بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

عوارضی ۴ آزادراه دیگر تا پایان سال الکترونیکی می‌ شود /پیگیری بیمه شخص ثالث در پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراهی

تاکنون پرداخت الکترونیکی عوارضی در ۲۵ آزادراه کشور اجرایی شده است که زمینه ساز برچیده شدن صف های طولانی پرداخت عوارضی می شود.

عوارضی ۴ آزادراه دیگر تا پایان سال الکترونیکی می‌ شود /پیگیری بیمه شخص ثالث در پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراهی
تین نیوز |

تاکنون پرداخت الکترونیکی عوارضی در ۲۵ آزادراه کشور اجرایی شده است که زمینه ساز برچیده شدن صف های طولانی پرداخت عوارضی می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، الکترونیکی شدن عوارضی آزادراه ها یکی از اصلی ترین سیاست ها در کاهش ترافیک های چند کیلومتری برخی از آزادراه های پرتردد بود که از سال های گذشته توسط وزارت راه وشهرسازی و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور پایه گذاری شد اما از سال گذشته با صدور بخشنامه ای اجرای آن کند شده و باعث  شد که سرمایه گذاران برای اجرایی شدن این طرح کمی تعلل کنند.

 کاهش زمان سفر، کاهش مصرف سوخت، کاهش استهلاک خودرو، پرداخت آسان عوارض، کاهش خرابی های رویه های آسفالتی در محل توقف دروازه های عوارض بخشی از مزایای الکترونیکی شدن اخذ عوارض در آزادراه های کشور است.

فرهنگ سازی و تسهیل در پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه ضروری است

در همین زمینه مسعودزاده یکی از کاربران جاده ای کشور در خصوص پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهی گفت: در طول دوسه سال گذشته در برخی از آزادراه ها از جمله تهران _ قم که به صورت الکترونیکی عوارض پرداخت می شود شاهد کاهش چشم گیر ترافیک هستیم به طوری که پیش از این حدود نیم ساعت در ترافیک پرداخت عوارضی می ماندیم اما در دو سه سال گذشته با اجرای این طرح شاهد روان شدن بار ترافیک هستیم که این یکی از اصلی ترین مزایای این طرح است.

وی ادامه داد: باید راهنمایی لازم و بیشتری برای پرداخت عوارض از  طریق اپلیکیشن های پرداخت عوارض صورت گیرد تا رانندگان و کاربران برای پرداخت آن با مشکل مواجه نشوند که در آینده باعث جریمه آنها شود .

پیگیر بیمه شخص ثالث در پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراهی  هستیم

در همین زمینه پیش از این خادمی مدیرعامل سابق  شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور گفته بود: روند الکترونیکی شدن عوارضی آزاد راه ها به خوبی پیش می رود اما به شرطی که دستگاه ها برای اجرایی شدن آن همکاری کنند.

وی ادامه داد: پیش از این طبق قانون و در لایحه بودجه ۱۴۰۲، فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران و شرکت های بیمه گر به منظور حمایت از الکترونیکی کردن آزادراه های کشور به أخذ مفاصاحساب بدهی های ناشی از عوارض آزادراهی از متقاضیان تعویض پلاک خودرو و خدمات بیمه شخص ثالث موظف شدند؛ این قانون در لایحه ۱۴۰۱ هم وجود داشت اما امسال این لایحه لغو شد و همین امر باعث شد که اجرای این طرح با کندی روبرو شود.

او بیان کرد: اگر منابع و سرمایه های لازم برای اجرای این طرح تامین نشود نمی توان امیدی داشت که الکترونیکی شدن عوارض آزاد راه ها به خوبی اجرایی شود چراکه بخش عمده ای از پروژه های آزاد راهی توسط بخش خصوصی در حال اجرا است و اگر این طرح انجام نشود نمی توان  امیدی  داشت که سرمایه گذاران وارد پروژه های عمرانی و ساخت آزاد راه و بزرگراه شوند.

