بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

تحلیل آخرین وضعیت بازارجهانی کالاها و فلزات اساسی قبل از پایان 2017

کارشناس بازار سرمایه انتظار برای تعدیل با اهمیت سود در بودجه‌های سرب و روی به تبع رشد نرخ‌های جهانی را حتمی دانست وگفت:اغلب بودجه‌های گروه آلومینیوم با اختلاف حدود 10درصدی نسبت به قیمت های جهانی مواجه بوده که از تعدیل سود برخوردار می شوند.

تحلیل آخرین وضعیت بازارجهانی کالاها و فلزات اساسی قبل از پایان 2017
تین نیوز |

کارشناس بازار سرمایه انتظار برای تعدیل با اهمیت سود در بودجه‌های سرب و روی به تبع رشد نرخ‌های جهانی را حتمی دانست وگفت:اغلب بودجه‌های گروه آلومینیوم با اختلاف حدود 10درصدی نسبت به قیمت های جهانی مواجه بوده که از تعدیل سود برخوردار می شوند.

یک کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس خبرگزاری فارس با بررسی اثر تراز تجاری منفی در چین و کاهش نرخ مالیات در آمریکا بر روی تقویت دلار در بازار های جهانی گفت: بررسی متغییر های اثر گذار مختلف بر روی قیمت های جهانی نشان می دهد گروه سرب و روی به دلیل کاهش ذخایر بورس LME لندن با رشد قیمت های جهانی ماه های اخیر روبرو بوده است.

بهنام اوضح افزود:کارشناسان معتقدند تا پایان سال میلادی جاری قیمت فعلی کالاهای فلزی از جمله سرب و روی و آلومینیوم در محدوه فعلی حفظ خواهد شد. به عبارتی انتظار می رود قیمت روی بین3000تا 3300 دلار،آلومینیوم محدوده بالاتر از 2000 دلار و سرب محدوده بالاتر از 2300 دلار به ازای هر تن حفظ شود.

به گفته وی تاثیر این موضوع بر روی شرکت های صادرات محور گروه فلزات اساسی در بازار سهام نیز مثبت خواهد بود. تقویت دلار در بازار های جهانی و به تبع آن رشد قیمت این ارز در بازار های داخلی که منجر به افزایش نرخ دلار بانک مرکزی نیز خواهد شد باعث شده تا سودآوری گروه سرب و روی از این بابت نسبت به بودجه های خود پیش افتاده و عملکرد مطلوبی را برای سال مالی جاری محقق کنند.

این مقام مسئول با بیان اینکه به تبع رشد قیمت های جهانی شرکت های آلومینیومی نیز امسال با شرایط مناسبی روبرو خواهند بود، عنوان کرد: گروه آلومینیوم در سال جاری با رشد قیمت مواجه شده و حال آنکه بازیابی دوباره این گروه زمان بر خواهد بود. شرکت های بورسی آلومینیومی سال قبل زیانده بودند و امسال به لطف قیمت های جهانی به سود نشسته اند هر چند که شیب تغییرات طی سه سال اخیر با توجه به سیاست های دولت برای خروج از رکود همواره ملایم و با تثبیت روبرو بوده است .

اوضح به دلایل عدم عرضه شمش آلومینیوم از سوی آلومینیوم المهدی در بورس کالا نیز اشاره کرد و گفت: ازحدود دو ماه قبل برخی از فعالان بورس کالا با ارسال نامه ای به شورای رقابت ضمن هشدار به ایجاد انحصار در بازار آلومینیوم از سوی یک گروه منتسب به مالک آلومینیوم المهدی خواستار جلوگیری از خرید سهام کنترلی آلومینیوم ایران از سوی این گروه شده بودند.

وی در ادامه به تاثیر سیاست های اقتصادی تثبیتی و ملایم دولت بر سودآوری شرکت های گروه فلزات اساسی سخن گفت و افزود: تقاضا برای محصولات فولادی به رغم تثبیت قیمت سنگ آهن افزایش یافته است. در این بین فولاد مبارکه توانسته سود خود را دو برابر نماید. مابقی فولاد سازان نیز شرایط مطلوبی با توجه به تعیین قیمت ها بر اساس عرضه و تقاضا دارند که از رشد سودآوری و معاملات محصولات آنها به وضوح قابل رویت است.

