بازدید سایت : ۹۵۶۶۶

طرح صیانت جدید در راه است؟ / خواب تازه مجلس برای فضای مجازی + جزئیات

به دلیل مطرح شدن بحث رفع فیلترینگ بنا است یک سری پیش نویس برای فعالیت سکوهای خارجی با فضای حکمرانی در فضای مجازی را دنبال کنیم.

طرح صیانت جدید در راه است؟ / خواب تازه مجلس برای فضای مجازی + جزئیات
تین نیوز |

عضو کمیسیون فرهنگی درباره طرح نظام بخشی فضای مجازی با اشاره به اینکه قصد ادامه فعالیت سکوهای خارجی وجود دارد گفت: «به دلیل مطرح شدن بحث رفع فیلترینگ بنا است یک سری پیش نویس برای فعالیت سکوهای خارجی با فضای حکمرانی در فضای مجازی را دنبال کنیم.

به گزارش تین نیوز به نقل از تجارت نیوز، طرح نظام بخشی فضای مجازی عنوانی است که در اوایل مجلس یازدهم از آن تحت عنوان «طرح صیانت» یاد می شد اما بعد از بررسی های کمیسیون مشترک نام این طرح تغییر کرد و در مجلس یازدهم ناتمام ماند و نمایندگان این طرح را به مجلس دوازدهم سپردند؛ اکنون هم زمان با تحویل لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ به مجلس، این طرح به کمیسیون فرهنگی و مشخصا به کمیته فضای مجازی ارسال شده است. اولین جلسه این کمیته در مجلس دوازدهم درباره طرح نظام بخشی فضای مجازی ۳۰ مهرماه برگزار شد. احمد راستینه سخنگوی کمیسیون فرهنگی، درباره «بررسی پیش نویس طرح نظام بخشی فضای مجازی» گفت: «فعلا برنامه ای به دست کمیسیون فرهنگی و دیگر کمیسیون ها نرسیده است. مقرر شده است که برنامه ها فعلا در کمیته های تخصصی بررسی شود.»

گفتنی است که کمیته تخصصی برای بررسی پیش نویس طرح نظام بخشی فضای مجازی، کمیته فضای مجازی است که ریاست آن را حمید رسایی بر عهده دارد.

پیش نویسی برای فعالیت سکوهای خارجی

حسنعلی اخلاقی امیری، عضو کمیسیون فرهنگی درباره طرح نظام بخشی فضای مجازی با اشاره به اینکه قصد ادامه فعالیت سکوهای خارجی وجود دارد گفت: «به دلیل مطرح شدن بحث رفع فیلترینگ بنا است یک سری پیش نویس برای فعالیت سکوهای خارجی با فضای حکمرانی در فضای مجازی را دنبال کنیم . این پیش نویس به صورت مستقیم با فیلترینگ سر و کار ندارد اما فضایی وسیع برای بررسی رفع فیلترینگ است. قصد داریم ظرفیت استفاده از فضای مجازی را بر اساس این چارچوب پیش ببریم. در مجلس یازدهم طرحی در رابطه با فضای مجازی و مجلس مطرح شده بود که در آن دوران ناتمام ماند و به نتیجه نرسید. در مجلس دوازدهم ضمن اینکه بر ظرفیت فضای مجازی تاکید می کنیم، نگاه فرصت جویانه مد نظر داریم. امروزه فضای مجازی، تبدیل به یک فضای حقیقی شده است چرا که  علاوه بر بحث فرهنگی و اجتماعی، مردم در این فضا کسب و کارهای اقتصادی دارند.

او افزود: «با نگاهی فرصت طلبانه فضای مجازی و بحث حکمرانی فضای مجازی را در کمیته ذیل کمیسیون فرهنگی دنبال می کنیم. معتقدم این مسئله منتهی به جمهوری اسلامی نیست و در تمامی کشورها مانند تیک تاک در آمریکا که مدیران آن را محاکمه کردند مسئله مهمی است. حکمرانی یعنی در آن عرصه هایی که ممکن است پلتفرم های خارجی رعایت ظوابط آن کشور را نکند، آن کشور حق اعمال قدرت کند. این موضوع مرتبط با مباحث داخلی نیست و مردم نباید از این بحث احساس ناآرامی داشته باشند.»

