بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

تامین ارز حمل و نقل بین المللی از بازار آزاد انجام می شود

با عدم تعیین سازکاری برای تامین ارز از سوی بانک مرکزی، بسیاری از فعالین حمل و نقل بین‌الملل، ارز مورد نیاز خود را از بازار آزاد تامین می‌کنند.

تامین ارز حمل و نقل بین المللی از بازار آزاد انجام می شود
تین نیوز |

با عدم تعیین سازکاری برای تامین ارز از سوی بانک مرکزی، بسیاری از فعالین حمل و نقل بین الملل، ارز مورد نیاز خود را از بازار آزاد تامین می کنند.

 

به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا، سعید صیادی مدیرعامل یک شرکت حمل و نقل بین المللی در گفتگو با  به تشریح مشکل تامین ارز در حوزه حمل و نقل پرداخت و گفت: عدم تامین ارز از مجاری رسمی و نوسان نرخ آن تاثیر مخربی بر حمل و نقل بین المللی دارد.

وی افزود: تحریم ها و مشکلات ارزی سبب شده است که تجار ایرانی به استفاده از شرکت های حمل و نقل خارجی مانند ترکیه و بلغارستان روی بیاورند و شرکت های ایرانی بیکار شوند، درحالیکه ظرفیت زیادی در تمامی شقوق حمل و نقل دریایی، هوایی و زمینی در داخل کشور وجود دارد.

این فعال حوزه حمل و نقل تشکیل بازار سیاه را یکی از تبعات منفی نبود سازکار رسمی تبادلات ارزی بخش حمل و نقل بین المللی دانست و گفت: از آنجا که سازکاری برای تامین ارز مورد نیاز از سوی بانک مرکزی تعیین نشده است، بسیاری از فعالین حمل و نقل بین الملل، ارز مورد نیاز خود را از بازار آزاد تامین می کنند. بدین ترتیب با عدم شفافیت گردش مالی فعالان حوزه حمل و نقل، امکان رصد جریان ارز از سوی مراجع رسمی از بین می رود.

به گفته صیادی، مشکلات ارزی در حوزه حمل و نقل دریایی شدیدتر است. زیرا معمولا باربری های خارجی کرایه دلاری خود را در دبی دریافت می کنند. بنابراین صاحب بار باید پول را از اینجا به دبی حواله کند تا بتواند کرایه شرکت خارجی را بپردازد. این مسئله هزینه ها را افزایش می دهد.

به گفته این عضو انجمن صنفی شرکت های حمل و نقل بین المللی، پرداخت کرایه حمل کالاهای وارداتی به صورت تهاتر، راه حلی است که در حال حاضر برخی تجار و واردکنندگان برای حل این مشکل انجام می دهند، در صورتیکه می توان از سازکار ضابطه مندتری استفاده کرد.

ایجاد خط اعتباری ارزی حوزه حمل و نقل بین الملی

صیادی در ادامه چاره کار را در ایجاد خط اعتباری ارزی از سوی بانک مرکزی دانست و افزود: اگر بانک مرکزی، بانک عاملی را برای ارایه خدمات به حوزه حمل و نقل بین المللی در نظر بگیرد و شرکت ها بتوانند از طریق صرافی های این بانک به تامین ارز مورد نیاز بپردازد، بخش زیادی از مشکل حل شده و ارز به صورت کاملا قانونی و با قیمت مصوب تامین می شود.

وی افزود: در این شرایط، شرکت حمل و نقل وجه دریافتی حاصل از ارایه خدمات را به حساب بانک یا صرافی مورد نظر واریز کرده و بانک براساس اسناد و مدارک موجود و بارنامه، سهم کرایه را محاسبه و به حساب شرکت واریز می کند.

این عضو انجمن شرکت های حمل و نقل بین المللی با اشاره به پیشنهاد ایجاد خط اعتباری ارزی از سوی انجمن به مسئولان بانک مرکزی، اظهار امیدواری کرد با تدابیری که دولت برای تامین ارز در سال آینده اتخاذ کرده است، این موضوع نیز به زودی اجرایی شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.