افزایش تعداد خطوط پرداخت الکترونیکی عوارض در آزادراهها
بانک مسکن «توسعه و افزایش تعداد لاینهای الکترونیکی اخذ عوارض در آزادراهها» و «اعمال تخفیف برای خودروهای عمومی» را در دستور کار قرار داد.
بانک مسکن «توسعه و افزایش تعداد لاینهای الکترونیکی اخذ عوارض در آزادراهها» و «اعمال تخفیف برای خودروهای عمومی» را در دستور کار قرار داد.
به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه شهرسازی، تاکنون دو مرحله از اجرای طرح پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهی (ETC) از سوی بانک مسکن برای مسافران فراهم شده است. در مرحله نخست، در همکاری با وزارت راه و شهرسازی، این بانک برای اولین بار در کشور امکانی را فراهم کرد که به واسطه آن، استفادهکنندگان از معابر آزادراهی بتوانند بدون نیاز به توقف و اتلاف وقت برای پرداخت عوارض به شکل نقدی، از ایستگاههای عوارضی عبور کنند و رقم عوارض به شکل خودکار از اعتبار آنها کسر شود. به این ترتیب براساس این خدمت نوین بانک مسکن، در صورتی که هموطنان برچسب پرداخت الکترونیک عوارض آزادراهی بانک مسکن را داشته باشند میتوانند بدون نیاز به توقف و با استفاده از این سیستم نسبت به پرداخت عوارض آزادراهی اقدام کنند. در مرحله دوم نیز، اداره کل بانکداری الکترونیک بانک مسکن در قالب بخشنامهای در تازهترین طرح توسعهای سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض، امکان اتصال حسابهای بانکی به حساب خودروها را نیز پیاده سازی کرد.
حالا در مرحله سوم، بانک مسکن با توجه به تاکید وزیر راه و شهرسازی و همچنین ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا مبنی بر لزوم تسهیل در انواع پرداختهای الکترونیکی و ایجاد زیر ساختهای لازم در آزادراههای کشور «افزایش تعداد خطوط پرداخت الکترونیکی عوارض در آزادراه ها» و نیز «اعمال طرح تخفیف به تردد کنندگان» بر اساس ضوابط خاص جهت تشویق و ترغیب مشتریان بر روی سامانه اجرا کرده است.
مطابق با برنامهریزی انجام شده از سوی اداره کل بانکداری الکترونیک بانک مسکن، در این مرحله توسعه لاین پرداخت الکترونیکی عوارض آزاد راه ها در دستور کار قرار گرفته است. در این راستا با توجه به سابقه ۹ ساله در پروژه ETC و برخورداری از توانمندی فنی و عملیاتی در راهبری این پروژه از سوی بانک مسکن، پس از اعلام آمادگی دو عوارضی «تهران- پردیس» و «اهواز- بندرامام»، اقدامات اجرایی این دو حوزه انجام شد. بطوریکه در تاریخ آبان ماه امسال، دولاین جدید عوارضی تهران-پردیس (یک لاین در جهت رفت و یک لاین در جهت برگشت)، به پرداخت الکترونیکی عوارض (ETC) مجهز و افتتاح شدند و به این ترتیب تعداد خطوط مجهز به ۴ خط افزایش یافت.
با پیشبینی این تمهیدات در راستای پرداخت الکترونیکی عوارض، در تاریخ پنجم آذرماه نیز لاینهای نقدی عوارضی این آزادراه مسدود شده و اخذ عوارضی تمامی ترددها الزاما به صورت غیرنقدی و الکترونیکی انجام میشود.
به گزارش بانک مسکن، از سوی دیگر اقدامات اجرایی برای پرداخت الکترونیکی عوارض در دو لاین جدید عوارضی اهواز- بندر امام نیز در تاریخ دهم آذرماه انجام شد.
اقدام دیگر در مرحله سوم اجرای این طرح، « اعمال طرح تخفیف برای خودروهای عمومی و نیز خودروهای دارای بیش از ۴۰ تردد در لاینهای اخذ الکترونیکی عوارض » است. بانک مسکن از این طریق در فرهنگسازی برای پرداخت الکترونیکی عوارض در آزادراهها گام مهمی برداشته است. از اینرو با توجه به اعلام الکترونیکی شدن پرداخت عوارض در آزادراه تهران-پردیس، از تاریخ یکم آذرماه، تخفیف ۲۰ درصدی برای ترغیب خودروهای عمومی شامل پلاکهای (ع ، ت) که نقش مهمی در حمل و نقل عمومی و ترددهای بین راهی در آزادراهها دارند پیشبینی شده است. علاوه بر این با هدف تشویق سایر مشتریان پرتردد که بیش از ۴۰ بار در ماه از آن عوارضی عبور میکنند، تخفیف ۳۰ درصد به ازای تمامی ترددهای انجام شده به شکل ماهیانه در نظر گرفته شده است.
پنج مزیت الکترونیکی شدن عوارض آزادراهی
مطابق با بررسیهای انجام شده، توسعه لاینهای پرداخت الکترونیکی عوارض پنج مزیت مهم را خواهد داشت. تلاش و برنامهریزی بانک مسکن برای افزایش لاینهای پرداخت الکترونیکی عوارض در مقطع کنونی میتواند به کاهش مصرف سوخت، ریسک انتشار و انتقال ویروس کرونا کمک موثری کند. علاوه بر این، حذف پول فیزیکی، صرفهجویی در مصرف کاغذ، کاهش ترافیک در آزادراه و محل عوارضی، اثرات موثر بر محیطزیست و کاهش آلودگی هوا چهار مزیت مهم دیگر استفاده از این روش در پرداخت عوارض آزادراهی شناخته شده است.
نکته مهم آنکه اداره کل بانکداری الکترونیک بانک مسکن باهدف افزایش رفاه و تسهیل در تردد، به مشتریانی که برچسب الکترونیکی ندارند به مدت ۷۲ ساعت از زمان تردد مهلت تهیه و شارژ برچسب داده میشود.