بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

آفتاب توسعه مازندران از منطقه آزاد می تابد؟

پس از گذشت دو سال و دو ماه برای دومین بار در ایستگاه سفر هیات دولت قرار گرفت و باید دید در این سفر، برنامه های تحولی و توسعه استان از کدام منطقه و بخش کلید می خورد.

آفتاب توسعه مازندران از منطقه آزاد می تابد؟
تین نیوز |

پس از گذشت دو سال و دو ماه برای دومین بار در ایستگاه سفر هیات دولت قرار گرفت و باید دید در این سفر، برنامه های تحولی و توسعه استان از کدام منطقه و بخش کلید می خورد.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، طی دو سالی که از سفر اول دولت به مازندران می گذرد تاکنون تلاش های زیادی برای گره گشایی از وضعیت اقتصاد و صنعت در استان صورت گرفته و رشد شاخص ها در برخی حوزه ها بیانگر این مساله است.

استان مازندران با داشتن بنادر و فرودگاه، تولید انواع محصولات کشاورزی و باغی، صنایع کوچک و بزرگ نقش ویژه ای را در اقتصاد ملی ایفا می کند و بسیاری از تولیدات کشور با برند مازندران روانه بازارهای خارجی می شود.

مازندران تنها استانی در کشور بود که از داشتن منطقه آزاد محروم بود و با همت و اقدام جهادی دولت در سال قبل، مصوبه ایجاد سه لکه منطقه آزاد تجاری در استان مصوب شد و با سفر هیأت دولت به استان، این طرح وارد فاز عملیاتی می شود.

حجت الاسلام مجیدرضا فولادی مدیر اجرایی منطقه آزاد مازندران اذعان کرد: مازندران به ویژه حوزه شرق آن، ظرفیت های بزرگ و کم نظیری در حوزه های مختلف در اختیار دارد و برنامه ما در منطقه آزاد مازندران این است که با استفاده بهینه از این ظرفیت ها در راستای رفع عقب ماندگی های استان بهره گیریم.

شرق مازندران نیازمند توسعه یافتگی بیشتر است

فولادی با اشاره به عقب ماندگی های شرق مازندران افزود: منطقه آزاد مازندران می تواند با استفاده از ظرفیت های موجود، موجبات رونق و توسعه اقتصادی شرق استان را فراهم سازد و از این جهت شرق مازندران نیازمند توجه و توسعه یافتگی بیشتر است.

مدیر اجرایی منطقه آزاد مازندران، بندر امیرآباد را یکی از ظرفیت های بسیار مهم و استراتژیک مازندران برشمرد و تصریح کرد: این بندر کارکرد فراملی و منطقه ای دارد و تلاش ما این است که با حضور سرمایه گذاران و بازرگانان در سال جدید و سال های آینده، زمینه های جهش خاص در حوزه تأمین کالاهای استراتژیک و صادرات کالاها و صنایع را فراهم آوریم.

فولادی، با ارائه توضیحاتی اجمالی پیرامون دستاوردهای منطقه آزاد مازندران در همین مدت کوتاه فعالیت خود از جمله تشکیل کارگروه های تخصصی، تصویب اساسنامه منطقه آزاد مازندران در کمتر از ۳ ماه در کارگروه و شورایعالی مناطق آزاد، نشست با سرمایه گذاران داخلی و خارجی، دیدار با مدیران شعب بانک ها، تبیین اهداف منطقه آزاد با بازرگانان و اساتید دانشگاه و… بیان کرد: یکی از برنامه های اصلی ما این است که با حمایت از تولیدکنندگان و ایجاد فضای رقابتی، به رشد کیفی محصولات و صادراتی شدن آنها کمک کنیم.

وی تاکید کرد: اگر با کمک مجمع نمایندگان مازندران و مدیریت ارشد استان از ظرفیت های منطقه آزاد به درستی استفاده شود و طرح ها و برنامه های مدنظر به خوبی و به صورت جهادی اجرا شود، منافع و مزایای آن شامل همه استان خواهد شد.

اگرچه کارنامه مناطق آزاد در کشور چندان قابل قبول نیست اما متولیان استانی در مازندران برنامه دارند با بهره گیری از تجربیات دیگر مناطق و رفع نواقص، منطقه آزاد استان را به محلی برای تجارت برد - برد و سودآور برای استان تبدیل کنند.

غلامرضا شریعتیش نماینده مردم شهرستان های نکا، بهشهر و گلوگاه نیز اظهار کرد: مجمع نمایندگان استان همه ظرفیت های خود را برای فعالیت جدی و رونق منطقه آزاد به کار خواهد گرفت و از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.

مجمع نمایندگان استان همه ظرفیت های خود را برای فعالیت جدی و رونق منطقه آزاد به کار خواهد گرفت و از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد

وی تاکید کرد: شکل گیری و تصویب منطقه آزاد انجام شد و امیدواریم با فعال سازی آن در آینده نزدیک، شاهد اثربخشی مثبت آن و پیشرفت خاص و توسعه چشمگیر برای همه نقاط استان به ویژه شرق باشیم.

نماینده شرق استان تصریح کرد: هرچند این اقدام می بایست در سال های گذشته اتفاق می افتاد اما امیدواریم با حرکت شبانه روزی و جهادی مدیر اجرایی و تیم ایشان شاهد شروع فعالیت زودهنگام منطقه آزاد و بهره مندی از امتیازات و مزایای آن برای سرمایه گذاران و تجار و تحول حوزه اقتصادی شرق استان باشیم.

سه لکه منطقه آزاد شامل امیرآباد، نوشهر و چپکرود در مازندران طراحی شد که بندر امیرآباد با داشتن هزار و ۶۱ هکتار وسعت نقش کلیدی در تحقق آن دارد از این رو تکمیل زیرساخت های بندری مطالبه مردم از دولتمردان است.

یوسف نوری استاندار مازندران نیز با اشاره به ارسال نامه ای برای وزیر راه و شهرسازی مبنی بر تسریع در صدور ترک تشریفات برای اسکله رو ریلی امیرآباد گفت: ساخت اسکله رو رو بندر امیرآباد از مصوبات سفر اول ریاست جمهوری است.

پیشرفت ۷۷ درصدی اسکله رو بندر امیرآباد

وی پیشرفت این پروژه را در حال حاضر ۷۷ درصد بیان کرد و گفت: این پروژه با این میزان پیشرفت و جذب ۲۵۰ میلیارد تومانی به دلیل تعلل پیمانکار دچار وقفه شده است و تأخیر در انتخاب پیمانکار جدید پروژه و روند آن را با تأخیر مواجه کرده است.

وی ادامه داد: با توجه به در پیش بودن سفر دوم ریاست جمهوری به استان مازندران و اهمیت اجرای این پروژه در تحقق کریدور شمال - جنوب و فعال سازی دیپلماسی اقتصادی با کشورهای اتحادیه اوراسیا لازم است نسبت به ترک تشریفات برای اسکله رورو اقدام شود.

استاندار مازندران اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پروژه را ۷۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

سفر دوم هیأت دولت به مازندران روزهای پنجشنبه و جمعه برگزار می شود و تکمیل زیرساخت های بندری برای تحقق پروژه منطقه آزاد و تسهیل در فرایند تجارت و مبادله کالا و تقویت دیپلماسی اقتصادی از مطالبات فعالان اقتصادی از دولت به شمار می رود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.