بازدید سایت : ۳۵۹۲۰

◄ حساب و کتاب پر ابهام سازمان بنادر ؛ مدیریت پروژه های هزاران میلیاردی با حسابداری غیراستاندارد!

سازمان بنادر به عنوان مهم ترین سازمان دولتی فعال در حوزه دریایی و بندری کشور قاعدتا باید حساب و کتاب شفافی داشته باشد اما گزارش بازرس قانونی سازمان بنادر حاکیست حسابداری این سازمان در موارد متعددی از شیوه های اصولی و استاندارد پیروی نکرده و حساب ها دارای نقاط ابهام آمیز فراوان است.

حساب و کتاب پر ابهام سازمان بنادر ؛ مدیریت پروژه های هزاران میلیاردی با حسابداری غیراستاندارد!
تین نیوز |

سازمان بنادر به عنوان مهم ترین سازمان دولتی فعال در حوزه دریایی و بندری کشور قاعدتا باید حساب و کتاب شفافی داشته باشد اما گزارش بازرس قانونی سازمان بنادر حاکیست حسابداری این سازمان در موارد متعددی از شیوه های اصولی و استاندارد پیروی نکرده و حساب ها دارای نقاط ابهام آمیز فراوان است.

سازمان حسابرسی به عنوان بازرس قانونی سازمان بنادر، در بررسی های خود گزارش های مالی سال 1402 سازمان بنادر و دریانوردی را مشروط ارزیابی کرده و انحرافات و ابهامات متعددی در حساب و کتاب این سازمان تشخیص داده است.

سازمان حسابرسی در یکی از بندهای گزارشی که نهایتا ارزیابی مشروط را برای سازمان بنادر به همراه داشته، آورده است: در اجرای قوانین احداث پروژه های عمرانی و مصوبه هیات وزیران در سال 96 بابت طرح فاز یک توسعه بندر شهید بهشتی چابهار، بر اساس قرارداد BLT(تامین مالی، اجرا، اجاره و انتقال) به صورت سه جانبه فیمابین سازمان بنادر و دریانوردی، شرکت توسعه خدمات دریایی و بندری آریا بنادر ایرانیان چابهار به عنوان طرف قرارداد و شرکت خدمات دریایی و بندری آریا بنادر ایرانیان چابهار به عنوان سرمایه گذار در تاریخ 5 شهریور 1397به ارزش برآوردی مخارج پروژه بالغ بر 477 میلیون دلار و با شرایط تامین منابع مالی 30 درصد سهم سازمان و 70 درصد سهم طرف قرارداد و سرمایه گذار و پیش بینی 1.5 درصد سود مصوب دوره واگذاری 120 ماهه شامل دوره اجرا 24 ماهه و دوره بهره برداری 96 ماهه منعقد شده است.

پرداخت بدون ساز و کار کنترلی 

در ادامه این بند آمده است: بنا به درخواست طرف قرارداد از سال 1397 تا 1402 مبلغ 58356 میلیارد ریال بابت سهم 30 درصدی سازمان بنادر به صورت ریالی مطالبه و سازمان مذکور بدون ساز و کار کنترلی و چگونگی مبانی تعیین آن پرداخت نموده که بخشی از آن مازاد بر مبالغ صورت وضعیت های طرف قرارداد است لیکن برخلاف استانداردهای حسابداری تماما به حساب پیش پرداخت های سرمایه ای منظور شده است.

سوال اینجاست که چرا سازمان بنادر در پروژه ای با این اهمیت که بودجه ای هنگفت نیز به آن اختصاص یافته، مبالغ چند هزار میلیاردی را بدون ساز و کار اصولی و بدون کنترل های لازم به طرف قرارداد این پروژه پرداخت کرده، مضافا بر این که در گزارش ها و دفاتر مالی خود نیز این مبالغ را در سرفصلی خلاف استانداردهای حسابداری درج کرده است؟

گزارش منتشر شده از سوی سازمان حسابرسی درباره گزارش های مالی سازمان بنادر و دریانوردی موارد ابهام آمیز و پرسش برانگیز دیگری نیز دارد که در گزارش های آتی به آنها خواهیم پرداخت.

انتهای پیام

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس پاسخ

    سلام چرا یارانه‌ها هنوز واریزی نشودن چگار کنم