بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

یک روز تا افتتاح آزادراه شیراز- اصفهان

شمارش معکوس برای افتتاح آزادراه شیراز-اصفهان آغاز شده است؛ آزادراهی که به عنوان یکی از مهمترین طرح‌های ملی محسوب می‌شود و قرار است با حضور رییس‌جمهور بیستم مهرماه به بهره‌برداری برسد.

یک روز تا افتتاح آزادراه شیراز- اصفهان
تین نیوز |

شمارش معکوس برای افتتاح آزادراه شیراز-اصفهان آغاز شده است؛ آزادراهی که به عنوان یکی از مهمترین طرح های ملی محسوب می شود و قرار است با حضور رییس جمهور بیستم مهرماه به بهره برداری برسد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، تنها یک روز تا افتتاح آزادراه شیراز اصفهان باقی مانده، افتتاح اَبَرپروژه ای که پس از ۱۳سال انتظار قرار است با حضور رییس جمهور به صورت رسمی به بهره برداری برسد.

آغاز عملیات اجرایی از سال ۸۹

عملیات اجرایی این پروژه در سال ۱۳۸۹ آغاز شد و در طول این سالها تلاش های بسیاری برای بهره برداری از آن صورت گرفت؛ تلاش هایی که با وجود حائز اهمیت بودن این پروژه ملی به دلیل کمبود اعتبارات به نتیجه نمی رسید.

تیرماه ۱۳۹۷بود که استاندار وقت فارس اعلام کرد: تلاش ما این است که آزاد راه شیراز اصفهان که هم اینک در مسیری به طول ۲۲۰کیلومتر در دست احداث است تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد، در غیر این صورت این طرح نیمه نخست سال ۹۸ افتتاح می شود.

اما این وعده عملی نشد و در پیچ و خم کمبود اعتبارات باقی ماند.

شتاب بخشی به پروژه در دولت سیزدهم

در دو سال گذشته با پیگیری شبانه روزی مسئولان در سطح استانی و کشوری، تلاش های بسیاری برای بهره برداری از این پروژه شکل گرفت. در حقیقت تأمین اعتبار و تکمیل این اَبَر پروژه در سفر نخست رئیس جمهور به استان فارس در مهرماه ۱۴۰۰ مطرح و مصوب شد.

این آزادراه امروز در آستانه افتتاح قرار دارد و بنا است همزمان با سفر رئیس جمهور به فارس زیربار ترافیک برود.

نگرانی ها از عدم تکمیل پروژه

البته افتتاح آزادراه شیراز- اصفهان که از آن به عنوان یکی از بزرگترین پروژه های آزادراهی کشور و یکی از مهمترین طرح های ملی یاد می شود با اختلاف نظرهایی نیز همراه بود.

اطمینان برای بهره برداری از آزاد راه شیراز- اصفهان پس از تامین ایمنی

استاندار فارس ۱۴ شهریور ۱۴۰۲ در حاشیه بازدید میدانی از این آزادراه و در واکنش به اظهارات در خصوص ایمنی و امنیت این آزادراه، اذعان داشت: مدیریت ارشد کشور و استان به هیچ وجه موافق بهره برداری از آزادراه بدون تأمین ایمنی آن نیست؛ از طرف دیگر، پلیس بدون اطمینان از ایمنی مسیر، اجازه بازگشایی و بهره برداری را صادر نخواهد کرد.

استقرار پاسگاه های پلیس و پایگاه های اورژانس

محمدهادی ایمانیه از استقرار جایگاه موقت سوختگیری، ۲پاسگاه پلیس، ۲ پایگاه اورژانس و دو پایگاه هلال احمر به شکل موقتی در این آزادراه خبر داد و افزود: شش قطعه این آزادراه آماده بهره برداری است و امیدواریم تا دهه فجر و یا حداکثر تا آخر سال قطعه هفت مورد بهره براری قرار گیرد و همزمان با آن نیز مراکز امدادی و خدماتی به پایگاه های دائمی خود منتقل شوند.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی هم در این باره گفت: برخی معتقدند که به دلیل عدم تکمیل قطعه هفت و هشت این آزادراه نباید به بهره برداری برسد؛ این در حالیست که قطعه یک تا شش این آزادراه تکمیل شده و عدم بهره برداری از قطعات هفتم و هشتم قطعا مشکلی در تردد خودروها در قطعات یک تا شش ایجاد نمی کند.

