بازدید سایت : ۸۱۲۹۸
پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گزارش می‌دهد

سهم ۱۶ هزار واحدی شهر جدید سهند در برنامه تولید و عرضه مسکن

سیاست سوق مسکن مهر کلانشهر ها به شهرهای جدید در مورد شهرجدیدسهند نیز با برنامه احداث ۳۵۵۰۰ واحد اجرائی شده و تاکنون ۳۳۱۷۴ واحد افتتاح شده و مابقی واحدها هماهنگ با دستگاههای خدمات رسان در شرف تکمیل و تحویل قرار دارند .

سهم ۱۶ هزار واحدی شهر جدید سهند در برنامه تولید و عرضه مسکن
تین نیوز |

شهر جدید سهند در برنامه تولید و عرضه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در شهرهای جدید تا سال ۱۴۰۰ دارای سهمی ۱۶ هزار واحدی است که ۴۰۰ واحد به روش مشارکت در محله‌سازی بوده و مابقی به روش مشارکت در ساخت احداث خواهد شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی سهم شهر جدید سهند از برنامه ساخت ۲۰۰ هزار واحدی مسکن تا پایان برنامه ششم توسعه ۱۶ هزار واحد است که در حال حاضر آمادگی کلنگ‌زنی بیش از 2 هزار واحد آن را دارد.

 از این تعداد  ۴۰۰ واحد به روش مشارکت در محله‌سازی بوده و مابقی به روش مشارکت در ساخت احداث خواهد شد.

سیاست ایجاد شهرهای جدید پس از انقلاب اسلامی، به یقین یکی از بزرگترین و با اهمیت ترین سیاستهایی است که در زمینه شهرسازی و بطور کلی شهرنشینی اتخاذ شده است . این شهرها با اهدافی چون کاهش تراکم شهری ، توزیع جمعیت شهر مادر، بهره برداری از منابع طبیعی، رونق اقتصادی در مناطق  مورد نظر،‌ ایجاد اشتغال، تامین مسکن و ... از سال ۱۳۶۴ که استراتژی ایجاد شهرهای جدید را هیئت وزیران تصویب کرد عملاً آغاز شد.

فعالیت مربوط به طرح شهر جدید سهند از اول بهمن ماه ۱۳۶۶ آغاز و در تاریخ ۹ آذرماه ۱۳۷۰ شرکت عمران شهر جدید سهند به صورت ۱۰۰ درصد دولتی تاسیس و جزو شرکت های تابعه  شرکت مادر تخصصی شهرهای جدید ایران شد.

در راستای ساماندهی جمعیت روبه رشد کلانشهر تبریز و ایجاد اشتغال، ساماندهی اسکان و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان و بهبود شرایط زیست محیطی، شهرجدید سهند در بهمن ماه سال 1366 در استان آذربایجان شرقی در محور ارتباطی تبریز آذرشهر در منطقه پایکوهی در دامنه کوه معروف سهند در فاصله ۲۰ کیلومتری جنوب غربی تبریز مکان‌یابی و درآبان ماه ۱۳۶۹ به تصویب شورای‌عالی معماری و شهرسازی رسید. مشرف بودن با دره‌های سرسبز و خوش آب و هوای اسکو با چشمه‌های گوارا،‌ وجود دهکده توریستی کندوان به عنوان معماری صخره‌ای و آب معدنی و طبیعت جذاب ،‌ تفرجگاه های ساحلی دریاچه ارومیه و جزیره اسلامی موهبتی است که شهرجدیدسهند را ممتاز ساخته است .

طرح جامع شهرجدید سهند در سال ۱۳۷۷ برای جمعیت ۹۰ هزار نفر تصویب شد که در بازنگری طرح جامع به ۲۵۰ هزار نفر افزایش یافت. طرح تفصیلی شهر جدید سهند نیز در سال ۱۳۸۶ تصویب و در سال ۱۳۸۷ برای جمعیت ۱۸۰ هزار نفر به شرکت عمران شهرجدیدسهند ابلاغ شد.

