بازدید سایت : ۴۵۹۵۲

◄ عضویت ایران در بریکس کلید تحقق شعار سال

عضویت رسمی ایران در بریکس از اول ژانویه ۲۰۲۴ آغاز شد و این اقدام نقطه عطف مهمی در سیاست خارجی کشور به شمار می رود.

عضویت ایران در بریکس کلید تحقق شعار سال
تین نیوز |

عضویت در بریکس برای ایران فرصتی است تا دسترسی خود به بازار های جدید را افزایش دهد و نقش فعالی در اقتصاد بین المللی ایفا کند. همچنین ایران به عنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان نفت و گاز و دارنده منابع انرژی استراتژیک، می تواند به تنوع بخشی به انرژی اعضای گروه کمک کند. 

به گزارش تین نیوز، عضویت ایران در بریکس می تواند فرصتی استثنایی برای تحقق اهداف اقتصادی و افزایش تعاملات با کشورهایی باشد که در حال توسعه هستند، این عضویت می تواند به بهبود واردات و افزایش تولید که در راستای سیاست های مقام معظم رهبری و شعار سال قرار دارد، کمک کند.

رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی سال ۱۴۰۳، بر لزوم مردمی سازی اقتصاد و ایجاد موانع کمتر برای حضور مردم در عرصه تولید تأکید کردند، ایشان مطرح کردند که جهش تولید می تواند موجب تغییر شاخص های اقتصادی مهمی همچون کاهش بیکاری، رونق صادرات، کاهش تورم و ایجاد استقلال اقتصادی شود. بررسی موانع جهش تولید نشان می دهد که بهبود شرایط اقتصادی وابسته به تغییر الگوی مصرف و تقویت تولید داخلی است.

در سال جاری دعوت رهبری از مردم برای سرمایه گذاری و مشارکت در تولید نقش بسیار مهمی در تحقق اهداف اقتصادی و جهش تولید ایفا کرد، وقتی که رهبران اقتصادی و سیاسی به مردم اعتماد کنند و آن ها را به عنوان شریکان اصلی در فرایند توسعه ملی مورد توجه قرار دهند، موجب ایجاد یک محیط مطمئن و پایدار برای سرمایه گذاری و توسعه اقتصادی می شود.

تجربیات جهانی گواهی می دهد که اقتصاد توسعه یافته محصول هم افزایی دولت و ملت است و در این مسیر هیچ دولتی بدون همکاری و هم افزایی با مردم امکان تبدیل شدن به یک قدرت اقتصادی برتر را ندارد. به عبارت بهتر وقتی مردم همراه و همگام با سیاست های کلان اقتصادی کشور خود باشند، با اراده جمعی خود در مسیر پیشبرد آن سیاست پیش خواهند رفت و در نتیجه هیچ مانعی نمی تواند جلودار پیشرفت آن کشور باشد.

در این رابطه، گروه بریکس اواخر مهر امسال از نسخه جدید آزمایشی سیستم پرداخت خود با نام «بریکس پی» به صورت رسمی رونمایی و اعلام کرد که این پلتفرم می تواند، مزایای بسیاری مانند دلارزدایی، تسهیل تجارت اعضا و کاهش تأثیر تحریم های غرب را داشته باشد.

در همین رابطه سید روح اله لطیفی، سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در گفت وگو با میزان، اظهار کرد: بریکس و بریکس پلاس، بیش از نیمی از جمعیت جهان و یک سوم اقتصاد جهانی را در بر می گیرد، پیمانی که قدرت های نوظهور را در برگرفته که منتقد نظام فعلی جهانی است.

وی ادامه داد: بریکس و اعضای جدید با نگاه متفاوت از غرب با ظرفیت بزرگ اقتصادی، کشور های چین، هند، روسیه، برزیل، آفریقای جنوبی، مصر، اتیوپی، عربستان و امارات را در بر گرفته است.

 

چالش ها و فرصت ها در جهش تولید با مشارکت مردم

افسانه خسروی، پژوهشگر مطالعات منطقه به خبرنگار ایمنا گفت: برای تحقق شعار سال ۱۴۰۳، چند نکته مهم وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. در واقع، باید شاخص هایی را در نظر گرفت و با توجه به آن ها، میزان تحقق شعار سال جاری مقام معظم رهبری را بررسی کرد. همان طور که می دانید، جهش تولید با مشارکت مردم به طور کلی ریشه شعار اقتصادی سال جاری است. در این راستا، فاکتورهای مهمی باید مد نظر قرار گیرند.