جعفر قادری درخصوص مشکل نبود جایگاه پمپ بنزین در این مسیر افزود: برای حل مشکل پمپ بنزین، ۲ایستگاه پمپ بنزین به زودی به بهره برداری می رسد و پمپ بنزین های سیار هم در این مسیر مستقر خواهند شد؛ این مسائل با تأمین بنزین از طریق استقرار پمپ بنزین های سیار، اطلاع رسانی کافی به مردم از نبود جایگاه های سوخت و اطمینان یافتن آنها از میزان بنزین خودروی خود در باک برای مسافتی که طی می کنند و پُر کردن باک بنزین قابل حل است.

این نماینده مجلس در رابطه با نبود خدمات رفاهی در این مسیر هم گفت: جاده های بسیاری در کشور هستند که هیچ کدام از خدمات رفاهی بهره نمی برند، این در حالیست که این آزادراه از ظرفیت های بسیار خوبی در گردشگری برخوردار است و در طول مسیر این آزادراه مناطق مختلف با ظرفیت گردشگری وجود دارد.

آزادراه شیراز اصفهان؛ آزادراه چهار فصل

در حقیقت وجود چشم اندازهایی خاص مانند دره، دشت، آبشار، رودخانه و سد نیز موجبات گردشگرپذیر شدن در این آزادراه را فراهم کرده است و وجود این ظرفیت ها باعث شده این رویداد حمل و نقلی کشور به آزادراه چهار فصل شهرت یابد.

مجری آزادراه های مرکز و جنوب کشور در این باره گفت: آزادراه شیراز- اصفهان به طول ۲۱۲ کیلومتر به دلیل چشم اندازهای خاص به آزادراه چهار فصل معروف است و در کنار مهم ترین مزایای این آزادراه از جمله کاهش زمان سفر، افزایش ایمنی و صرفه جویی در مصرف سوخت، یکی از زیباترین آزادراه های کشور است که صاحب چشم نوازترین چشم اندازهای طبیعی است؛ منطقه سرحد فارس با چشم نواز زیبا، دشت های سرسبز و ییلاقات سرسبز در طول این مسیر آزادراهی قرار دارد، رود کٌر که بزرگ ترین رودخانه استان فارس است نیز در امتداد بخشی از آزادراه قرار دارد و سد درودزن مرودشت هم بخش دیگری از چشم انداز این مسیر آزادراهی است.

مزایای اجتماعی و اقتصادی آزادراه

در واقع کارشناسان معتقدند که آزادراه شیراز- اصفهان بخش مهمی از شاه راه آزادراهی شمال به جنوب کشور است که بهره برداری از آن ارزش اقتصادی قابل توجهی داشته و گام مهمی در کسیر ترانزیت کالا از استان های جنوبی و بنادر به مرکز و شمال کشور برداشته خواهد شد.

آنها بر این باورند مسیر فعلی شیراز به سمت اصفهان ۴۸۵ کیلومتر و مدت زمان سفر نیز حدود ۶ ساعت به طول می انجامد که با افتتاح آزادراه شیراز- اصفهان، طول مسیر ۱۳۰ کیلومتر کوتاهتر شده و نزدیک به ۲ ساعت از زمان سفر نیز کاسته می شود.

از دیگر مزایای این پروژه پس از به بهره برداری رسیدن می توان به کاهش حوادث جاده ای و تلفات و خسارت های جانی ناشی از آن تا ۵۵۰نفر در سال و کاهش مصرف سوخت به میزان ۱۳۶میلیون لیتر در سال اشاره کرد.

آزادراه اصفهان- شیراز، نخستین تجربه روسازی بتنی در آزادراه های کشور

برخی هم بر این باور هستند که آزادراه شیراز_اصفهان، نخستین تجربه روسازی بتنی در آزادراه های کشور است.

سرپرست معاونت ساخت وتوسعه آزادراه ها در آستانه بهره برداری از آزادراه شیراز_اصفهان گفت: به منظور کاهش هزینه های اجرایی و افزایش دوام رویه ها طبق متغیرهای ترافیک و مقاومت بستر در مسیرهای آزادراهی، روسازی بخشی از آزادراه شیراز- اصفهان به طول ۵۰ کیلومتر به صورت بتنی درزدار اجرا شده است.
او از اجرای روسازی بتنی در بخشی از آزادراه شیراز- اصفهان خبر داد و افزود: یکی از مهمترین ویژگی های این روش روسازی افزایش ۲ برابری عمر رویه ها نسبت به روسازی آسفالتی است که موجب کاهش هزینه های نگهداری و در نتیجه حفظ راه های کشور به عنوان سرمایه های ملی می شود.