این کارشناس بازار سرمایه در برابر این پرسش فارس که با وجود تثبیت قیمت سنگ آهن و رکود در بخش ساخت و ساز و طرح های عمرانی دلیل رشد فروش محصولات فولادی چیست؟ گفت: رشد قیمت های جهانی تاثیر گذارترین عامل در این زمینه بوده است. ورق گرم فولاد خوزستان که مبنای تعیین قیمت محصولات فولادی داخلی است متاثر از تغییرات بازار های جهانی بوده و طبیعی است که با رشد قیمت های جهانی نرخ محصولات داخلی نیز با افزایش مواجه می شوند.

وی در برابر اینکه آیا رشد قیمت ها در برابر ضعف نقدینگی باعث نخواهد شد که بازار فروش محصولات فولادی با رکود مواجه باشد؟ گفت: این موضوع در مورد شرکت ذوب آهن با توجه به هزینه های مالی سنگین آن نسبت به شرکت های هم گروه به مراتب بالاتر است و باعث می شود سود از سوی هزینه ها بلعیده شود هر چند که ذوب آهن نیز با شیب کندتری نسبت به سایر فولاد سازان می تواند در دامنه صعودی رشد سودآوری قرار گیرد.

اما وضعیت مطلوب ساختار مالی فولاد مبارکه باعث شده تا به لحاظ برخورداری از استاندارد های حسابداری و صنعتی رشد قیمت ها را نسبت به سایر شرکت ها بهتر نشان دهد.

اوضح کمبود نقدینگی را یکی از مشکلات اصلی بازار سرمایه و بازار محصولات فلزی عنوان کرد و افزود: این موضوع باعث شده تا خروج از رکود در روند کند تری پیش رود.با اینکه نقدینگی در جامعه با افزایش چشمگیر مواجه بوده اما این حجم از پول در تولید متمرکز نشده و بیشتر به سمت بازار های سفته بازانه گرایش یافته است. در مسکن نیز همچنان شرایط خاص اقتصادی بر آن حاکم بوده و چندان آینده دار نیست.

سیاست اژدهای زرد برای فلز سرخ

این کارشناس بازار سرمایه با بررسی چشم انداز تغییرات قیمتی مس در بازار های جهانی و داخلی گفت: وضعیت این کالا با شرایط متفاوت تری مواجه است به طوریکه چین به عنوان بازیگر اصلی صنعت مس بیشترین تولید و مصرف این کالا در جهان را به خود اختصاص داده است.

در مورد قیمت جهانی مس تصمیم چینی ها بسیار تعیین کننده است و دو سمت عرضه و تقاضا تا حدود زیادی دراختیار این کشور است. سیاست‌های اژدهای زرد در خصوص فلز سرخ بسیار مهم است اما در بورس بزرگترین ناشری که در این مورد فعالیت می کند ناشر صنایع ملی مس ایران است که شرایط آن نسبت به گذشته با تغییر چشمگیری روبرو است.

به باور وی اصلاحات اساسی در مدیریت "فملی" و جلوگیری از فروش دستوری انواع مس به قیمت های نازل تری نسبت به نرخ بازار باعث بلعیده شدن سود شرکت می شد در کنار طرح های توسعه ای بسیار این شرکت و همچنین کاهش هزینه های حمل و نقل باعث افزایش انتظار سهامداران برای رشد سودآوری ها در بلند مدت شده است.

اما "فملی" به دلیل برخورداری از سهام شناوری زیاد در بازار سهام حرکت کند و زمانبری برای رشد قیمت سهام خواهد داشت. اگر قیمت های جهانی مس به سمت 8500 دلار در هر تن پیش برود ملی مس تبدیل به سهم رویایی خواهد شد اما با توجه به اجرای طرح های توسعه ای آن در مدت دو سال آینده به نظر می رسد حرکت این سهم تا آن زمان در مدار متعادلی قرار گیرد.

این کارشناس بازار سرمایه بر رشد سریع قیمت سهام شرکت های در حال بلوغ به دلیل تغییرات بنیادی وسیع تر در آنها تاکید کرد و افزود: دارایی های این شرکت ها به مراتب بیشتر از ارزش بازارسهام آنها بوده و به دلیل برخورداری از سرمایه بهینه و طرح های توسعه ای سودآور با اقبال هوشمندانه معامله گران به سمت خود روبرو هستند. این در حالی است که شرکت های بزرگ به دلیل عبور از دوران بلوغ هم اکنون مشابه بانک هایی شده اند که فقط سالیانه سود اندکی را برای سرمایه گذاران دارند .

