◄ احیای کمربندی پاکدشت با اعتبار ۱۰۰۰ میلیارد ریالی / مولدسازی، تنها راه نجات این پروژه ملی
با گذشت ۱۷ سال از آغاز عملیات اجرایی کمربندی ۳۲ کیلومتری پاکدشت که به دلیل مشکلات تملک و کمبود اعتبار نیمه تمام مانده بود، این پروژه ملی با تخصیص هزار میلیارد ریال وارد فاز فعال سازی شد.

با گذشت ۱۷ سال از آغاز عملیات اجرایی کمربندی ۳۲ کیلومتری پاکدشت که به دلیل مشکلات تملک و کمبود اعتبار نیمه تمام مانده بود، این پروژه ملی با تخصیص هزار میلیارد ریال وارد فاز فعال سازی شد. این درحالی است که تکمیل این پروژه مهم ملی به اعتباری بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد ریال نیاز دارد و به گفته مسئولان مولدسازی می تواند راه نجات این پروژه باشد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، در ادامه پیگیری مصوبات سفر رئیس جمهور به شهرستان پاکدشت سید کمال الدین میرجعفریان، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران، به همراه مهدی حیدری، سرپرست فرمانداری پاکدشت و جمعی از مدیران استانی و شهرستانی از پروژه نیمه تمام کمربندی جنوبی پاکدشت بازدید کردند.
مهدی حیدری با تأکید بر ضرورت تسریع در روند تکمیل طرح های نیمه تمام گفت: پروژه کمربندی پاکدشت بعنوان یک مطالبه قدیمی و ملی پس از سال ها وقفه با تأمین هزار میلیارد ریال برای آماده سازی حدود ۹ کیلومتر از مسیر، وارد مرحله اجرایی شده است.
وی با اشاره به حجم بالای تردد در محور امام رضا(ع) و داخل شهر افزود: روزانه هزاران خودرو از این مسیر عبور می کنند و استقرار چهار شهرک صنعتی، واحدهای تولیدی، گلخانه ها و اراضی کشاورزی در محدوده پاکدشت، ضرورت اجرای این کمربندی را دوچندان کرده است.
سرپرست فرمانداری پاکدشت خاطرنشان کرد: این کمربندی به طول ۳۲ کیلومتر، از محدوده شهر فرون آباد آغاز شده و پس از عبور از جنوب شهرستان، در شریف آباد مجدد به بزرگراه امام رضا(ع) متصل می شود. تکمیل این طرح می تواند بخش قابل توجهی از بار ترافیکی شرق استان تهران را کاهش دهد.
سرپرست فرمانداری پاکدشت در پایان با بیان اینکه طرح کمربندی به دلیل معارضات ملکی و نبود اعتبار طی سال های گذشته متوقف مانده بود، گفت: با پیگیری های انجام شده در سطح استان و دولت، اجرای این پروژه اکنون در اولویت قرار گرفته و مراحل آزادسازی، ایمن سازی و بهره برداری موقت آن در حال انجام است.
مولدسازی، تنها راه نجات طرح ۲۰ هزار میلیارد تومانی
معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان تهران نیز در حاشیه این بازدید از بلاتکلیفی این پروژه به دلیل کمبود اعتبار گفت و تصریح کرد: پروژه کمربندی پاکدشت اگر امروز بخواهد به طور کامل اجرا و تملک شود، حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد؛ این در حالی است که اعتبارات سالانه ما بسیار محدود و اندک است.
امیرحسین آزاد دوار اظهار کرد: در صورت تأمین منابع کامل، می توان این پروژه را ظرف سه سال به بهره برداری رساند. اما وقتی منابع مالی محدود باشد، پروژه هایی از این دست به جای چند سال، بیش از یک دهه در انتظار تکمیل می مانند. تنها راهکاری که در حال حاضر برای تأمین منابع مالی این پروژه در دست بررسی است، استفاده از ظرفیت مولدسازی دارایی های دولتی است. اراضی در اختیار دستگاه های اجرایی می تواند از طریق سازوکار مولدسازی وارد فرایند تأمین مالی شود و پروژه را از وضعیت فعلی خارج کند.
وی گفت: در جلسه ای که امروز با حضور دستگاه های اجرایی برگزار شد، پیشنهاداتی مطرح شد مبنی بر این که هر نهاد بخشی از اراضی در اختیار خود را برای تأمین مالی پروژه در نظر بگیرد. همچنین برخی اراضی میان راه و شهرسازی و منابع طبیعی وجود دارد که یا باید واگذار شوند یا طبق ماده ۱۰ قانون زمین شهری به راه و شهرسازی انتقال یابند تا در پروژه استفاده شود.
معاون راه و شهرسازی استان تهران در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات ترافیکی منطقه اشاره کرد و افزود: پاکدشت با دو نوع ترافیک عبوری و منطقه ای روبه رو است. در حال حاضر این دو نوع ترافیک با یکدیگر تداخل دارند و موجب ایجاد گلوگاه های جدی در محور امام رضا (ع) شده است. طبق مطالعات انجام شده، ترافیک عبوری در این مسیر حدود ۴۰ هزار خودرو در روز است، اما ترافیک منطقه ای در محدوده پاکدشت، قیام دشت، خاتون آباد و پارچین بیش از ۱۰۰ هزار خودرو را دربرمی گیرد. این حجم از ترافیک مستلزم ایجاد زیرساخت های جدید برای جداسازی مسیرهای عبوری و محلی است.
