بازدید سایت : ۴۷۴۵۳

گم‌شدن مالکیت مردم در سهام عدالت

پوری‌حسینی در حالی از حذف شرکت‌های زیان‌ده مانند هواپیمایی ج.ا.ا از سبد دارایی سهام عدالت و جایگزینی آنها با شرکت‌های سودآور سخن گفته که هم‌زمان از بازگرداندن بخشی از سهام به دولت در صورت عدم تسویه اقساط خبر داده است.

گم‌شدن مالکیت مردم در سهام عدالت
تین نیوز |

پوری‌حسینی در حالی از حذف شرکت‌های زیان‌ده مانند هواپیمایی ج.ا.ا از سبد دارایی سهام عدالت و جایگزینی آنها با شرکت‌های سودآور سخن گفته که هم‌زمان از بازگرداندن بخشی از سهام به دولت در صورت عدم تسویه اقساط خبر داده است.

به گزارش روزنامه شرق، سبد سهام عدالت در تمام این سال‌ها با شرکت‌های سودده بسته شده بود؛ اما مشخص نیست این تغییرات چه آینده‌ای برای سود صاحبان سهام رقم می‌زند. ضمن آنکه هنوز صاحبان سهام نمی‌دانند سود چه شرکتی با چه میزان سود و زیان را دریافت می‌کنند.

به گزارش فارس، رئیس سازمان خصوصی‌سازی اظهار کرده است: «٦٠ شرکت در قالب شرکت‌های سهام عدالت که از این تعداد ٤٩ شرکت دارای قیمت قطعی است، ارزشی بالغ بر ٢٧هزارو ٢٠٠ میلیارد تومان را به خود اختصاص داده‌‌اند و این در حالی است که ارزش بازار سهام این شرکت‌ها، به حدود ٥٥ هزار میلیارد تومان بالغ می‌شود». به گفته پوری‌حسینی، دولت در ١٠ سال گذشته از مجموع ٦٠ شرکت حاضر در سبد سهام عدالت، شرکت‌هایی را کاسته و در مقابل شرکت‌هایی را به آنها اضافه کرده است.

ازجمله شرکت‌هایی که در این زمینه حذف شده‌اند، شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران بود که زیان‌ده به حساب می‌آمد و درعوض شرکت‌های سودآوری به آنها اضافه شده‌اند. این اظهارات در حالی است که به گفته او، هم‌اکنون حدود ٢٠ هزار میلیارد تومان سهام قیمت‌گذاری‌نشده در سبد سهام عدالت وجود دارد. پوری‌حسینی این را هم گفته که «اگر مردم از پرداخت مابه‌التفاوت اقساط سهام عدالت استقبال کنند، پس از محاسبه سهام قیمت‌گذاری‌شده، سراغ دریافت سود نقدی از آنها می‌رویم».

این اظهارات در حالی است که رئیس سازمان خصوصی‌سازی نیز در برنامه تلویزیونی گفته است: «اگر مشمولان مابقی سهام خود تا یک میلیون تومان را نپردازند، تنها به اندازه همان میزان کنونی سهام خود سود دریافت می‌کنند و باقی سهام پس از اتمام مهلت مقرر تا پایان مهرماه، به مالکیت دولت در خواهد آمد». در مقابل، آیین‌نامه اجرائی توزیع سهام عدالت، سازمان خصوصی‌سازی را مکلف کرده «درصورتی‌که در پایان دوره تقسیط، بهای سهام مورد واگذاری به‌طور کامل تسویه نشده باشد، خریداران مکلف‌اند حداکثر در مدت شش ماه رأسا نسبت به پرداخت بدهی و تسویه حساب سهام مورد خریداری اقدام کنند».

 

منبع: روزنامه شرق
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.