افزایش ۹درصدی طول آزادراه های کشور

به گفته متولیان امر با افتتاح آزادراه شیراز- اصفهان توسط رییس جمهوری ۹ درصد به طول آزادراه های کشور افزوده می شود و شبکه آزادراهی کشور به سه هزار و پنج کیلومتر می رسد.

معاون وزیر راه و شهرسازی که معتقد است این آزادراه یک مسیر میان بر برای اتصال ۲استان فارس و اصفهان محسوب می شود در نشست خبری به مناسبت بهره برداری از آزادراه شیراز- اصفهان اعلام کرد: در این هفته با حضور رییس جمهوری طولانی ترین آزادراه کشور به ارزش روز ۲۵ هزار میلیارد با سرمایه گذاری بنیاد تعاون وزارت دفاع و شهر جدید صدرا و ۵۰ درصد سرمایه گذاری دولت به بهره برداری خواهد رسید.

هفت عوارض الکترونیکی در طول مسیر

در حال حاضر هفت عوارض الکترونیکی در طول مسیر آزادراه فعال شده و تعیین نرخ عوارض آنلاین نیز در دستورکار است.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در این باره گفت:تجهیزات الکترونیکی در آزادراه شیراز اصفهان نصب شده است و اگر مردم به موقع عوارض آنلاین آزادراهی را پرداخت کنند، اخذ الکترونیکی عوارض آزادراهی در این مسیر ادامه خواهد داشت، البته نرخ عوارض آنلاین آزادراه شیراز- اصفهان پس از تصمیم کمیته سرمایه گذاری وزارت راه تا روزهای آینده اعلام می شود.

به گفته او مبلغ عوارضی هنوز مشخص نیست و در کمیته سرمایه گذاری وزارت راه تصویب و سپس ابلاغ می شود، اما پیش بینی می شود یکی از ارزان ترین نرخ های عوارضی را داشته باشد.

افتتاح آزادراه فرصتی برای تسریع در روند قطعه هفتم و آغاز ساخت قطعه هشتم

با بهره برداری از شش قطعه این آزادراه، تسریع در روند عملیاتی قطعه هفتم نیز در اولویت قرار گرفته است؛ در حال حاضر قطعه هفتم آزادراه شیراز - اصفهان تا ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ساخت قطعه هشتم نیز ابلاغ شده است.

طبق اعلام مدیرعامل شرکت راهسازی و عمران ایران قطعه هفتم برای اتصال به رینگ کمربندی شیراز در حال ساخت است و قطعه هشتم هم با هدف اتصال استان فارس به بوشهر قرار است ساخته شود.

در صورت بهره برداری از این دو قطعه و اتصال قطعه هشتم از شیراز به بوشهر طول این آزادراه به ۲۵۲ کیلومتر گسترش می یابد.

بدون شک بهره برداری از این آزادراه یک تحول حمل و نقلی در جنوب کشور به ویژه استان های هرمزگان و بوشهر نیز به شمار می رود که در آینده به منظور تکمیل کریدور آزادراهی تهران تا بنادر جنوبی کشور ادامه خواهد یافت.

و حالا مردم فارس بیش از هر زمان دیگری در انتظار افتتاح این آزادراه هستند تا با بهره برداری از آن بخشی از مشکلات تردد آنها حل شود و بتوانند طعم شیرین تحقق وعده های دولت را بچشند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • علیرضا پاسخ

    بیش از ۹۰ درصد از اجرای این پروژه در دولت‌های قبلی انجام شده و طبیعتاً به همین میزان اعتبار تخصیص داده شده است. دولت نباید این پروژه را به عنوان دستاورد برای خودش مصادره کند

  • علیرضا پاسخ

    یادی کتیم از مهندس علی نیکزاد، وزیر توانمند دولت احمدی نژاد که بنیان اجرای این آزادراه را بنا نهاد. زیباست که به هنگام افتتاح در همه عرصه‌ها و پروژه‌ها از مدیران قبلی دعوت شود و حضور داشته باشند، و این به منش و اخلاق یک مدیر مسلمان نزدبک‌تر است و موجب رضایت ملی می‌شود.