بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

پیام وزیر راه‌و‌شهرسازی به مناسبت روز ایمنی در برابر زلزله: زلزله بم و زندگی ۲۰ میلیون شهروند در محلات ناکارآمد

پیام وزیر راه‌و‌شهرسازی به مناسبت روز ایمنی در برابر زلزله: زلزله بم و زندگی ۲۰ میلیون شهروند در محلات ناکارآمد
|

تین نیوز | وزیر راه و شهرسازی در پیامی به مناسبت سالروز زلزله بم بر همراستاسازی، هماهنگی و هم‌افزائی دست‌اندرکاران حوزه بهسازی بافت‌های ناکارآمد در ستاد ملی بازآفرینی و نقش اندیشه ایران‌شهر در بازخوانی مفاهیم و هویت شهری تاکید کرد.
 

پیام دکتر عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی به مناسبت سالروز زلزله بم که با عنوان روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی نامگذاری شده در ادامه آمده است:

پنجم دی‌ماه یادآور واقعه تلخی است که ۱۲ سال پیش بیش از ۲۶ هزار قربانی، ۳۰ هزار مجروح و بیش از صد هزار نفر بی‌خانمان بجا گذاشت. زلزله بم و همچنین سایر وقایع رخ داده طی سال‌های گذشته نشان از پائین بودن تاب­‌آوری شهرهای کشور در مواجهه با بلایای طبیعی است.

امروزه سطح وسیعی از شهرهای کشور و گستره‌های با خطر زلزله بالا و جمعیتی بالغ بر بیست میلیون نفر در محدوده‌ها و محلات ناکارآمد زندگی می‌کنند. فقر شهری، عدم ایمنی، بحران هویت، ناکارآمدی نظام جابجائی، نابسامانی‌های کارکردی و مسائل زیست‌محیطی، ریسک مخاطرات طبیعی همگی از مسائل عمده شهرها بویژه کلان‌شهرهای کشور هستند. ضرورت توجه به این مسائل در سطح ملی و یافتن راهکارهای اجرائی در سطوح محلی از سیاست‌های محوری دولت یازدهم به شمار می‌رود.

وزارت راه و شهرسازی با تهیه سند ملی و تشکیل ستاد ملی بازآفرینی شهری درصدد هم‌راستاسازی، هماهنگی و هم‌افزائی کلیه  متصدیان این امر است. اعطای تسهیلات نوسازی و بهسازی، حمایت از مدیریت شهری در تجهیز و توسعه قلمرو عمومی و فضای شهری، برنامه‌ریزی و مدیریت اجرای پروژه‌های محرک توسعه، مدیریت توسعه فضاهای خدماتی مورد نیاز ساکنان در کنار مجموعه‌ای از فعالیت‌های آموزشی ظرفیت‌سازی، نهادسازی، ابزارسازی و شبکه‌سازی با نگرش بنیادین به مفهوم توسعه پایدار و کاهش خطرپذیری مخاطرات طبیعی و ارتقاء تاب‌آوری از اهم اقدامات دولت در این دوره بشمار می‌رود.

در این میان، طرح اندیشه ایران‌شهر نیز که در بنیاد آن مفهوم ارتقاء تاب‌آوری و کاهش ریسک مستتر است، زمینه‌ساز بازخوانی مفاهیم و هویت شهری توام با شناسایی شاخص‌ها و نیازهای زندگی معاصر برای ارتقاء کیفیت زندگی در شهرها کشور خواهد شد.

طرح­‌های بازآفرینی شهری به عنوان یک دستورکار شهری جدید نیز ضمن برخورداری از این چارچوب مفهومی در تلاش برای ارائه راهکارهای اجرائی در ارتقاء کیفیت زندگی و تامین محیط شهری ایمن، مجهز و باهویت هستند. علاوه بر مراکز جمعیتی شهری وزارت راه و شهرسازی در بحث آسیب‌پذیری سامانه‌های حمل‌و‌نقل، سکونتگاه‌های روستایی و سایر بناها و تاسیسات در معرض خطر مرتبط با مجموعه خود را مورد توجه جدی قرار داده است. بازنگری مستمر آیین‌نامه ساخت‌و‌ساز مقاوم در برابر زلزله (آیین‌نامه ۲۸۰۰)، تدوین مقررات ملی در محورهای مختلف، توسعه شبکه ملی شتاب‌نگاری کشور و سامانه پاسخ سریع زلزله، مطالعات مستمر در زمینه تحلیل و کاهش ریسک زلزله و سایر مخاطرات طبیعی، مدیریت کارگروه‌های زلزله ملی و استانی از جمله فعالیت‌های مجموعه وزارت راه و شهرسازی در جهت کاهش خطرپذیری و افزایش تاب‌آوری جامعه ایرانی است.

امید است با اتکاء به رهنمود مقام معظم رهبری مبنی بر همدلی و همزبانی دولت و مردم بتوانیم زمینه‌ساز تحولاتی در ارتقاء زندگی شهروندان با مشارکت و همراهی کلیه کنشگران دخیل در این فرایند باشیم.
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.