بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

تراکنش‌های الکترونیکی کم شد

مبلغ تراکنش‌های شبکه الکترونیکی پرداخت کارتی کشور در هفتمین ماه سال جاری به بیش از ۵۹۶ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به شهریورماه در تعداد و ارزش ریالی به ترتیب ۴.۶۲ و ۷.۷۷ درصد کاهش داشته است.

تراکنش‌های الکترونیکی کم شد
تین نیوز |

مبلغ تراکنش‌های شبکه الکترونیکی پرداخت کارتی کشور در هفتمین ماه سال جاری به بیش از ۵۹۶ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به شهریورماه در تعداد و ارزش ریالی به ترتیب ۴.۶۲ و ۷.۷۷ درصد کاهش داشته است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، بر اساس تازه‌ترین گزارش اقتصادی منتشرشده از سوی شاپرک، مجموع تعداد تراکنش‌های انجام شده شاپرک در مهرماه سال جاری به ۳۲۷۱ میلیون عدد رسیده که ارزش این تراکنش‌ها در مجموع به بیش از ۵۹۶ هزار میلیارد تومان می‌رسد که نسبت به شهریورماه معادل ۴.۶۲ درصد در تعداد و ۷.۷۷ درصد کاهش در ارزش ریالی داشته است.

بر این اساس، رشد اسمی ماهانه تراکنش‌های شاپرک در مهرسال جاری نسبت به ماه گذشته معادل منفی ۷.۷۷ درصد بوده است.

سهم ابزارهای پذیرش در شبکه پرداخت

در مهر ۱۴۰۰ سهم ابزارهای پذیرش اینترنتی در تراکنش‌های انجام شده ۷.۰۳ درصد و ابزار پذیرش موبایلی ۳.۳۳ درصد بوده و این در حالی است که کارت‌خوان‌های فروشگاهی ۸۹.۶۴ درصد از کل تراکنش‌های انجام شده را به خود اختصاص داده‌اند.

از تعداد تراکنش‌های انجام شده ۸۸.۴۵ درصد مربوط به خرید کالا و خدمات، ۷.۳۶ درصد مربوط به پرداخت قبض و خرید شارژ تلفن همراه و معادل ۴.۱۹ درصد مربوط به مانده‌گیری بوده است.

همچنین، از مجموع کل تراکنش‌های انجام‌شده در مهرماه معادل ۹۲.۵۳ درصد موفق و ۷.۴۷ درصد ناموفق بوده، البته تراکنش‌هایی که با سوییچ شاپرک انجام شده، ۹۹.۹۷ درصد موفق بوده است.

اما از مجموع تراکنش‌های ناموفق انجام شده در این ماه، ۰.۶۲ درصد به دلیل خطای پذیرندگی، ۰.۴۳ درصد به دلیل خطای شاپرکی، ۱۳.۱۷ درصد به دلیل خطای صادرکنندگی، ۸۵.۳۹ درصد به دلیل خطای کاربری و ۰.۳۹ درصد به علت خطای کسب‌وکار بوده است.

بر اساس این گزارش، نسبت ارزش تراکنش‌های شاپرک به نقدینگی در مهرماه سال جاری نیز ۱۳.۶۹ درصد بوده و این در حالی است که نسبت اسکناس و مسکوک در دست اشخاص به نقدینگی در این ماه تنها ۱.۸۵ درصد بوده است.

متوسط مبلغ تراکنش‌ها در ابزارهای پذیرش

بنا بر تحلیل آمارهای رسمی در مهر سال‌جاری، ابزار کارت‌خوان فروشگاهی با ۳۰۷ تراکنش به ازای هر کارت‌خوان در مکان نخست قرار می‌گیرد و پذیرش اینترنتی با ۱۴۵ تراکنش به ازای هر ابزار و پذیرش موبایلی با ۷۴ تراکنش به ازای هر ابزار فعال به ترتیب در مکان‌های بعدی قرار می‌گیرند.

 افزون بر این متوسط تراکنش هر ابزار پذیرش شاپرکی در ماه مذکور معادل ۲۶۰ تراکنش است که این تعداد نسبت به مقدار مشابه در ماه گذشته کاهش ۱۴.۷۴ واحدی (۵.۳۷ درصدی) را تجربه کرده است.

همچنین بیشترین کاهش متوسط تعداد تراکنش مربوط به کارت‌خوان فروشگاهی بوده است.

 شاخص مهم دیگر، شاخص متوسط مبلغ تراکنش‌ها به ازای هر ابزار پذیرش است که بنا بر آمارهای رسمی، متوسط مبلغ هر تراکنش در ابزار پذیرش اینترنتی ۴۵.۱ میلیون تومان بوده که این عدد برای کارت‌خوان‌های فروشگاهی ۵۴ میلیون و ۸۵۵ هزار تومان و برای پذیرش موبایلی تنها ۷۸۶ هزار تومان بوده است.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.