بازدید سایت : ۶۱۳۵۳

عدم تحقق وعده رئیس جمهور در خصوص فرودگاه سنندج

استان یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفری کردستان تنها یک فرودگاه دارد و آن هم در بسیاری از ایام تعطیل بوده و هیچ پروازی در آن انجام نمی شود.

تین نیوز |

استان یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفری کردستان تنها یک فرودگاه دارد و آن هم در بسیاری از ایام تعطیل بوده و هیچ پروازی در آن انجام نمی شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، شروع عملیات ساختمانی اولیه فرودگاه سنندج در سال ۱۳۴۷ آغاز شد و بعد از ۳ سال، در سال ۱۳۵۰ عملیات ساخت عمرانی آن پایان یافت. فرودگاه سنندج از همان سال به عنوان تنها فرودگاه عملیاتی استان کردستان و با امکانات بسیار کم حتی نسبت به آن زمان، شروع به کار کرد.

با توجه به نزدیکی این فرودگاه به مرز کشور عراق، این فرودگاه از اول تا آخر جنگ هیچ گونه پرواز مسافربری انجام نداد و می توان گفت که تقریباً، تعطیل بود اما با این وجود، این فرودگاه به منظور پشتیبانی از نیروهای هوایی جبهه غرب کشور و همچنین انتقال مجروحان جنگی در روز به طور متوسط، پذیرای ۱۰ نوبت نشست و برخاست هواپیماهای باربری C-۱۳۰ هرکولس ارتش جمهوری اسلامی ایران بود.

پس از پایان جنگ، مجدداً برنامه توسعه و همچنین عملیاتی شدن این فرودگاه عملی شد و پس از بازگشایی مجدد، پروازهایی که به مقصد سنندج برقرار شدند.

متأسفانه بیش از ۵ ماه است که فرودگاه سنندج تعطیل بوده و اکنون پس از اعتراض های گسترده مردم شاهد برقراری یک پرواز و تنها در روز پنجشنبه در این فرودگاه آن هم به مقصد تهران هستیم که این تک پرواز هم با توجه به اینکه در روز تعطیل انجام می شود تنها به درد مدیران پروازی استان می خورد و مردم، اساتید دانشگاهی، دانشجویان، سرمایه گذاران و افرادی که سفرهای زمینی برای آنان زیان آور است از هرگونه پرواز در روزهای هفته از این فرودگاه به تهران و دیگر شهرهای ایران محروم هستند.

تمامی زیرساخت ها و امکانات برای افزایش پروازهای فرودگاه سنندج مهیا است و طبق نظر کارشناسان زیرساخت های این فرودگاه روزانه به طور متوسط ظرفیت بیش از ۱۰ پرواز را دارد اما متأسفانه هیچ همتی از سوی مسئولان ارشد استانی و کشوری برای برقراری پروازهای تنها فرودگاه کردستان صورت نمی گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در جریان سفر سال گذشته خود به کردستان علاوه بر تأکید بر رفع مشکل پروازهای فرودگاه سنندج اظهار داشت: شخصاً برای برقراری پرواز مستقیم سنندج به مشهد اقدام خواهد کرد، اما اکنون مشکلات مرتبط با برقراری پروازهای روزانه فرودگاه سنندج همچنان باقی است و سنندج به عنوان تنها مرکز استان به مشهد مقدس هیچ پروازی ندارد و حتی وعده های شخصی رئیس جمهور هم عملی نشده است.

تداوم مشکلات فرودگاه سنندج بی احترامی به همه مردم کردستان است

نماینده مردم شهرستان های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی گفت: قطع پروازهای فرودگاه سنندج اهانت آشکار به مردم کردستان است و آقای رئیس جمهور و شخص وزیرراه و شهرسازی باید پاسخگو باشند.

محسن فتحی اظهار کرد: متأسفانه هیچکدام از وعده های مسئولان کشوری برای رفع مشکلات برقراری پروازهای فرودگاه سنندج تاکنون عملی نشده و اکنون بیش از ۶ ماه است که عملاً فرودگاه تعطیل است.

نماینده مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به دلیل تعطیل بودن فرودگاه سنندج و نبود زیرساخت های مناسب جاده ای و ریلی، کردستان در یک بن بست ارتباطی قرار گرفته و نمی توان با وجود این مشکلات انتظار ورود سرمایه گذاران یا گردشگران را به این استان داشت.

فتحی افزود: با وجود ظرفیت ها و توانمندی های بسیار بالایی که در کردستان وجود دارد بسیاری از همایش ها و نشست های علمی، تخصصی و مسابقات ورزشی و رویدادهای فرهنگی و هنری در سطح ملی و بین المللی را به دلیل نبود فرودگاه و مسیر ارتباطی مناسب نمی توانیم میزبانی کنیم و اعضای علمی و پزشکان توانمند کشور فرصت حضور در استان کردستان و معالجه هم وطنان را از دست می دهند.

وی خاطرنشان کرد: نبود پروازهای روزانه در فرودگاه سنندج موجب تحمیل هزینه های گزاف به کردستانی ها برای مسافرت به دیگر استان های همجوار و تحمل صدها کیلومتر مسیر نامناسب جاده ای شده و وزارت راه و شهرسازی و هیئت دولت باید پاسخگوی این کم کاری و ضعف باشند.

فتحی افزود: کرسی نمایندگی مجلس جایی نیست که نسبت به این اتفاقات سکوت کرد و وزیر راه و شهرسازی باید نسبت به این واقعیت تلخ پاسخگو باشد.

