ورود آب دریا به خلیج گرگان/ تردد شناورها به دریا آغاز شد
سرپرست بنادر و دریانوردی گلستان از ورود آب دریا به خلیج گرگان خبر داد و گفت: با لایروبی خلیج گرگان حدود سه هزار و ۵۰۰ هکتار به پهنه سواحل استان اضافه شده است.

سرپرست بنادر و دریانوردی گلستان از ورود آب دریا به خلیج گرگان خبر داد و گفت: با لایروبی خلیج گرگان حدود سه هزار و ۵۰۰ هکتار به پهنه سواحل استان اضافه شده است.
به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، سیدمحسن طیرانی اظهار کرد: پس از لایروبی خلیج گرگان اسکله قایقرانی بندر ترکمن و حوضچه اداره بنادر با دو رویکرد تفریحی و شناورهای صیادی و نظامی احیا شد و اسکله بومگردی در جزیره آشوراده نیز احداث شده است.
سرپرست بنادر و دریانوردی گلستان با بیان اینکه با اجرای عملیات لایروبی میزان شوری آب کاهش پیدا کرد، گفت: در حال حاضر تردد شناورهای صیادی، نظامی و تفریحی در خلیج گرگان انجام می شود.
وی با بیان اینکه حدود 3 هزار و 500 هکتار به پهنه ساحل اضافه شد، افزود: حدود 400 متر پهنه آبی به اسکله بندرترکمن اضافه شد و اکنون تردد شناورها در این منطقه به راحتی میسر است. پس از لایروبی کانال آشوراده به طول 11 کیلومتر و آبگیری خلیج گرگان، عمق این پهنه آبی 40 سانتی متر افزایش یافته است.
طیرانی از ایجاد علائم کمک ناوبری در روز برای تردد مسیر شناورها در کانال خبر داد و گفت: این اقدام به تسهیل در تردد شناورها کمک می کند تا هنگام عبور در آب با گل و لای مواجه نشوند. پس از لایروبی دریا دو شناور جستجوی نجات دریایی به مدت یک سال در دریا گذاشته شد تا در صورت بروز اتفاقی هنگام عبور شناورهای تفریحی امکان خدمات دهی به موقع وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه در اسکله بندرترکمن و بندرگز 53 فروند شناور مجاز داریم، افزود: 31 فروند در بندرترکمن و 22 فروند در بندرگز فعال هستند که در ایام نوروز به مسافران خدمات می دادند. همچنین از 24 اسفند 1403 تا 15 فروردین سال جاری 54 هزار و 720 نفر مسافر از اسکله های تفریحی گلستان بازدید کردند و خوشبتانه هیچ گونه حادثه ای در این مدت نداشتیم.
طیرانی با بیان اینکه احیای خلیج گرگان خطر تولید ریزگرد و شوره زار را کاهش داد، تصریح کرد: با بازگشایی کانال آشوراده و ورود آب دریا به خلیج گرگان، تردد در مسیر منتهی به اسکله های تجاری و تفریحی برقرار شده و شناورهای سبک می توانند به راحتی در مسیر جزیره آشوراده تردد داشته باشند.
وی یادآور شد: لایروبی کانال آشوراده علاوه بر تبادل آبی بین خلیج گرگان و دریای خزر سرعت خشکی این پهنه آبی را کاهش داده، همچنین کاهش شوری بیش از حد، کاهش سطح تبخیر در فصول گرم سال و تسهیل تردد شناورهای سبک بین خلیج گرگان و دریای خزر از دیگر فواید اجرای پروژه لایروبی بوده است.
گفتنی است خلیج گرگان از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی دریای خزر و حوزه شهرستان های بندرترکمن، بندرگز، نوکنده و بهشهر از 60 کیلومتر طول و حداکثر 12 کیلومتر عرض برخوردار بوده و دارای امتداد شرقی - غربی است.