توافق اوپک و متحدانش برای کاهش ۵۰۰ هزار بشکه ای تولید نفت
تولید کنندگان نفت شامل اوپک و متحدانش توافق کردند در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰، ۵۰۰ هزار بشکه دیگر تولید خود را پایین بیاورند.
تولید کنندگان نفت شامل اوپک و متحدانش توافق کردند در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰، ۵۰۰ هزار بشکه دیگر تولید خود را پایین بیاورند.
به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، تولید کنندگان نفت در روز پنجشنبه توافق کردند در سه ماهه اول سال 2020، 500 هزار بشکه دیگر تولید خود را پایین بیاورند.
کشورهای عضو این گروه بیش از 40 درصد نفت جهان را تولید می کنند و طبق این توافق جدید، 1.7 میلیون بشکه در روز معادل 1.7 درصد کل تولید جهان کاهش پیدا میکند.
الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه گفت گروهی از وزرای نفت اوپک و تولیدکنندگان غیر اوپک به رهبری روسیه در روز پنجشنبه پیشنهاد دادند که تولید بیش از این کاهش پیدا کند.
نواک گفت:« تقاضای پایین تر فصلی برای نفت خام و محصولات پالایشی باعث می شود خطر عرضه بیش از حد نفت به بازار را در سه ماهه اول سال جدید میلادی جدی بگیریم».
جزئیات این توافق و نحوه توزیع این کاهش در بین تولید کنندگان باید در اجلاس کشورهای اوپک و غیر اوپک در وین در روز جمعه مشخص شود.
اجلاس اوپک در روز پنجشنبه حدود 6 ساعت طول کشید و وزرا بدون ارائه هیچ گونه جزئیاتی در مورد مباحث مطرح شده جلسه را ترک کردند.
خالد الفاضل، وزیر نفت کویت گفت به یک قرارداد رسیده اند ولی هیچ جزئیاتی را ذکر نکرد.
شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان وزیر نفت عربستان گفت اوپک تا زمانی که با تولید کنندگان غیر اوپک در روز جمعه دیدار نکند نمی تواند بگوید که به یک قرارداد رسیده است.
برخی وزرای اوپک که از ضربه خوردن تقاضا به خاطر کند شدن اقتصاد جهان نگرانند، خواستار قراردادی شدند که تا ژوئن یا دسامبر 2020 اعتبار داشته باشد. اوپک و شرکایش در آخرین دیدارشان در ماه جولای توافق کردند قرارداد فعلی کاهش تولید نه ماه دیگر تمدید شود.
آخرین قراردادی که بسته شده نشاندهنده توافق بین عربستان سعودی و روسیه، دو صادر کننده بزرگ نفت جهان است. به گفته منابع، مسکو تمایلی به کاهش بیشتر تولید نداشت در حالی که ریاض کاهش بیشتر و طولانی تر تولید را می خواست.
عربستان سعودی برای حمایت از بودجهاش و عرضه اولیه سهام آرامکو در بورس نیاز به قیمت بالاتر نفت دارد.
سهام آرامکو در روز پنجشنبه در بالاترین حد قیمت گذاری شد و به 25.6 میلیارد دلار رسید.
عربستان سعودی و روسیه از 2017 ائتلاف اوپک و متحدانش را برای کاهش تولید رهبری میکنند تا با افزایش تولید میادین شیل آمریکا مقابله کنند. آمریکا تبدیل به بزرگترین تولید کننده نفت جهان شده و زیر بار کاهش تولید نمیرود.
تولید کنندگان نفت یک سال دیگر با افزایش تولید نفت آمریکا و برخی تولیدکنندگان غیر اوپک مثل برزیل و نروژ روبرو هستند.