک ساختمان، زمین مورد نظر علاوه بر سند، باید دارای شناسنامه نیز باشد.
 
رییس اتحادیه مشاوران املاک شناسنامه زمین را شامل جنس و مقاومت خاک و ساختار تخصصی زمین در منطقه مورد نظر دانست و تصریح کرد: در شناسنامه ساختمانی که در این زمین ساخته می شود، باید مشخصات و هویت مهندسان، ناظران، سازنده، پیمانکار، کارگران و سایر عوامل دست اندرکار درج شود.
 
عقبایی در ادامه با تاکید بر اینکه در هنگام عرضه و فروش مسکن، یکی از شاخص ها باید این باشد که مشاوران املاک ملک فاقد شناسنامه را اصلا معامله نکنند، افزود: پیگیری شناسنامه از سوی مشاوران املاک مستلزم آن است که این سند را با یک عزم ملی و عمومی دنبال و تمامی املاک کشور را دارای شناسنامه کنیم.
 
وی درباره پیش شرط نهادینه کردن شناسنامه فنی در بین قشر مشاوران املاک گفت: اگر زیرساخت های اجرای آن در بخش های دیگر کشور به وجود بیاید و در شهرهای بزرگ برای 30 تا 40 درصد از ساختمان ها شناسنامه صادر شود، ما نیز در اتحادیه به مشاوران املاک تکلیف می کنیم تا شناسنامه ساختمان را به عنوان یک سند الزامی در معاملات خرید و فروش مسکن مطالبه کنند.
 
عقبایی با بیان اینکه اجرای شناسنامه فنی ملکی می تواند ضریب امنیت ساختمان و امنیت عمومی را بالا ببرد، اظهار کرد: برای اینکه شناسنامه در قراردادهای خرید و فروش تعریف و مطالبه شود، باید در کل کشور، دبیرخانه، نهاد یا سازمان مستقلی در این خصوص فعالیت کند.
 
رییس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران افزود: با گذشت زمان این شناسنامه ها نیاز به تغییر دارند و با استناد به آن می توان از عمر استاندارد سیستم های تاسیساتی و... در یک ساختمان مربوطه مطلع شد و در صورتی که عمر آنها براساس این شناسنامه منقضی شده باشد، ملک اعتبار لازم برای معامله را نخواهد داشت. پس ابتدا ساختمان باید تعمیر و شناسنامه آن اصلاح شود و سپس انجام معامله مجاز و پایدار باشد.
 
عقبایی با بیان اینکه در جوامع امروزی شناسنامه افراد ابزاری است که به آنها هویت می بخشد، گفت: هویت اجتماعی هر انسانی را به جز شخصیت ذاتی وی، می توان از شناسنامه او تشخیص داد. اگر افرادی که در یک جامعه زندگی می کنند، شناسنامه نداشته باشند، درواقع از نظر تعاملات اجتماعی افرادی فاقد هویت هستند. لذا ساختمانی هم که شناسنامه ندارد، فاقد هویت و اعتبار است.
 
وی با بیان اینکه در سراسر دنیا مصرف کنندگان شناسنامه کالاهای مصرفی را مطالبه می کنند ادامه داد: از دیدگاه تمامی کارشناسان در جوامع امروزی کالاهای مصرفی بدون مهر استاندارد، غیراستاندارد تلقی می شود و فاقد اعتبار است. سازمان های بین المللی استاندارد که ایزو یا استاندارد بین المللی را برای یک کالای مصرفی تنظیم می کنند، زمانی برای یک کالا هویت و اعتبار قایلند که آن کالا شناسنامه دار باشد.
 
عقبایی در پایان خاطر نشان کرد: در این میان برای هویت بخشیدن به خانه نیز به عنوان محلی برای سکونت و آرامش و به عنوان کالایی که بیشترین سهم سرمایه فرد در طول زندگی متعلق به آن است، باید یک ایزو و استاندارد بین المللی یا حداقل استاندارد منطقه ای برای آن تعریف شود.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.