نماینده مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: برای ما سوال است که چه طور می شود با چنین فرودگاهی سخن از توسعه کردستان، برقراری عدالت و توجه به مرزنشینان سر داد؟ آیا توسعه روابط همه جانبه با اقلیم کردستان عراق که برنامه مهم دولت است، با تعطیلی پرواز تهران-سنندج- سلیمانیه به نتیجه می رسد؟

این نماینده پرسید: آیا چرخه گردشگری سلامت و سایر حوزه ها، رفت و آمد دانشجویان، سرمایه گذاران، مسافران خارجی که از طریق کردستان وارد ایران می شوند و البته چرخه اشتغال مستقیم و غیر مستقیم فرودگاهی دچار اختلال نمی شود؟

فتحی تأکید کرد: در خصوص فرودگاه سنندج، سوال های زیادی در اذهان عمومی مطرح است و اگر وزیر راه و شهرسازی اقدامی مناسب صورت ندهد و پاسخ قانع کننده ای برای مردم کردستان نداشته باشد، مکانیسم ثانویه برای پیگیری فعال خواهیم کرد.

تعطیلی فرودگاه سنندج باید هرچه زودتر رفع شود

ماموستا فایق رستمی نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری  اظهار کرد: کم کاری مسئولان استانی و کشوری در رفع مشکلات فرودگاه سنندج گناهی نابخشودنی است و باید هرچه سریع تر این دغدغه مردمی رفع شود.

امام جمعه سنندج افزود: این دغدغه مردمی را در چندین خطبه در هفته های مختلف بیان کرده ایم اما انگار گوش شنوایی از سوی مسئولان برای رفع این مشکل وجود ندارد.

ماموستا رستمی خاطرنشان کرد: بارها شاهد مراجعه مردم به دفتر و یا پس از نماز جمعه در صحن مسجد جامع بوده ایم که از وضعیت فرودگاه سنندج و نبود پروازها در این فرودگاه گلایه دارند.

وی افزود: بسیاری از خانواده ها دارای افراد مریضی هستند که توانایی سفرهای زمینی را نداشته و برای معالجه و درمان باید به وسیله هواپیمایی سفر کنند اما متأسفانه در کردستان این امکانات وجود ندارد و بدون شک این امر یکی از شاخص های محرومیت در این استان مرزی به شمار می آید.

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: از آقای رئیس جمهور و مسئولان ارشد کشوری خواستاریم که یک بار برای همیشه مشکلات فرودگاه سنندج را حل کنند و این دغدغه بزرگ را از مردم کردستان رفع کنند.

مشکلات فرودگاه سنندج رفع شود

حجت الاسلام عبدالرضا پورذهبی، نماینده ولی فقیه در استان کردستان در گفت و گو با خبرنگار مهراظهار کرد: در رابطه با پرواز سنندج به تهران و مخصوصاً پرواز مشهد - سنندج چند نکته لازم است که باید عرض کنم.

وی افزود: اولین مسئله مسافرت هوایی برای بعضی از افرادی است که زمان کمتری را باید طی کنند که به مقصد برسند همانند بحث انتقال بیمار و… لذا به نظر می رسد که فرودگاه سنندج و پروازهای آن باید تقویت شود.

نماینده ولی فقیه در کردستان اظهار کرد: افراد زیادی هستند که مشکلاتی را دارند و یا اینکه نمی توانند زمینی تردد کنند یا از لحاظ زمان و یا خدایی ناکرده در بحث بیماری که دارند پرواز هوایی برایشان کارساز است ولی با این وجود پرواز از فرودگاه سنندج برای آنها به شهر و مقصد دلخواه دور از انتظار است.

وی تصریح کرد: از طرفی مردم کردستان اعم از اهل تشیع و اهل سنت از علاقمندان به امام رضا علیه السلام هستند و به عینه دیده می شود که برای زیارت به صورت متناوب مسافرت هایی به مشهد دارند که البته این مسافرت ها با سختی انجام می شود لذا باید اذعان کرد که فرودگاه سنندج از معدود فرودگاه های کشور است که هیچ پروازی به مشهد مقدس ندارد.

نماینده ولی فقیه در کردستان گفت: به نظر می رسد اگر این فرودگاه تقویت شود و این پرواز هم برقرار شود همین امر خود می تواند تأثیرات فرهنگی مثبت بسیاری برای استان کردستان به دنبال داشته باشد.

حجت الاسلام پورذهبی افزود: ضمن اینکه در صنعت گردشگری هم این مسئله می تواند تأثیرات خوبی بر استان داشته باشد و گردشگران عراقی که از مرزهای رسمی استان وارد کشور می شوند به جای اینکه از کردستان به کرمانشاه مسافرت کنند و سپس به مشهد مقدس مراجعت نمایند از فرودگاه سنندج و به صورت مستقیم عازم مشهد می شوند.

نماینده ولی فقیه در کردستان خاطرنشان کرد: امیدواریم که هرچه زودتر این مسئله برطرف شود و مردم کردستان همانند دیگر استان های کشور بتوانند با پرواز مستقیم به مشهد مقدس سفر کنند و البته تعداد پروازها به مقصد تهران هم افزایش پیدا کنند.

با وجود تأکیدات متعدد نماینده ولی فقیه در استان کردستان، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، ائمه جمعه و علمای دینی، نخبگان دانشگاهی و فعالان اقتصادی متأسفانه تاکنون اقدامی عملی برای رفع مشکلات فرودگاه سنندج و برقراری پروازهای روزانه در این فرودگاه صورت نگرفته و گزارش های خبری منتشر شده در خبرگزاری مهر و دیگر رسانه های استانی و کشوری تاکنون با بی محلی مدیران ارشد کشوری و تصمیم گیران صنعت هوانوردی کشور مواجه شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.