بازدید سایت : ۷۲۴۸۷
استاندار گیلان

◄ مکانیزاسیون کاشت و برداشت برنج در گیلان به ۷۵ درصد رسیده است

گیلان| استاندار گیلان مکانیزاسیون کاشت و برداشت برنج در سال زارعی جاری را ۷۵ درصد عنوان کرد و گفت: نظارت ها برای جلوگیری از واردات و عرضه محصول برنج همزمان با فصل برداشت با جدیت استمرار دارد

مکانیزاسیون کاشت و برداشت برنج در گیلان به ۷۵ درصد رسیده است
تین نیوز |

گیلان| استاندار گیلان مکانیزاسیون کاشت و برداشت برنج در سال زارعی جاری را ۷۵ درصد عنوان کرد و گفت: نظارت ها برای جلوگیری از واردات و عرضه محصول برنج همزمان با فصل برداشت با جدیت استمرار دارد.

به گزارش خبرنگار تین نیوز، دکتر ارسلان زارعدر مراسم اولین برداشت مکانیزه محصول برنج در روستای پس ویشه رشت که محمدرضا احمدی و سیدعلی آقازاده از نمایندگان این شهرستان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از کشاورزان نیز حضور داشتند؛ اظهار داشت: شعار راهبردی جهش تولید در راستای اجرای سیاست‌ اقتصاد مقاومتی و ایستادگی ملت بزرگ ایران در مقابل تحریم‌های ظالمانه استکبار و در ابعاد گوناگون بویژه در عرصه تولید محصولات کشاورزی ، تامین محصولات استراتژیک و خودکفایی داخلی نقش بسزایی دارد.

وی با اشاره به جایگاه جهش تولید در اقتصاد ، برنج را از جمله محصولات راهبردی کشور خواند که استان گیلان در تامین آن جایگاه مهمی دارد.

وی ادامه داد: بر اساس پیش بینی ها امسال افزون بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن شلتوک از مزارع استان برداشت می شود که این رقم حدود ۷۵۰ هزار تن برنج سفید مرغوب را وارد بازار می کند.

دکتر زارع بیان داشت: خوشبختانه با تلاش های صورت گرفته از سوی بخش های مختلف از جمله سازمان جهاد کشاورزی، آب منطقه‌ای و کشاورزان شاهد افزایش کمی و کیفی محصول برنج در استان هستیم.

نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به افزایش مکانیزاسیون کشاورزی در استان طی سالجاری گفت: از ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، امسال افزون بر ۱۸۰ هزار هکتار به صورت مکانیزه مورد کاشت و برداشت قرار گرفت که این رقم افزایش ۷۵ درصدی نسبت به سال قبل را نشان می دهد.

وی افزود: بر اساس نتایج بررسی ها با افزایش مکانیزاسیون در کشت برنج، قیمت تمام شده کاشت این محصول نیز پایین تر آمده ، زحمت و تلاش کشاورزان به مراتب کمتر شده و از نظر اقتصادی برای فعالان این بخش مقرون به صرفه تر است.

دکتر زارع اظهار داشت: علیرغم بارندگی اندک پس از نشاء در استان، افزون بر یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب آب با مدیریت شرکت آب منطقه ای از ذخیره سدها استفاده شد و کمبودی در تامین و توزیع آب درون شبکه و خارج از شبکه نداشته ایم ضمن آنکه از نظر زمان برداشت و کیفیت محصول هم شرایط خوبی داریم.

استاندار گیلان خاطرنشان کرد: دولت علاوه بر حمایت های تسهیلاتی که در طول سال از کشاورزان دارد، با توزیع نهاده ها و ترویج آموزش های کشاورزی توسط کارشناسان مربوطه از این بخش حمایت می کند و به یقین کنترل بازار و تعادل قیمت برنج نیز همچون سال گذشته یکی از دغدغه های دولت در سالجاری است.

دکتر زارع با یادآوری اینکه سال گذشته برای جلوگیری واردات برنج و عرضه آن به بازار همزمان با فصل برداشت این محصول نظارت کافی صورت گرفت ، بیان کرد: پارسال توزیع برنج وارداتی ، غیر از فصل برداشت انجام شد و امسال نیز پیگیری های لازم در این خصوص جزو سیاست های دولت خواهد بود تا ضربه ای به قیمت برنج در زمان برداشت وارد نشود.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.

 

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌های کیفی و ارقام گوهر، سپیدرود و آنام جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود. بیشترین رقم‌های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.