وی افزود: نخستین نکته این است که آیا افزایش سطح رفاه و معیشت مردم نسبت به سال گذشته قابل مشاهده است یا خیر؟، در این راستا بررسی سطح کیفیت زندگی مردم و اینکه آیا هزینه های اضافی برای دولت کاهش پیدا کرده است یا نه نیز حائز اهمیت است، همچنین باید توجه داشت که آیا مشارکت مردم در افزایش منافع اقتصادی و قدرت اقتصادی آن ها به واقع در حال رشد است یا خیر.

پژوهشگر مطالعات منطقه تصریح کرد: نکته دیگری که در تحلیل ها قابل بررسی است، ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی است که رویکرد مقام معظم رهبری بر این اساس است و باید اقتصاد به دست مردم رشد پیدا کند پس باید بررسی شود که آیا ارکان و نهادهای مهم توانسته اند با بهره گیری از ظرفیت های موجود و دیپلماسی اقتصادی مؤثر با همسایگان، به تحقق این شعار کمک کنند.

خسروی ادامه داد: برای افزایش قدرت خرید مردم و به گردش درآوردن چرخه تولید، لازم است عوامل گوناگونی همچون تحریم های بین المللی، ارتباط با همسایگان و سیاست گذاری های کلان اقتصادی مورد توجه قرار گیرد، شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» به معنای هم افزایی برای مهار تورم و رشد تولید است که باید با دقت بررسی شود.

وی خاطرنشان کرد: در مقیاس بین المللی، عضویت ایران در بریکس می تواند فرصتی استثنایی برای تحقق اهداف اقتصادی و افزایش تعاملات با کشورهایی باشد که در حال توسعه هستند. این عضویت می تواند به بهبود واردات و افزایش تولید که در راستای سیاست های مقام معظم رهبری قرار دارد، کمک کند.

پژوهشگر مطالعات منطقه عنوان کرد: از دید داخلی، بررسی میزان تولید و تورم از جمله عواملی است که باید مد نظر برای رشد تولید و صنعت قرار گیرد. با حذف ارز ترجیحی و توجه به تحولات قیمتی، به نظر می رسد که در حال حاضر ممکن است چالش هایی در روند تحقق هدف ها وجود داشته باشد، اما باید روی راهکارهای مناسب تمرکز کنیم.

خسروی با اشاره به نرخ تورم ایران در سال جاری و نوسانات آن و قدرت خرید مردم بیان کرد: بسیار مهم است که تلاش ها برای افزایش سطح رفاه اقتصادی و مشارکت مردم در تولید همچنان ادامه پیدا کند. با توجه به تغییرات قیمتی، باید جهت گیری های اقتصادی با دقت بیشتری دنبال شود تا زمینه های لازم برای تحقق شعار مقام معظم رهبری فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: در مسیر تحقق شعار سال ۱۴۰۳، با وجود چالش ها، مشارکت مردم تا حدی افزایش پیدا کرده و دولت نیز تلاش کرده است تا دخالت خود را در رقابت با بخش خصوصی کاهش دهد و این اقدام می تواند زمینه ساز افزایش همکاری و مشارکت در دستیابی به اهداف اقتصادی باشد و با توجه به شرایط موجود، نشان دهنده آن است که با استمرار تلاش ها و همکاری های بین بخشی، می توان به سمت تحقق کامل شعار مقام معظم رهبری حرکت کرد و در آینده ای نزدیک، نتایج مثبت آن را شاهد بود.

 

بریکس راهی برای تامین منافع اعضا بدون تکیه بر غرب

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت با اشاره به اینکه بریکس نویدبخش ترسیم دنیایی متفاوت است، عنوان کرد: قدرت های آسیایی، آفریقایی، اروپایی و آمریکای لاتین تلاش می کنند سازوکار جدیدی را راه اندازی کنند که خود ساخته اند و نه آن که غرب به آنها براساس منافع خود دیکته کند.

