بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

◄ سیف: 1.2 میلیارد دلار ارز آماده عرضه به بانک‌هاست

باوجود برخی مقاومت ها از سوی تعدادی از صادرکنندگان، پس از گذشت یک ماه از تصمیم جدید در حوزه ارز شاهد عرضه ارز ناشی از صادرات از سوی صادرکنندگان در سامانه نیما و نظام بانکی هستیم.

سیف: 1.2 میلیارد دلار ارز آماده عرضه به بانک‌هاست
تین نیوز |

بانک مرکزی تمام توان خود را برای بهبود شرایط بازار پولی کشور به کار گرفت و در این زمینه بااقتدار کامل به میدان آمد تا این گونه نهادهای غیرمجاز پولی را با کمک نهادهای قضایی، انتظامی و امنیتی از سر راه اقتصاد بردارد، ازاین رو می توان گفت که ساماندهی مؤسسات غیرمجاز، دستاوردی بزرگ است. 

به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، ولی اله سیف بابیان اینکه 25 درصد از نقدینگی کشور، براساس برآوردها در سال 1392 در اختیار نهادهای پولی غیرمجاز قرار داشت، عنوان کرد: با توجه به اینکه هیچ گونه نظارتی بر فعالیت نهادهای غیرمجاز وجود نداشت و میزان نقدینگی بالایی در اختیار آن ها بود و این میزان از نقدینگی در هر مسیری قرار می گرفت، اثرات زیان باری را به بارمی آورد، ازاین رو می توان گفت که ساماندهی مؤسسات غیرمجاز، دستاوردی بزرگ است. 

وی افزود: در حال حاضر رقم خط اعتباری تعیین شده برای ساماندهی مؤسسات غیرمجاز، حدود 22 هزار میلیارد تومان است که البته این میزان به تدریج در حال تخصیص است و تاکنون حدود 15 هزار میلیارد آن تخصیص یافته است. ذکر این نکته ضروری است که پشتوانه این خطوط اعتباری، دارایی هایی است که از مؤسسات مورداشاره شناسایی می شود.

رئیس کل بانک مرکزی با ابراز گلایه از کم لطفی ها از سوی برخی نمایندگان مجلس در همراهی و پشتیبانی از بانک مرکزی در مسیر ساماندهی تعاونی های غیرمجاز، گفت: متأسفانه در این مسیر چالش برانگیز، بانک مرکزی به شدت مظلوم واقع شد و البته، برخی نمایندگان مجلس نیز در حق بانک مرکزی کم لطفی کردند و کمترین همراهی را داشتند.

بخشی از نوسانات ارزی به دلیل فضاسازی سیاسی بین المللی است

رئیس کل بانک مرکزی بابیان اینکه بخشی از نوسانات ارزی به دلیل فضاسازی های سیاسی بین المللی ازجمله اظهارات رئیس جمهور آمریکا شکل گرفت، گفت: در نوسانات ارزی دو گروه از عوامل اقتصادی و غیراقتصادی نقش دارند. عوامل اقتصادی همچون تورم و دیگر شاخص های کلان اقتصادی که بر تورم تأثیرگذارند، طبیعتاً این عوامل بر نرخ ارز نیز مؤثر هستند. اما برخی عوامل غیراقتصادی مانند فضاسازی های بین المللی نیز بر تغییر نرخ ارز اثرگذار است که باید به آن ها توجه کنیم.

سیف با اشاره به اینکه بانک مرکزی از ابتدای دولت یازدهم تلاش کرده است که نرخ ارز متناسب با واقعیت های اقتصادی تغییر کند، افزود: البته در برخی برهه ها نوسانات خفیفی وجود داشت لیکن تغییرات ارز 2950 تومانی در مردادماه سال 1392 نسبت به دی ماه سال 1396 به 4200 تومان طبیعی است و این تغییر براثر تفاوت تورم داخلی و خارجی ایجادشده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به عوامل غیراقتصادی تغییر نرخ ارز اشاره کرد و گفت: در زمینهٔ عوامل غیراقتصادی باید یادآور شد که مهم ترین این عوامل عدم اطمینان به آینده و انتظارات منفی است چراکه هنر دشمنان کشور، فضاسازی و القای عدم اطمینان به آینده اقتصاد کشور است که روشی کم هزینه برای تخریب به شمار می رود و متأسفانه برخی در داخل نیز به کمک دشمن می آیند و به این التهابات و نوسانات دامن می زنند.

سیف با اشاره به عرضه یک میلیارد و 200 میلیون دلاری ارز ناشی از صادرات غیرنفتی در سامانه نیما و نظام بانکی کشور گفت: باوجود برخی مقاومت ها از سوی تعدادی از صادرکنندگان، پس از گذشت یک ماه از تصمیم جدید در حوزه ارز شاهد عرضه ارز ناشی از صادرات از سوی صادرکنندگان در سامانه نیما و نظام بانکی هستیم. اما برخی از روز اول با تزریق روحیه ناامیدی در جامعه سعی در ناکارآمد خواندن تصمیم اتخاذشده داشتند. 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.