بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

فروکش هیجان در بازارهای طلا و ارز

یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

فروکش هیجان در بازارهای طلا و ارز
تین نیوز |

یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

جابه‌جایی رکوردها در بورس تهران

شاخص کل بورس تهران طی هفته گذشته با ثبت بازدهی ۸/ ۱۴ درصدی به رکورد بی‌سابقه ۱۸۰ هزار و ۶۳۶ واحد دست یافت. همزمان، شاخص‌های هم‌وزن با رشد بالای ۱۶ درصدی، بازده فراگیر و یکدست سهام را در خود منعکس کردند. تب‌وتاب بورس‌بازان برای خرید سهام در ترافیک گزارش‌های ماهانه منجر به جابه‌جایی بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سهم در هفته گذشته شد و متوسط ارزش معاملات خرد، رکورد یک‌هزار و ۳۰۰ میلیاردی را به جا گذاشت. از طرف دیگر، فعالان حقیقی بازار با خالص خرید یک‌هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی در مقیاس هفتگی، رکورد جدیدی را ثبت کردند. ورود قابل‌توجه پول‌های حقیقی در این هفته غالبا با امیدواری به گزارش‌های مثبت ماهانه رقم خورد. به‌نظر می‌رسد رشد یکدست سهام با بررسی محتوای گزارش‌ها متوقف شود؛ واقعیتی که در معاملات چهارشنبه تا حدودی نمایان شد.

عقبگرد دلار از اوج تاریخی

هر دلار آمریکا در هفته  گذشته با جهش ۲۰ درصدی به قیمت ۱۷ هزار و ۴۰۰ تومان رسید. در ابتدای هفته قبل و همزمان با سفر رئیس‌جمهوری به نیویورک برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل، التهاب در بازار ارز شدت گرفت؛ به‌طوری که قیمت‌ها با جهش بی‌وقفه تا مرز ۱۹ هزار تومان افزایش یافت. با این حال، در واپسین روز هفته شاهد فروکش هیجانات و اصلاح ۸۰۰ تومانی نرخ دلار به دلیل شناسایی سود از سوی فعالان ارزی بودیم. علاوه بر اخبار سیاسی مرتبط با تحریم‌ها، بی‌اعتمادی پس‌اندازکنندگان به پول ملی و انفعال سیاست‌گذار در مدیریت بازارها بر انبساط بی‌وقفه بازار ارز افزود. به نظر می‌رسد هراس از کاهش بیشتر ارزش ریال و نگرانی از آینده اقتصاد، با حذف موقت موانع بنیادی، زمینه‌ساز رشد تقاضای غیرتجاری ارز به‌عنوان دارایی امن شده است.

اصلاح همزمان سکه با دلار

هر سکه طرح جدید با رشد هفتگی 580 هزار تومانی، به قیمت 5 میلیون و 150 هزار تومان رسید. این بیشترین رشد هفتگی سکه از یازدهم مرداد بود. روند صعودی سکه همزمان با رشد پرشتاب و پرالتهاب دلار آغاز شد و تا روز چهارشنبه ادامه یافت. به‌طوری‌که سکه رکورد بی‌سابقه 5 میلیون و 450 هزار تومانی را ثبت کرد. افزایش جریان نقدینگی در هفته آغازین مهر(دریافت حقوق ماهانه مردم) توام با هیجان‌آفرینی مرتبط با اخبار سیاسی، عامل رشد فزاینده قیمت‌ها در این هفته ارزیابی می‌شود. با این حال، در معاملات آخرین روز هفته شاهد اصلاح همزمان بهای دلار و سکه بودیم. رشد سکه و تنزل بهای طلای جهانی طی این هفته، همبستگی قیمت سکه با دلار داخلی را بیش از پیش نشان می‌دهد. به نظر می‌رسد چشم‌انداز عرضه سکه‌های پیش‌فروش در مهر و آبان قیمت‌ها را تحت فشار قرار دهد.

افت طلا به کف 6 هفته

هر اونس طلای جهانی ساعت 16 دیروز با افت 5 دلاری به قیمت 1185 دلار رسید. در دو روز پایانی هفته با رشد شاخص دلار بهای اونس طلا از مرز روانی ۱۲۰۰ دلار به کف ۶ هفته‌ای افت کرد. بانک مرکزی آمریکا چهارشنبه گذشته نرخ بهره را مطابق انتظار برای سومین‌بار در سال جاری، ۲۵/ ۰ درصد بالا برد. فدرال رزرو همچنین اعلام کرد که سیاست‌های انقباضی خود را با ارتقای ۲۵/ ۰ درصدی بهره در دسامبر ادامه خواهد داد. علاوه بر این، بانک مرکزی آمریکا قرار است در سال آینده سیاست‌های انقباضی خود را در قالب ارتقای سه نوبت دیگر ادامه دهد. بلافاصله پس از رونمایی رویکرد انقباضی «فد»، اونس طلا بیش از ۱۰ دلار افت کرد. از طرف دیگر، ضعف یورو به‌دلیل نگرانی‌ها از کسری بودجه ایتالیا نیز منجر به تقویت دلار و فشار بیشتر بر طلا شد.

نوسان نفت در مرز ۷۲ دلار

هر بشکه نفت خام آمریکا ساعت ۱۶ دیروز با افت اندک به قیمت ۲/ ۷۲ دلار رسید. پس از افزایش غیرمنتظره موجودی هفتگی نفت آمریکا، قیمت‌ها از مجرای ضعف تقاضا تحت فشار قرار گرفت. طبق برآورد اداره اطلاعات انرژی(EIA)، موجودی هفتگی نفت آمریکا بر خلاف انتظار، ۸۵/ ۱ میلیون بشکه افزایش یافت و تولید نفت این کشور نیز به رکورد ۱/ ۱۱ میلیون بشکه در روز رسید. از طرف دیگر، وزیر انرژی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که تصمیمی برای جبران کمبود عرضه از محل تزریق ذخایر استراتژیک خود به بازار ندارد و در عین حال، به دارندگان ظرفیت مازاد، از جمله عربستان و کویت اتکا می‌کند. این در حالی است که اعضای نشست اخیر الجزیر از هر گونه افزایش فوری تولید امتناع ورزیده‌اند. برآیند این دو نیروی عمده عامل فشار بر قیمت نفت در معاملات پایان این هفته شد.

 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.