تصادف خرس در اتوبان اصفهان شیراز و یک نکته مهم درباره این آزادراه خاص
تصادف یک خرس و توله آن در اتوبان اصفهان شیراز متاثر کننده است اما به دور از برخوردهای احساسی، ضروری است در راستای جلوگیری از تکرار این گونه حوادث، به برخی نکات درباره این آزادراه خاص توجه کرد.
تصادف یک خرس و توله آن در اتوبان اصفهان شیراز متاثر کننده است اما به دور از برخوردهای احساسی، ضروری است در راستای جلوگیری از تکرار این گونه حوادث، به برخی نکات درباره این آزادراه خاص توجه کرد.
در روزهای اخیر خبر تصادف یک خرس و توله آن با خودرو در مسیر اتوبان اصفهان شیراز و به عبارت دقیق تر آزادراه شیراز اصفهان یا آزادراه شاهچراغ، مورد توجه دوستداران محیط زیست قرار گرفته است. باید دانست گونه های جانوری و گیاهی کشور در چند دهه اخیر به دلیل فقدان نقشه راه توسعه پایدار و رعایت نشدن الزامات زیست محیطی در طرح های توسعه ای در معرض مخاطرات شدیدی قرار گرفته اند.
گفتنی است در طرح آزادراه اصفهان شیرازو احداث این مسیر تمام چارچوب های قانونی محیط زیست مورد توجه قرار گرفته است. با این حال اتفاقاتی از جمله ورود حیوانات وحشی به این جاده همچون بسیاری از محورهای مواصلاتی کشور، اجتناب ناپذیر است و نمی توان گفت این مسیر به گونه ای طراحی شده که مخاطرات زیست محیطی را افزایش می دهد.
الزامات بهبود تمهیدات زیست محیطی اتوبان اصفهان شیراز
شاهد مثال این امر اینکه با وجود گذشت بیش از 9 ماه از بهره برداری رسمی از این آزادراه و با وجود آن که اتوبان مذکور طولانی ترین آزاد راه کشور است، گزارشی از تصادف و تلف شدن گونه های مهم و مورد توجه جانوری در این محور منتشر نشده و این اولین مورد از چنین سوانحی است.
مسئولانی که حوزه کاری آنها به محیط زیست استان فارس مربوط است به درستی اشاره کرده اند که برای کمک به حفظ و بقای گونه های ارزشمندی مثل خرس های قهوه ای باید تمهیدات بهتری برای ایمن سازی آزادراه اصفهان شیراز مورد توجه مسئولان این اتوبان قرار گیرد.
پر واضح است که این تمهیدات می تواند شامل طراحی و نصب انواع تابلوها و چراغ های هشدار و ایجاد مسیرهای مخوص عبور حیات وحش باشد اما به این نکته نیز باید توجه داشت که اجرای این تمهیدات به نحو موثر و مطلوب، هزینه های خاص خود را دارد. این درحالیست که اتوبان اصفهان شیراز همچنان با تعیین نشدن عوارض از درآمد عملیاتی بی بهره است.
بر این اساس ضروری به نظر می رسد مسئولان امر باید هر چه سریع تر نسبت به تعریف درآمد پایدار برای این مسیر ملی اقدام کنند تا دست متولیان این آزادراه نیز برای ارتقاء شاخص های زیست محیطی آن بازتر باشد.
انتهای پیام