این شهر به‌طور اصولی و براساس فرایند آگاهانه ایجاد شده و با توجه به استقبال گسترده از سکونت درشهر جدید سهند و استقرار مساکن مهر دراین شهرجدید، مشاوران ذی‌صلاح شهرسازی درقالب تجدید درطرح جامع مصوب، افق جمعیتی را بالغ بر ۲۵۰ هزار نفر رقم زده اند. ارتفاع متوسط شهر از سطح دریا ۱۷۰۰ متر بوده و بطور طبیعی هوای شهر سالم تر و خنک تر از شهرهای همجوار است .مساحت شهر با توجه به فازهای پنجگانه شهرحدود ۲۵۰۰ هکتار اعلام شده و این شهر فعلاً برای پنج فاز طراحی شده که فاز یک ۱۳۰ هکتار ، فاز دو ۴۷۰ هکتار ، فاز سه ۴۵۰ هکتار و فاز چهار ۳۴۸ هکتار است.

استقرار دانشگاه صنعتی سهند و مراکز تحقیقاتی سهند از شاخصها و امتیازات ویژه این شهرجدید است که اسکان جمعیت را تسریع و بستر مناسبی را برای سرمایه گذاری در بخشهای مختلف فراهم نموده است .بزرگراه تبریز –شهرجدیدسهند و متصل شدن به قطار شهری تبریز با فراهم نمودن تسهیلات حمل و نقل عمومی برای سفرهای درون منطقه ای ، زمان جابجایی را برای ساکنان به حداقل رسانده و در نگرش های روانی –اجتماعی مردم نسبت به شهر تاثیر مثبت خواهد داشت .  

تاسیسات زیربنایی شهر همزمان با عملیات آماده سازی و رشد تدریجی شهر ایجاد شده و توسعه و تکمیل آنها ادامه دارد .شبکه های توزیع برق ،‌ مخابرات ، جمع آوری فاضلاب ، توزیع گاز شهری و شبکه های معابر ، شبکه جمع آوری آبهای سطحی از جمله تاسیسات زیربنایی است . پروژه های احداث خط  انتقال آب از زرینه رود به شهر و احداث تصفیه خانه فاضلاب به روش کاملا نوین دردو مدول هرکدام به ظرفیت ۷۵ هزار نفر از پروژه های در دست اجرای این شهر است که مدول اول اتمام و مورد بهره برداری قرار گرفته است .

خدمات روبنایی شامل مراکز بهداشتی  -درمانی ، مراکز تفریحی –فرهنگی ،مراکز خرید ، پارک درون شهری ، جنگل کاریهای حاشیه شهری ، مهدقرآن ، مساجد ، مدارس ، یادمان شهدای گمنام ، کتابخانه ، پاسگاه های انتظامی ، آگاهی ، سالن‌های ورزشی ، شعب بانکها ، آتش نشانی ، دانشگاه سهند ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سماء و... از خدمات روبنائی است که در جهت تامین رفاه شهروندان  بوده و هویت بخشی و احساس تعلق خاطر و آرامش را برای ساکنان فراهم کرده است .

از وجه تمایز شهرجدیدسهند با دیگر شهرهای جدید طراحی و اجرای کریدورهای پیاده سبز در طول محلات میباشد که رابط محلات بوده و امکان دسترسی اهالی را به مراکز تجاری ، خدماتی ، آموزشی ، مذهبی ، تفریحی و... بدون مواجهه با هرگونه وسائط نقلیه فراهم نموده و محلی امن برای تفریح و سپری نمودن اوقات فراغت ساکنین به شمار می‌رود .

سیاست سوق مسکن مهر کلانشهر ها به شهرهای جدید در مورد شهرجدیدسهند نیز با برنامه احداث ۳۵۵۰۰ واحد اجرائی شده و تاکنون ۳۳۱۷۴ واحد افتتاح شده و مابقی واحدها هماهنگ با دستگاههای خدمات رسان در شرف تکمیل و تحویل قرار دارند .

با عنایت به ویژگیهای ممتاز شهرجدیدسهند دور از انتظار نخواهد بود که شهرجدیدسهند در آینده ای نزدیک در بعد شهرسازی به قطب بزرگ گردشگری منطقه شمالغرب کشور بدل شود.

 

منبع: پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.