اوضح انتظار برای تعدیل با اهمیت سود در عملکرد 9 ماهه و بودجه های برآوردی سال آینده گروه سرب و روی به تبع رشد نرخ دلار و قیمت های جهانی را حتمی دانست و گفت: در صنعت آلومینیوم نیز اغلب بودجه های این گروه با اختلاف های حدود 10 درصدی نسبت به قیمت های جهانی مواجه است که بسته به حاشیه سود شرکت ها می توانند از تعدیل مثبت سود برخوردار شوند.

نکته قابل تامل اینکه زیان این شرکت‌ها به شدت کاهش یافته که در گزارش‌های هیات مدیره آنها اشاره شده است.بنابراین تعدیل سود در گزارش‌های 9 ماهه و همین طور بودجه‌های سال آینده قابل پیش‌بینی است.

قندی ها گزینه مقبول بازار سهام می شوند؟

این کارشناس بازار سرمایه به وضعیت گروه قند و شکر با توجه به قیمت جهانی شکر اشاره کرد و افزود: نیمی از شکر مصرفی کشور تولید و نیمی دیگر به داخل وارد می شود. اگر قیمت جهانی شکر بالاتر برود وارد کننده نیز با وجود تعرفه‌های 24 درصدی قیمت ها را افزایش می دهد و به تبع آن تولید کننده نیز انتظار افزایش خواهد داشت.

طی یکسال و نیم گذشته قیمت جهانی شکر از مرز 13 سنت بر پوند به سمت 24 سنت بر پوند حرکت کرد و رشد جهانی باعث شد تا قیمت داخلی نیز معادل آن افزایش یابد و تلاطمی را دربازار ایجاد کرد که ربطی به نرخ چغندر نداشت.

وی با بیان اینکه قیمت جهانی شکر هم اکنون با افت مواجه است،تصریح کرد: با وجود افزایش قیمت سهام اما هیجانی در بازار داخلی شکر دیده نمی‌شود زیرا تا سه سال آینده شکر مورد نیاز کشور وارد شده است. این موضوع باعث می شود تا التهاب از بازار دور شده و سمت تقاضا از بابت عرضه راحت شود.

اوضح ادامه داد: آنچه که سود شرکت های قندی را می تواند افزایش دهد افزایش ظرفیت جذب چغندر و دو فصله کردن آن، کاهش هزینه ها و رسیدن به مرحله ای که صادرات داشته باشند می تواند باشد اما در مجموع با توجه به خصوصی شدن برخی شرکت ها و موافقت ضمنی برای افزایش قیمت شکر و با لحاظ کمینه ای که شرکت ها در بودجه های خود از بابت قیمت شکر پیش بینی کرده اند، رشد 5 الی 15 درصد این نرخ می تواند سود شرکت ها را افزایش دهد. هم اکنون چغندر گیری وضعیت بهتری دارد همچنین شرکت ها از نظر کاهش هزینه مالی ، استاندارد ها و کاهش هزینه تمام شده در وضعیت مطلوبی قرار گرفته اند که به دور از هیجان می تواند گروه قند و شکر را نیز به عنوان گروه صعودی بازار تا پایان امسال جای دهد.

عبور از سقف تاریخی شاخص بورس با یک شرط

وی پیش‌بینی شکسته شدن سقف تاریخی شاخص بورس و حرکت آن تا 91 هزار واحد برای دو ماه آینده عنوان کرد: پس از دستیابی شاخص به این محدوده، با توجه به سیاست های کنگره امریکا در مورد برجام و واکنش اروپایی ها و سیاست های ایران انتظار می رود طی دو الی سه ماه بازار سهام با شرایط جدید خود را وفق دهد.

به عبارتی از بهمن و اسفند ماه امسال شرکت ها دوره استراحت مشخصی را طی خواهند کرد تا تکلیف ریسک سیستماتیک مشخص شود. تا زمان روشن شدن دورنمای سیاسی ایران بازار درجا خواهد زد اما در بلندمدت و میان مدت خللی برای بازار ایجاد نخواهد کرد.

در این میان شرکت های کوچکی که ارتباطی با برجام ندارند در حالی می توانند مورد توجه بازار قرار گیرند که طی دو یا سه ماه مذکور سهامداری در لیزینگ و خودرو و بیمه و بانک و شرکت های برخوردار از سهام شناوری بالا چندان صلاح نیست.

منبع: خبرگزاری فارس
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.