مجتبی یوسفی یکی از اعضای هیات رئیسه مجلس معتقد است داده های شخصی افراد که در پلتفرم های مختلف و بانک ها ثبت کرده اند حفاظتی ندارد و ممکن است پیامک های حاوی تبریک تولد و پیامک های تبلیغاتی ناشی از نبود حفاظت برای داده ها باشد.

مجتبی یوسفی گفت: «باید از طرحی استفاده کنیم که اطلاعات شخصی مردم به طور کامل حفظ شود چون افراد اطلاعات خود را در اکثر پلتفرم ها و نهادهای خدماتی مانند شبکه های بانکی و برنامه های مختلف که یکی از کاربرد آن نقل و انتقال پول و استفاده از سرویس حمل و نقلی است وارد می کنند. به عنوان مثال پیامک هایی که ارسال می شود به دلیل سواستفاده از داده ها است . سوال این است که چه کسانی این اطلاعات ما را در اختیار سواستفاده کنندگان قرار می دهد؟ حتی ممکن است سوپرمارکت سر خیابان هم پیامک تولد بفرستد و این فرایند نشان می دهد اطلاعات مردم در اختیار افراد دیگری قرار گرفته است و این اتفاق خوبی نیست و باید از نشست آن اطلاعات جلوگیری شود؛ چون ممکن است اتفاق های بدتری رخ بدهد. امروزه کلاه برداری در حوزه بانکداری حتی با یک لینک ساده هم اتفاق می افتد و طرح هایی که مطرح می شود برای جلوگیری از این موارد است.»

یوسفی بیان کرد: «یکی از دغدغه های مردم حفاظت از داده های شخصی است. در مجلس یازدهم کمیسیون صنایع برای جلوگیری از نشت و سرقت داده ها  طرح دوام را تبدیل به قانون کردند و از آن جهت که این قانون به تصمیم گیری واحد در حوزه داده ها منجر می شود، بسیار کمک کننده است چون در آن زمینه دچار مشکل بودیم. صیانت از داده ها و اطلاعات یکی از موضوعات بسیار جدی است که مجلس برای رفع آن تلاش می کند چون اطلاعاتی که در اختیار سامانه ها است ممکن است مورد سواستفاده قرار بگیرد و در معرض تهدید است. فضای مجازی و فضای وب در حال حاضر به فضای حقیقی تبدیل شده است و بسیاری از کسب و کارها به آن وابسته است.»

هدف از طرح حفاظت از داده ها که به تازگی در مجلس اعلام وصول شده، حفاظت از داده های اشخاص و جلوگیری از سوءاستفاده عنوان شده است. طراحان به دنبال ضابطه مند کردن پردازش داده ها و پاسخگو کردن پردازشگران داده های شخصی هستند. همچنین حمایت از حقوق کاربران و شرکت های دانش بنیان در مقابل پلتفرم های انحصاری غیربومی که حقوق شهروندان را نقض می کنند، از دیگر اهداف این طرح یاد شده است.

احمد آریایی نژاد، نماینده همدان در مجلس درباره حفاظت از داده های شخصی به زاویه دیگری از این طرح نگاه کرد و با اشاره به تعهدات افراد به جامعه گفت: «باید اسرار مردم را حفظ کنیم اما زمانی که این اسرار به باقی افراد جامعه آسیب می زند دیگر در زمره اسرار قرار نمی گیرد و حساسیت های خود را دارد. درباره این طرح معتقدم که باید مراقب کسانی که قصد دارند از تعهدات خود نسبت به جامعه شانه خالی کنند باشیم .»

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.