◄ جزئیات یادداشت تفاهم ایران و سوئیس در بخش حمل و نقل دریایی
تین نیوز | پس از دیدار و گفتگوی مقامهای ایران و سوئیس، تفاهمنامهای برای توسعه ترمینالهای کانتینری بندر عباس به امضای دو کشور رسید، ضمن اینکه شرکتهای سوئیسی برای سرمایهگذاری و فعالیت در حوزههای مختلف حمل و نقل دریایی اعلام آمادگی کردند.
به گزارش تین نیوز با لغو تحریمها رقابت شدید میان سرمایه گذاران خارجی برای بازگشت یا ورود به ایران آغاز شد، بر این اساس در هفته های اخیر ورود هیئتهای بزرگ سرمایه گذاری از کشورهای مختلف به ایران افزایش یافت که بخش زیادی از آنها خواهان سرمایه گذاری در حوزه های مختلف اقتصاد ایران هستند. به این ترتیب پس از ابراز اشتیاق کشورهای اروپایی برای تحکیم روابط با ایران، اکنون نوبت به کشور سوئیس رسیده که برای سبقت گرفتن در این میدان تلاش کند.
در همین راستا نمایندگان شرکت های حمل و نقلی سوئیس با حضور در وزارت راه و شهرسازی، آمادگی خود را برای همکاری با ایران در بخشهای مختلف حمل و نقل و توسعه پروژههای زیرساختی اعلام داشتند. در این نشست درباره مشارکت و همکاری سوئیس با ایران در بخشهای مختلف حمل و نقل اعم از احداث خطوط سریعالسیر راهآهن، نوسازی ناوگان جادهای ایران و توسعه پروژههای زیرساختی گفتگو شد و هیأت سوئیسی برای توسعه ترمینالهای کانتینری بندر عباس و حمایت از توسعه صنعت گردشگری در ایران اظهار تمایل کرد.
امضای یادداشت تفاهم ایران و دومین کشتیسازی دنیا
بر اساس این گزارش یادداشت تفاهم همکاری ایران و سوئیس در بخش دریایی و بندری بین سازمان بنادر و دریانوردی ایران و شرکت کشتیرانی ام.اس.سی به عنوان دومین شرکت کشتیسازی دنیا به امضا رسید که بر اساس آن تردد مجدد شرکتهای حمل و نقل دریایی سوئیس در دوران پسا برجام به بنادر ایران آغاز میشود.
شرکت ام.اس.سی. سوئیس یکی از بزرگترین شرکتهای کشتیرانی بزرگ جهان است که ۱۴.۹ درصد سهم بازار حمل و نقل دریایی جهان را بر عهده دارد؛ ضمن اینکه در بنادر ۵۵ کشور جهان ترمینال و پایانه بار دارد. این شرکت سوئیسی از بزرگترین دارندگان شبکه کشتیهای تفریحی در جهان محسوب میشود.
همچنین مقرر شد شرکت ام.اس.سی. سوئیس فعالیتهای بندری خود را در بندر عباس، بنادر چاربهار و امام توسعه دهد. همچنین امکان انتقال کالاهای ایرانی از بنادر دنیا به طور مستقیم به مقصد بنادر ایران فراهم میشود.
علاوه بر این، شرکتهای سوئیسی برای سرمایهگذاری و فعالیت در حوزههای حمل و نقل دریایی، توسعه بنادر ایران و افزایش سطح همکاریهای دو کشور در زمینه توسعه تجهیزات و فناوری در صنعت دریایی و بندری ایران اعلام آمادگی کردند.