رانندگان ملزم به پرداخت کل عوارضی آزادراه نیستند

همچنین جعفر قادری نماینده مجلس  در خصوص پرداخت عوارضی  آزادراهی  به ویژه آزادراه شیراز اصفهان گفته است : با توجه به دوربین هایی که در چند نقطه از این آزادراه گذاشته شده است، اگر فردی ۵ یا ۱۰ کیلومتر از آزادراه استفاده کرد، نیازی نیست که کل عوارض را پرداخت کند.

وی اظهارداشت: اگر شخصی از ۲ دوربین عبور کرد، فاصله بین ۲ دوربین محاسبه می شود و بر اساس آن عوارض پرداخت می شود و اگر از کل مسیر آزادراه استفاده کرد باید کل عوارض را پرداخت کنند بنابراین به نسبت مسیری که افراد در مسیر آزادراه شیراز – اصفهان طی می کنند باید عوارض بپردازند.

قادری در پاسخ به اینکه آزادراه شیراز – اصفهان گران ترین آزادراه در ایران است، گفت: برای این آزادراه مسیر جایگزین هم وجود دارد و مردم نیاز نیست برای رسیدن به مقصد حتماً از این آزادراه عبور کنند. پرداخت عوارضی زمینه ساز تسریع در تکمیل بسیاری از پروژه ها می شود.

۲۵ آزادراه کشور الکترونیکی شده است

در همین زمینه هم محمود ملازینل معاون شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور پیش از این گفته بود:  در حال حاضر   در ۲۵ آزادراه  کشور اخذ عوارض به صورت الکترونیکی انجام می شود و در تلاش هستیم چهار آزادراه باقی مانده نیز مجهز به این سیستم شوند.

وی با بیان اینکه  اخذ عوارض الکترونیکی وضعیت مطلوبی دارد اما چالش هایی وجود دارد که ممکن است شرکت های سرمایه گذار در زمینه ساخت آزادراه ها را ناچار به اجرا نکردن عوارض الکترونیکی کند گفت: در حال پیگیری برای اصلاحیه لایحه بودجه در خصوص حذف بیمه شخص ثالت هستیم چراکه اجرای این اقدام خود یک ابزار قدرتی برای پرداخت الکترونیکی عوارضی از سوی کاربران جاده ای بوده است.

ملازینل افزود:۴ آزادراه باقی مانده است که در تلاش هستیم تا پایان سال آنها هم به این سیستم مجهز شوند از ۲۹ آزادراه کشور اخذ عوارض در ۲۵ آزادراه به صورت الکترونیکی انجام می شود و در تلاش هستیم چهار آزادراه باقی مانده نیز مجهز به این سیستم شوند.

گفتنی است، از هفته گذشته هم در جهت  تسریع در روند اجرای پروژه های آزادراهی هئیت دولت در قالب بخشنامه ای پلکانی شدن عوارض آزاد راهی را تصویب کرد به طوری که اگر رانندگان عوارض آزادراهی خود را ظرف مدت ۱۵ رو پرداخت نکنند مشمول جریمه می شوند و اگر بعد از گذشت یک ماه آن عوارض و جریمه لحاظ شده را هم پرداخت نکنند ۳.۵ درصد به صورت پلکانی به مبلغ عوارضی اضافه می شود.

روز گذشته هم بازوند سرپرست شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور یکی از مهم ترین وظایف و اقدامات در جهت تکمیل پروژه های زیرساختی  را تسهیل گری و برداشتن بروکراسی ها و چالش های سر راه سرمایه گذاران و فعالان بخش خصوصی عنوان کرد.

براساس این گزارش اجرای این امر را می توان به عنوان یک ابزار مهم در جهت تکمیل پروژه های زیرساختی و آزادراهی اعلام کرد چراکه اگر منابع مالی لازم به پروژه ها تزریق نشوند نمی توان انتظاری در جهت تکمیل آنها داشت و عوارضی هم بخشی از منابع مالی محسوب می شود که بسیاری از سرمایه گذاران چشم انتظار بازگشت سرمایه خود از این طریق هستند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.