بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

نمادهای متوقف بورسی و سرمایه‌گذارانی پشیمان!

توقف طولانی مدت برخی از نمادها در بورس و فرابورس ایران سبب شده به جای سهامداران عمده، سهامداران خرد تنبیه شوند، این موضوع باعث شده سهامداران خردی که با وعده‌های مسئولان بورسی اندک سرمایه شان را به بازار سرمایه آورده‌اند، از این سرمایه‌گذاری خود پشیمان باشند.

نمادهای متوقف بورسی و سرمایه‌گذارانی پشیمان!
تین نیوز |

توقف طولانی مدت برخی از نمادها در بورس و فرابورس ایران سبب شده به جای سهامداران عمده، سهامداران خرد تنبیه شوند، این موضوع باعث شده سهامداران خردی که با وعده‌های مسئولان بورسی اندک سرمایه شان را به بازار سرمایه آورده‌اند، از این سرمایه‌گذاری خود پشیمان باشند.

به گزارش ایسنا، توقف طولانی مدت نمادهای بورسی در بازار سرمایه ایران به چالشی بدل گشته و بسیاری از سهامداران خرد را نیز درگیر خود کرده است. از میان تعداد زیادی از نمادهای متوقف بورسی ماه‌هاست نماد چند بانک متوقف شده و این موضوع سبب شده سهامداران خردی که اندک سرمایه خود را برای سرمایه‌ گذاری به بازار سرمایه آورده بودند، سرمایه‌شان تا مدت‌ها بلوکه شود.

در حال حاضر نماد تقریبا ۱۳ بانک و موسسه اعتباری در بورس و فرابورس ایران متوقف است و تعدادی از آنها مدت توقف‌شان به ماه و حتی چند سال می‌رسد. به عنوان نمونه نماد بانک صادرات ایران از اواخر تیرماه سال ۱۳۹۵ به علت برگزاری مجمع عمومی متوقف شد و تا امروز نماد این بانک بازگشایی نشده است.

همچنین نماد بانک تجارت که در بازار اول (تابلوی اصلی) بورس معامله می‌شد در ۲۷ تیرماه سال جاری متوقف شده و تا امروز  باز نشده است. این بانک سابقا در ۱۳ بهمن‌ماه سال ۱۳۹۵ پس از ۶ ماه توقف، بازگشایی شد، این در حالی بود که نماد معاملاتی بانک تجارت در ۲۹ تیرماه سال ۱۳۹۵ با قیمت پایانی ۱۰۰ تومان متوقف شده بود و بیش از ۶ ماه بعد با قیمت ۶۶ تومان باز شد.

علاوه بر این بانک ایران زمین با نماد معاملاتی "وزمین" که در بازار عادی فرابورس معامله می‌شد، ۲۷ اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۴ به علت آنچه که دریافت اطلاعات با اهمیت نامیده می‌شد، متوقف و تاکنون بازگشایی نشده است.  

نماد معاملاتی بانک پاسارگاد نیز در تابلوی اصلی بورس معامله می‌شود از دوم آذرماه سال ۱۳۹۵ به علت آنچه ابهام در اطلاعات بیان شد تاکنون متوقف است. همچنین نماد معاملاتی بانک پارسیان از ۱۵ آبان ماه ۱۳۹۵ قابل معامله نیست.

از دیگر نمادهای بانکی که در بورس و فرابورس متوقف و ممنوع هستند می‌توان به شرکت اعتباری کوثر مرکزی، بانک گردشگری، بانک سرمایه، شرکت اعتباری ثامن و اعتباری ملل اشاره کرد.

عمده این نمادها به علت افشای اطلاعات با اهمیت، برگزار نشدن مجامع عمومی سالیانه یا ابهام در اطلاعات، متوقف شده اند. حتی دستورالعمل جدید بازگشایی و توقف نمادها که به تازگی در دستورکار سازمان بورس قرار گرفته، نتوانسته مشکلی از این نمادهای متوقف بورسی حل کند.

عواملی که به عنوان توقف نمادها مطرح شد بیشتر ضعف سهامداران عمده این شرکت‌های بورسی است، اما توقف این نمادها باعث شده افراد عادی جامعه که به عنوان سهامداران خرد در این شرکت‌ها سرمایه‌گذاری کرده‌اند تنبیه شوند و اندک سرمایه‌شان در بازار سرمایه ایران متوقف بماند. این موضوع می‌تواند تجربه معامله در بورس را برای عامه جامعه ناخوشایند کند، این در حالی است که تمام کارشناسان و مسئولان بازار سرمایه کشور معتقدند باید فرهنگ سازی سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه ایران برای مردم گسترش پیدا کند تا به جای سرمایه گذاری در بازار پول سرمایه ها به بازار سرمایه راهی شوند.

با توجه به آخرین پی‌گیری‌های ایسنا مدیرعامل شرکت بورس تهران گفته بانک ها باید صورت های مالی خود را با توجه به دستورالعمل افشا، منتشر کنند و گزارش‌هایشان را طبق دستورالعمل به بورس بدهند تا نمادشان بازگشایی شود؛ حسن قالیباف اصل معتقد است این موضوع بستگی به خود بانک‌ها دارد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.