◄ طالبان طرح کریدور ریلی شمال به جنوب را تصویب کرد
در تاریخ 19 بهمن 1400 یک جلسه مجازی در کلاب هاوس تین با محوریت صنعت حمل و نقل (جاده ای، دریایی، ریلی، هوایی ) برگزار شد.
در تاریخ 19 بهمن 1400 یک جلسه مجازی در کلاب هاوس تین با محوریت صنعت حمل و نقل (جاده ای، دریایی، ریلی، هوایی ) برگزار شد.
به گزارش تین نیوز، گفتگو با موضوع افزایش میزان ترانزیت کشور آغاز و عنوان شد که میزان ترانزیت نسبت به پارسال دوبرابر افزایش داشته است.
از طرفی هم عنوان شد که اطلاعات دقیق و درستی در این زمینه دست نیست. این که بگوییم وضعیت ترانزیت ما خوب است بسیار شعارگونه است.
در حوزه لجستیک اضافه شد که در مرکز لجستیک اینچه برون اولین قرارداد سرمایه گذاری آن منعقد شده و تا هفته آینده این خبر به صورت رسمی اعلام خواهد شد. این قرارداد با هدف انتقال 11 میلیون تن بار قزاقستان به کشور استارت خورده است.
در ادامه بحث آمار و دیتاها، اضافه شد که اکثر دیتاها تقریبی است و نمی شود به طور دقیق روی آنها مانور داد. آمارها بین سازمان ها متفاوت است. هرچه فناوری اطلاعات به کار گرفته شود موجب می شود آمار دقیق تر باشد. گاهی در آمار عدد و رقم تغییر نمی کند اما تفسیرها از یک آمار تغییر می کند.
بین آمار دادن و گزارش گیری یک تفاوت وجود دارد. در گزارش دهی از فرد پایین دستی به بالادستی، شاید آمارسازی صورت گیرد. اما در بحث آمار دادن مثلا در آمار نرخ تورم، هم بانک مرکزی این آمار را می دهد هم مرکز آمار. این دو نباید با هم تفاوت داشته باشند. گمرک یکی از مهمترین رفرنس ها در موضوع آمار است و می توان به آن اعتماد کرد.
در ادامه از قرارداد فروش 50 دستگاه لکوموتیو باری مپنا به فولاد مبارکه صحبت شد. این قرار داد با حضور رئیس جمهور منعقد شده است و خبر بسیار خوبی است. اما یک مسئله بسیار مهم در لکوموتیوهای map24 بحث چسبندگی و کشش این لکوموتیوها است.
در بخش ریلی افزوده شد که مصطفی برهانی به عنوان سرپرست دفتر هوشمندسازی و دادهکاوی شرکت راه آهن، منصوب شده است. پیش از این مسعود سیف پور این مسئولیت را برعهده داشت.
در ادامه مطرح شد که طالبان طرح کریدور ریلی شمال به جنوب (ترمز- مزار شریف-کابل-پیشاور) را تصویب کرده و آن را در دستور کار گذاشته است.
در بخش هوایی گفته شد که طبق خبرها ظرفیت 60درصد به پروازها بر می گردد و تا حدود دو هفته ادامه دارد. اضافه شد که بهتر است تست پی سی آر گرفته شود اما ظرفیت یک باره کاهش نیابد چون بلیت ها فروخته شده است.
همچنین در حوزه هوایی گفته شد که پروازهای بین ارمنستان و ترکیه دوباره برقرار شده است. برای رفع انسدادهای مرزی و ایجاد صلح در منطقه مفید خواهد بود.
در حوزه ریلی مقایسه ای بین حمل بار ریلی و حمل بار جاده ای صورت گرفت. عنوان شد که حمل بار ریلی اغلب برای بارهای سنگین، حجیم و دوربرد مورد استفاده قرار می گیرد و اغلب هم مشتری ها مشخص هستند. در حمل بار جاده ای اغلب بارهای خرده برای مسیرهای کوتاه حمل می شوند.
در صادرات معمولا تمایل به حمل بار ریلی است. برای تناژ سنگین حمل ونقل ریلی ارزان تر حساب می شود.
گفتگویی در خصوص کریدور خلیج فارس به دریای سیاه انجام شد و از قول اخبار فضای مجازی مطرح شد که ایران سرانجام تصمیم به اجرای پروژه کریدور حمل و نقل بین المللی خلیج فارس - دریای سیاه گرفت و گفته شد ایران اجازه نمی دهد که این کریدور از نخجوان رد شود. گفته می شود که این کریدور در راستای همگرایی هند، ایران، ارمنستان و گرجستان است.