بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

چابهار در آستانه تبدیل به بندر ترانشیپی منطقه

نماینده کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بندر چابهار گفت: بر اساس برنامه ریزی ها، اجرای طرح های توسعه ای جهت تبدیل شدن بندر شهید بهشتی چابهار به مرکز ترانشیپ کالاهای کانتینری به سه بندر اصلی کشور، آغاز شده و در حال تکمیل است.

تین نیوز |

نماینده کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بندر چابهار گفت: بر اساس برنامه ریزی ها، اجرای طرح های توسعه ای جهت تبدیل شدن بندر شهید بهشتی چابهار به مرکز ترانشیپ کالاهای کانتینری به سه بندر اصلی کشور، آغاز شده و در حال تکمیل است.

به گزارش تین نیوز به نقل از فارس،  بازدید اصحاب رسانه های کشور امروز از بندر شهید بهشتی چابهار و عملیات تخلیه کشتی کانتینری ۶۵۰۰ TEU در این بندر انجام شد.

در حاشیه این بازدید نماینده کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بندر چابهار با بیان اینکه برای راه اندازی و تداوم خط مستقیم کشتیرانی به بندر چابهار، همه ظرفیت ها بسیج شده است، تصریح کرد: در حال حاضر بندر شهید بهشتی چابهار به مرکز ترانشیپ کالاهای کانتینری کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به سه بندر امام(ره)، عسلویه و بوشهر تبدیل شده است.

وی اضافه کرد: با هماهنگی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران مجموعه لجستیک در چابهار راه اندازی شده که همه فعالیت های ترمینال داری، تخلیه و بارگیری کانتینر را انجام می دهد که به همین منظور ترمینال لجستیک گروه کشتیرانی با مساحت حدود 5 و نیم هکتار در مجاورت اسکله شماره 1 و 2 بندر شهید بهشتی مورد بهره برداری قرار گرفته است.

به گفته وی، عمده کانتینرهای تخلیه شده در بندر شهید بهشتی چابهار از مبداء بنادر چین و هند و با استفاده از خطوط مستقیم کشتیرانی هستند که به صورت منظم راه اندازی شده است.

وی افزود: در عین حال کالاهای صادراتی به مقصد چین و هند نیز به صورت مستقیم بر روی کشتی های یاد شده بارگیری می شود که منجر به کاهش چشم گیر «ترانزیت تایم» برای صاحبان کالا شده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در حال حاضر حمل کالا با کشتی از بنادر چین و تخلیه آن در چابهار و ترانشیپ به بنادر بوشهر، عسلویه و خرمشهر در کمتر از 20 روز انجام می شود، ادامه داد: این امر موجبات رضایت خاطر صاحبان کالا را فراهم کرده است به صورتی که طی 10 ماهه سال جاری، حدود 17 هزار TEU کانتینر توسط کشتیرانی جمهوری اسلامی در این بندر تخلیه و بارگیری شده که در تاریخ بندر چابهار بی سابقه است.

وی با تاکید بر اینکه در چهار سال گذشته ورود کالاهای مورد نیاز کشور به مقصد چابهار افزایش قابل توجهی داشته است، اظهار داشت: در حوزه صادرات نیز خوشبختانه از دو ماه پیش، صادرات کالاهای یخچالی نیز از مبداء بندر چابهار آغاز شده است.

نماینده کشتیرانی جمهوری اسلامی در بندر چابهار افزود: محصولاتی مانند سیب و خرما با کانتینرهای یخچالی به مقصد کشور هند صادر می شوند و از سمت هند موز در مدت زمان دو روز و با استفاده از کانتینرهای یخچالی به  بندر چابهار وارد می شود، ضمن اینکه علاوه بر تخلیه و بارگیری کالاهای کانتینری، ترانزیت و صادرات کالاهای فله خشک نیز از طریق بندر چابهار در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به خرید 150 دستگاه کامیون از سوی کشتیرانی جهت توسعه حمل و نقل ترکیبی، گفت: با توجه به عدم امکان بهره مندی از حمل و نقل ریلی در بندر چابهار همزمان با خرید کامیون های یاد شده با چند شرکت توانمند در حمل جاده ای نیز برای حمل کالا قرارداد بسته شده تا کالاها از مبداء و یا به مقصد بندر چابهار به صورت DOOR TO DOOR حمل و نقل شوند. 

وی با مهم ارزیابی کردن این اقدام تصریح کرد: در منطقه سیستان و بلوچستان کامیون مناسب به تعداد لازم وجود ندارد بنابراین فعال شدن ده ها دستگاه کامیون در این مسیر برای جلب هر چه بیشتر اعتماد صاحبان کالا و بالفعل سازی سرمایه گذاری کلان در بندر چابهار و همچنین رونق کریدور شمال-جنوب از مسیر چابهار بسیار ارزشمند است.

وی ادامه داد: تلاش شده است با اجرای این دست برنامه ها هزینه حمل و زمان حمل تا حد امکان برای صاحبان کالا از جمله کالاهای ترانزیتی در بندر چابهار کاهش یابد.

به گفته این مقام مسئول راه اندازی حمل و نقل جاده ای از/به بندر چابهار را در حوزه ترانزیت کالا به کشورهای حوزه CIS بسیار با اهمیت دانست و گفت: با اضافه شدن 150 دستگاه کامیون مورد اشاره قادر خواهیم بود که در مدت زمان کوتاهی کالا را به بنادر امیر آباد و انزلی در دریای خزر برسانیم و از آنجا با کشتی های شرکت کشتیرانی دریای خزر به کشور مقصد حمل کنیم به این ترتیب کالا از بنادر چین تا بنادر کشورهای حوزه CIS طی مدت 22 تا 24 روز به مقصد می رسد. 

وی با اشاره به تسهیلاتی که سازمان بنادر و دریانوردی برای صاحبان کالا برای استفاده از بندر چابهار در نظر گرفته است، تصریح کرد: این سازمان برای کالاهای ترانزیتی از/به بندر چابهار 50 درصد تخفیف در هزینه خدمات قائل شده است که قابل توجه است. 

نماینده کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بندر چابهار درباره وضعیت تجهیزات فنی بندر چابهار گفت: با سازمان بنادر و دریانوردی در همه بخش ها از جمله فنی و تجهیزاتی همکاری بسیار خوبی وجود دارد اما انتظار این است که بندر چابهار هر چه سریع تر به تجهیزات لازم مانند گنتری کرین ها تجهیز شود تا شناورهای بزرگتر قادر به پهلوگیری در بندر باشند و بندر چابهار به یکی از مراکز ترانشیپی کشور تبدیل شده و به عنوان مکمل بندر شهید رجایی فعالیت نماید.

وی با اشاره به راهبرد کشتیرانی جمهوری اسلامی برای تبدیل بندر چابهار به بندر مکمل بندرعباس، گفت: معتقدیم با رفع برخی کمبودها بندر چابهار باید در میان مدت نه تنها به بندر ترانشیپی داخلی بلکه به بندر ترانشیپی به دیگر بنادر خلیج فارس تبدیل شود.
این مقام مسئول تصریح کرد: با راه اندازی ترمینال لجستیک بندر چابهار اشتغالزایی مناسبی برای بسیاری از ساکنان منطقه ایجاد شده است و

بسیاری از جوانان بومی هم اکنون در این ترمینال مشغول به کار هستند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.