سرنوشت پول های ثبت نام خودرو به کجا ختم می شود؟
روند بسیار بدی در حوزه لاتاری خودرو شکل گرفت، البته اگر انتظارات تورمی شدیدتر بود، این پول سرگردان بازار دلار را به شدت ملتهب می کرد.
یک اقتصاددان گفت: روند بسیار بدی در حوزه لاتاری خودرو شکل گرفت، البته اگر انتظارات تورمی شدیدتر بود، این پول سرگردان بازار دلار را به شدت ملتهب می کرد.
به گزارش تین نیوز به نقل از تجارت نیوز، وحید شقاقی شهری؛ اقتصاددان اظهار کرد: مسیری که برای بخت آزمایی خودرو طی شد، بسیار اشتباه بود و ناشی از قیمتگذاری دستوری است که اثرات منفی آن را شاهد هستیم.
شقاقی شهری افزود: بیش از 2 میلیون نفر برای لاتاری خودرو ثبت نام کردند که حدود 129 هزار نفر قرار بود برنده خرید خودرو شوند و پول های مابقی آزاد خواهد شد، این پول بلوکه شده همچون آبی پشت سد است و این سوال ایجاد می شود که مسیر بعدی این پول ها کجا خواهدبود و به کجا هدایت خواهد شد؟
وی با اشاره به اینکه قطعا مبدا این پول از شبکه بانکی بوده است، بیان کرد: این پول به صورت سپرده های دیداری یا بلندمدت وجود داشته، البته باتوجه به شرایط بد بازار سرمایه، پولی در بازار سرمایه وجود نداشت که مردم آن را خارج کنند، قطعا مبدا این پول از شبکه بانکی است.
این اقتصاددان تصریح کرد: حتی ممکن است بخشی از این پول در صندوق های درآمد ثابت بوده باشد. اگر دولت برای بازار سرمایه اقدامات اعتمادزایی انجام بدهد، بخشی از این پول می تواند وارد بازار سرمایه شود، بخشی از این پول به صندوق های درآمد ثابت بازمی گردد و بخش دیگر نیز وارد سپرده های بلند مدت می شود.
وی افزود: ریسک گریزها به سمت سپرده های بلندمدت می آیند و ممکن است بخش کوچکی هم وارد بازار طلا شوند که خیلی تاثیرگذار نیست. به هر حال روند بسیار بدی در حوزه لاتاری خودرو شکل گرفت، البته اگر انتظارات تورمی شدیدتر بود، این پول سرگردان بازار دلار را ملتهب می کرد. باتوجه به فروکش کردن انتظارات تورمی، بخش زیادی از این نفدینگی به بازار طلا و دلار باز نمی رود.
شقاقی شهری در پایان سخنان خود گفت: به نظر من درحال حاضر احتمالا 50 درصد این پول ها به شبکه بانکی، 20 درصد صندوق های درآمد ثابت و 30 درصد بازار طلا بازخواهد گشت و تاثیر خاصی در بازارها و برهم زدن ثبات بازار ارز و طلا آنها نخواهد داشت.