بازدید سایت : ۶۱۳۶۷

اولویت توسعه شبکه ریلی شهرهای جدید اصفهان

رئیس شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: ارتقاء وضعیت پیرامون اصفهان، تسهیل دسترسی و ایجاد حمل‌ونقل مناسب از نکات ضروری در تحقق اهداف شهرهای جدید این استان است.

اولویت توسعه شبکه ریلی شهرهای جدید اصفهان
تین نیوز |

رئیس شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: ارتقاء وضعیت پیرامون اصفهان، تسهیل دسترسی و ایجاد حمل‌ونقل مناسب از نکات ضروری در تحقق اهداف شهرهای جدید این استان است.

به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، علیرضا قاری‌قرآن مدیرکل و رئیس شورای هماهنگی راه‌وشهرسازی استان در نشست خبری اظهار کرد: امروزه از میان خواسته‌های جمعیت شهرنشین، حل معضل مسکن جایگاه ویژه‌ای دارد و پاسخ اصولی به این نیاز، شالوده توسعه موزون را پی‌ریزی می کند.   

وی، قانون‌گذاری، برنامه‌ریزی، تهیه و اجرای شهرهای جدید در ادوار زمانی به شکل‌های مختلف در کشور را یکی از راه‌کارهایی دانست که در پاسخ به این موضوع طراحی واجرا شده است.  

رئیس شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان با بیان اینکه شهرهای جدید پدیده‌ای اجتماعی- اقتصادی در سطح جهان است گفت: شهرهای جدید، دارای الگوی رفتاری خاص در مسائل مختلف است و به منظور حل مشکلاتی نظیر مسایل اجتماعی، صنعت، مسکن و... ایجاد می‌شود. به عبارتی دیگر ابزاری برای حل مسائل مختلف حیات شهری است.  

وی با اشاره به اینکه در زمینه شهرهای جدید و اقماری ایران با پدیده ای متفاوت از سایر نقاط جهان مواجه هستیم، تشریح کرد: معمولا اطراف پایتخت‌ها و کلان شهرها محل استراحت و زندگی افراد متمول جامعه است که تردد روزانه خود را با قطار حومه‌ای انجام می دهند اما در داخل کشور این الگو برعکس است و همین امر باعث ایجاد ترافیک روزانه بالا و تصادفات متعدد شده است.   

قاری قرآن، یکی از بهترین روشها در گسترش سیستم حمل ونقل عمومی بین کلانشهر و محیط پیرامونی را توسعه شبکه ریلی در حومه و شهرهای اقماری و جدید عنوان کرد و گفت: این موضوع در تمام دنیا تجربه شده است. چرا که این سیستم حمل و نقلی دارای امنیت و ایمنی بالا بوده و موجب کاهش انتشار آلاینده‌های زیست محیطی، کاهش مصرف سوخت و ترافیک می‌شود و به همین جهت به توسعه حمل ونقل ریلی یا توسعه ناوگان قطار شهری و بین شهری در اطراف کلانشهرها نگاه ویژه‌ای شده است.  

وی با بیان اینکه اصفهان سومین شهر بزرگ ایران و هجدهمین کلانشهر پر جمعیت خاورمیانه است، اذعان داشت: ایجاد چندین مجتمع صنعتی بزرگ در کنار شهراصفهان همچون فولاد مبارکه، ذوب آهن، پلی‌اکریل و پالایشگاه اصفهان که همراه با نیاز به جذب نیروی کار بود موجب شد سیل مهاجران مختلف به شهر اصفهان سرازیر شود. البته در این خصوص از همان سالها سعی شد با احداث شهرهای اقماری و جدید در اطراف اصفهان از میزان جمعیت ورودی به شهر کاسته شود که از جمله می توان به خانه اصفهان، ملک شهر، شاهین‌شهر، سپاهان‌شهر و سه شهر جدید فولادشهر، بهارستان و مجلسی اشاره کرد. او همچنین اضافه کرد: هنوز درخواست سکونت در اصفهان زیاد است اما این شهر دیگر توان پاسخگویی به افزایش ظرفیت بیش از این را ندارد و تنها راه حل برای برون رفت از این مشکلات فعلی ارتقاء بخشیدن به وضعیت پیرامون اصفهان است.  

ریس شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان اصفهان تصریح کرد: می بایست وضعیت پیرامون اصفهان را ارتقاء بخشید و رفاه و آسایش مردم در این نواحی را بالا برد تا با تسهیل دسترسی به کلان‌شهر اصفهان، بسیاری از تقاضا ها برای سکونت و تمرکز دراین شهر را کاهش داد.  

وی افزود: اگرچه در سالهای اخیر وضعیت شهرهای جدید اصفهان همچون بهارستان، فولادشهر و مجلسی تا حد زیادی ارتقاء یافته است اما اکنون مساله مهم این شهرها، سیستم حمل ونقل است که باید مورد توجه قرار گیرد که در این خصوص توسعه شبکه ریلی یکی از بهترین روشها در گسترش سیستم حمل‌ونقل عمومی بین شهرهای جدید و کلانشهر اصفهان است.  

قاری قرآن با بیان اینکه استان اصفهان ۱۶۷ کیلومتر قطار حومه‌ای مصوب و ۵۰ کیلومتر قطار حومه‌ای در حال مطالعه دارد. تشریح کرد: قطارهای حومه‌ای به نوعی از قطارها گفته می شود که نقاط حومه شهر، شهرهای اقماری و جدید را به مرکز کلانشهر متصل می‌کند.   

وی اضافه کرد: یک رینگ ریلی به طول ۱۱۸ کیلومتر (که سه شهر جدید فولادشهر، مجلسی، بهارستان و همچنین شهرهای اقماری در این رینگ ریلی را به کلانشهر اصفهان متصل می کند)، قطار حومه‌ای اصفهان به شاهین‌شهر بطول ۱۹.۵ کیلومتر و اصفهان به نجف آباد بطول ۲۹.۷ کیلومتر از خطوط قطار حومه‌ای مصوب اصفهان بوده و درحال حاضر دو محور فرودگاه شهیدبهشتی به میدان لاله (محور تشریفات) بطول ۱۵.۵ کیلومتر و اصفهان به شهرضا بطول ۳۵ کیلومتر از پروژه‌های قطار حومه‌ای در حال مطالعه استان اصفهان است.   

ریس شورای هماهنگی راه‌و شهرسازی استان ابرازِ امیدواری کرد با توجه به قانون برنامه ششم توسعه فرهنگی، اجتماعی واقتصادی کشور و با ایجاد شرکت قطار حومه‌ای در استان، شاهد آینده روشنی برای سیستم حمل‌و‌نقلی استان اصفهان باشیم.  

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.