لطیفی گفت: چین و روسیه به عنوان ۲ عضو دائم شورای امنیت و هند، برزیل، آفریقای جنوبی، مصر و عربستان هم پنج عضو دیگری هستند که در دهه های مختلف به واسطه شرایط اقتصادی، توسعه سریع و نمایندگی از جهان اسلام همواره خود را نامزد عضویت دائم شورای امنیت معرفی کرده اند و از اعضای این پیمان هستند که خود نشانگر نگاه تحول خواه و تمایل به بازیگری موثر در جهان کنونی است که اعضای این پیمان برای آن تلاش کرده اند.

وی ادامه داد: موضوعاتی از قبیل دلارزدایی، تقویت مناسبات، تغییر مدیریت جهان امروز، آموزش و انتقال دانش به کشور های عضو، توسعه زیرساخت ها و حمل و نقل، حفظ محیط زیست، راه اندازی پیام رسان های مالی مختص خود از موضوعات مهمی است که در بریکس توسط اعضا دنبال می شود.

پیام رسان مالی بریکس ابتکاری برای بی نیازشدن از سوئیفت

به گفته سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت دلارزدایی و استفاده از پیام رسان مالی بریکس ازجمله ابتکاراتی است که می تواند کشور های مستقل را در تبادلات مالی بی نیاز یا لااقل نیازشان را به سوئیفت، که کاملا براساس سیاست غربی شکل گرفته، کم کند.

لطیفی تصریح کرد: استفاده از پیام رسان مالی بریکس یکی از اقداماتی است که اگر چه در اول راه بوده، اما می تواند در آینده ای نزدیک در جابه جایی پول و امکان خرید های کلان و کوچک، مسیری تازه را برای اتباع عضو فراهم کند.

وی افزود: کشورمان هم در استفاده از سوئیفت و هم در خرید از کالا ها از پلتفرم ها و سکو های غربی محدودیت های سنگینی را شاهد است که پیام رسان مالی بریکس می تواند به رونق تجارت و تبادلات روزمره کمک کند.

به گفته سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت البته به دلیل ترکیب فعلی اعضا ممکن است اهداف هر یک در عضویت در این پیمان یکسان نباشد و همین امر موجب شود تا نیاز ها و فرصت ها از زاویه دید هر یک از کشور ها متفاوت باشد و نتیجه اقدامات و مزایای آن برای هریک ثابت نباشد.

لطیفی تاکید کرد: در هر صورت بریکس راه تنفسی است برای کشور های مستقل و ابزاری برای عادلانه تر شدن تصمیمات در جهان، که امیدواریم با راه اندازی بانک بریکس، رمز ارز و پول این پیمان، همکاری های تجاری، اقتصادی، آموزشی و حمل ونقلی بین اعضا افزایش یابد.

ایمنا در این باره نوشت: شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» به روشنی بر لزوم کاهش موانع حضور مردم در عرصه تولید و ارتقای شرایط اقتصادی تأکید دارد و برای رسیدن به این هدف، شناسایی و حل موانع موجود، از جمله مشکلات مالیاتی و حمایت قضائی از واحدهای تولیدی، ضروری است و این اقدامات می توانند به کاهش بیکاری، رونق صادرات و بهبود معیشت مردم کمک کنند، اما نیازمند همکاری و توجه مستمر به شاخص های اقتصادی و اجتماعی هستند.

بهبود کیفیت زندگی مردم و افزایش قدرت خرید آن ها از شاخص های حیاتی جهت سنجش موفقیت این مسیر به شمار می رود، همچنین بررسی تأثیر این رویکرد بر آموزش و سواد اقتصادی مردم و توانمندسازی آن ها برای مشارکت بیش تر در تولید، به طور قطع به افزایش ظرفیت های اقتصادی کشور کمک خواهد کرد.

به علاوه، عضویت ایران در بریکس به عنوان یک فرصت استثنایی می تواند در این راستا مؤثر واقع شود و تعاملات بین المللی کشور را تقویت کند که این عضویت می تواند زمینه ساز بهبود در واردات و تولید، و تأکید بر سیاست های مقام معظم رهبری در راستای جهش تولید باشد که البته با وجود چالش های موجود، استمرار تلاش ها و همکاری های بین بخشی می تواند به تحقق کامل هدف ها و دستیابی به نتایج مثبت اقتصادی در آینده نزدیک منجر شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.