چشم انداز تیره عرضه نفت در بازار جهانی طی نیمه دوم 2019
دورنمای عرضه نفت اوپک در نیمه دوم سال جاری میلادی مشخص نیست چون کاهش صادرات ایران و روسیه قابل توجه است ولی عربستان تمایلی به افزایش تولید از ترس کاهش قیمت نفت ندارد.
دورنمای عرضه نفت اوپک در نیمه دوم سال جاری میلادی مشخص نیست چون کاهش صادرات ایران و روسیه قابل توجه است ولی عربستان تمایلی به افزایش تولید از ترس کاهش قیمت نفت ندارد.
به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، دورنمای عرضه نفت اوپدورنمای عرضه نفت اوپک در نیمه دوم سال جاری میلادی مشخص نیست چون کاهش صادرات ایران و روسیه قابل توجه است ولی عربستان تمایلی به افزایش تولید از ترس کاهش قیمت نفت ندارد.ک در نیمه دوم سال جاری مشخص نیست چون کاهش صادرات ایران و روسیه قابل توجه است ولی عربستان تمایلی به افزایش تولید از ترس کاهش قیمت نفت ندارد.
آلودگی نفتی باعث توقف جریان نفت روسیه از خط لوله دروژبا شده است. این خط لوله یک مجرای کلیدی برای ارسال نفت خام به شرق اروپا و آلمان است. تعلیق ارسال نفت از این کانال، پالایشگاه ها را برای یافتن نفت سرگردان کرده است.
صادرات نفت ایران احتمالا با سختتر شدن تحریمهای آمریکا علیه منبع اصلی درآمد تهران کاهش بیشتری پیدا میکند. محمولههای نفتی ونزوئلا هم به خاطر تحریمها بیش از پیش کاهش می یابند.
کمبود اطلاعات برای اوپک و متحدانش به رهبری روسیه یک معضل است. این گروه در ژوئن گرد هم جمع می شوند تا در مورد تجدید یک قرارداد کاهش تولید تصمیمگیری کنند. گروهی از وزرا در 19 ماه می در عربستان با هم دیدار می کنند تا در مورد بازار بحث کنند و پیشنهادات خود را ارائه دهند.
دو نماینده از اوپک گفتند که در مورد قطع صادرات روسیه و از دست رفتن بشکه های نفت ایران و ونزوئلا در اجلاس جده بحث خواهد شد.
یکی از نمایندگان اضافه کرد که قیمت نفت خام نزدیک به 70 دلار در هر بشکه و کمتر از اوج 75.60 دلار ماه گذشته نشان میدهد تاجران نگران کمبود نفت نیستند.
کاهش عرضه
تحلیل گران سیتی گروپ کاهش صادرات روسیه را برای از بین بردن تعادل بین عرضه و تقاضا کافی می دانند.
آنها نوشتند:« در حالی که تخمین تاثیر نهایی آن بر روی تعادل بازار هنوز سخت است ، شدت این مشکل می تواند تا 400 هزار بشکه در روز صادرات روسیه را از بازار حذف کند».
این اتفاق بازار را راکد می کند. اوپک قبل از از توقف صادرات از خط لوله دروژبا اعلام کرده بود که در سه ماهه سوم سال جاری تقاضا 800 هزار بشکه در روز از عرضه پیشی می گیرد.
در این ماه، شاهد کاهش صادرات ایران هم خواهیم بود. چین ، بزرگترین مشتری نفت ایران هنوز مشخص نکرده علی رغم پایان معافیت ها، به واردات نفت ایران ادامه می دهد یا نه.
اوپک، روسیه و سایر تولید کنندگان غیر اوپک از اول ژانویه به مدت 6 ماه تولیدشان را 1.2 میلیون بشکه در روز کاهش می دهند. این توافق برای جلوگیری از افزایش موجودی نفت و کاهش قیمت آن امضا شد.
سهم اوپک کاهش 800 هزار بشکه در روز بود ولی پایین آمدن تولید ایران و ونزوئلا که از این توافق معاف شده بودند ، کاهش تولید اوپک را بیشتر از این حد نشان می دهد.
دونالد ترامپ از اوپک خواست قیمت نفت را پایین بیاورد ولی ریاض تمایلی به افزایش سریع تولید به خاطر ترس از سقوط قیمت نفت ندارد.
یک منبع آگاه اعلام کرد عربستان درخواستهایی برای خرید نفت خام از طرف کشورهایی که قبلا نفت ایران را می خریدند، دارد ولی تولیدش همچنان پایین تر از سهمیه آن طبق توافق اوپک باقی می ماند.
عراق یک عضو دیگر اوپک است که میتواند تولیدش را افزایش دهد ولی اعلام کرده در این مورد به صورت یکجانبه تصمیم گیری نمی کند.