آزاد دوار با بیان اینکه سیاست وزارت راه بر ریل پایه شدن حمل ونقل کشور است، ادامه داد: در حال حاضر پاکدشت با وجود جمعیت بالا فاقد خط ریلی مؤثر است و برخی خطوطی که در گذشته طراحی شده بودند، به دلیل جذاب نبودن برای مردم به مرحله اجرا نرسید. در طرح های پیشنهادی پیشین، ایستگاه هایی در نظر گرفته شده بود که مسیر سفر برای مردم جذاب و سریع نبود. امروز نیاز به خطی ریلی با سرعت مناسب و اتصال مستقیم به پایتخت داریم که می توان به خطوط مترو اشاره کرد.
معاون مهندسی ساخت راه و شهرسازی استان تهران اضافه کرد: در صورت احداث یک مسیر ریلی موازی با محور امام رضا (ع) که از پاکدشت عبور کرده و تا شریف آباد امتداد یابد، می توان بار ترافیکی را به میزان چشمگیری کاهش داد. این مسیر می تواند به ویژه در حوزه حمل ونقل مسافری کارساز باشد.
آزاد دوار در پایان تصریح کرد: جمعیت شهرستان پاکدشت امروز به بیش از ۷۰۰ هزار نفر رسیده، در حالی که زیرساخت های شهری و حمل ونقل متناسب با این رشد توسعه نیافته است. اگر منابع مالی تأمین شود، پروژه کمربندی ظرف سه سال قابل بهره برداری است؛ اما در غیر این صورت، ممکن است تکمیل آن بیش از ۱۵ سال دیگر طول کشد.
پروژه کمربندی پاکدشت بعنوان یکی از طرح های مهم راهسازی شرق استان تهران بیش از ده سال است که آغاز شده اما به دلیل کمبود منابع مالی همچنان در میانه راه متوقف مانده است. این پروژه ۳۲ کیلومتری با ۱۲ تقاطع غیرهمسطح و سه پل بزرگ رودخانه ای طراحی شده و قرار است که بار ترافیکی شرق استان تهران به ویژه در محدوده پاکدشت را کاهش می دهد.
پیگیری تکمیل کمربندی پاکدشت و اصلاحات ایمنی ظرف یک ماه آینده
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران از پیگیری تکمیل کمربندی پاکدشت و اصلاحات ایمنی ظرف یک ماه آِینده با اعتبار ۲۰ هزار میلیارد تومانی خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (تهران)؛ حسین جنتی مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران، از پیگیری جدی برای تکمیل پروژه ۳۰ کیلومتری کمربندی پاکدشت با اعتبار بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان خبر داد و گفت: اصلاحات ایمنی ۹ کیلومتر اول این پروژه طی یک ماه آینده انجام میشود تا بهطور موقت زیر بار ترافیکی برود.
جنتی با اشاره به نتایج حضور مقام عالی وزارت در شهرستان پاکدشت اظهار داشت: تکمیل کمربندی این شهرستان با طول ۳۰ کیلومتر در دستور کار جدی قرار دارد که تاکنون ۹ کیلومتر از این پروژه اجرایی شده و میتواند بخشی از بار ترافیکی بزرگراه امام رضا (ع) را کاهش دهد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با اشاره به نیاز مالی بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومانی این پروژه، تصریح کرد: برای تأمین اعتبار از ظرفیتهای قانونی و منابع حاصل از مولدسازی استفاده خواهد شد.
وی همچنین از هماهنگی با دستگاههایی مانند راهداری و پلیس راه خبر داد و گفت: طی یک ماه آینده، اصلاحات ایمنی در قطعه ۹ کیلومتری انجام میشود تا این بخش بهصورت موقت قابل بهرهبرداری شود
جنتی در ادامه به بررسی سایر زیرساختهای پاکدشت از جمله آب، فاضلاب، بهداشت، آموزش و ورزش اشاره کرد و افزود: پیشنهاداتی برای ارتقای شاخصهای خدمات عمومی ارائه شده که در جلسه آینده شورای برنامهریزی استان با حضور استاندار تهران بررسی خواهد شد.
آفرین به بشیری با عرضه
هزاران نفر همه روز تردد در جاده خاوران بخاطر شغلشان چه از تهران بهطرف پاکدشت چه از پاکدشت بهطرف تهران دارندبجز مسیر اتوبوسها وکامیونها که در این جاده تردد میکنند حادهای شلوغ وپر تردد وخطر افرین براهزار نفر به خاطر شغل واکثر مجبور با ماشین شخصی سرکار میروند یا منزل رو به تهران میببرند که باعث ترافیک والودگی وشلوغی شهر تهران میشود پاکدشت نزدیکترین شهر به تهران است ونیاز به خط مترو دارد امیدوارم مسولین بجای قول دادن چند ساله این مشکل بزرگ رو زودتر حل کنند
با سلام
تصور ایجاد خط مترو در پاکدشت که بماند، امیدواریم در محدوده سه راه افسریه یا ترمینال خاوران ایستگاه مترو در نظر گرفته شود تا برای مردم پاکدشت کمک کننده باشد.
سلام خسته نباشید واقعا از وعده داده شده شما خسته شدیم متأسفانه همه حرف میزنند وهیچ مدیری به فکر آسايش مردم نیست فقط بدبختی وسختی برای،مردم ارمغان دارند
چقدر کم؟!
صد میلیارد تومان پول یک واحد آپارتمان معمولی توی شمال تهران هست چطوری میشه با این مبلغ کمربندی سی کیلومتری را درست کرد؟
سلام ودرود بر شما دوستان عزیز...کمر بندی از شمال پاکدشت گذر میکرد آیا هزینه کمتر و مسير کوتاهتر نمیشد.
سلام وقتتون بخیر، تنها راه حل مشکلات ترافیکی پاکدشت به تهران ایجاد کمربند شمالی پاکدشت میباشد که تنها معارض آن پارچین میباشد، زمینهای دولتی و کمترین هزینه را دارد
مسئولین کی پاکش میرسید چند سال قول مترو دادید پاکدشت ا