حقوق کارگران و بازنشستگان زیاد می شود؟
در گذشته دولتها سالی یکبار حقوقها را افزایش میدادند، ولی اکنون شرایط اقتصادی به گونهای است که تعیین یکبار در سال نمیتواند پاسخگوی هزینههای زندگی کارگران و حتی بازنشستگان باشد.
در گذشته دولت ها سالی یکبار حقوق ها را افزایش می دادند، ولی اکنون شرایط اقتصادی به گونه ای است که تعیین یکبار در سال نمی تواند پاسخگوی هزینه های زندگی کارگران و حتی بازنشستگان باشد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، محسن باقری با اشاره به طرح اصلاح ماده ۴۱ قانون کار در مجلس و پیشنهاد افزایش دوبار در سال حقوق کارگران از سوی برخی فعالان کارگری، گفت: طبق قانون، شورای عالی کار مکلف است همه ساله دستمزد کارگران را بر مبنای محاسبه نرخ تورم و سبد معیشت مشخص کند. در گذشته دولت ها سالی یکبار حقوق ها را افزایش می دادند، ولی اکنون شرایط اقتصادی به گونه ای است که تعیین یکبار در سال نمی تواند پاسخگوی هزینه های زندگی کارگران و حتی بازنشستگان باشد.
وی اضافه کرد: با ورود به سال جدید به طور طبیعی افزایش قیمت حامل های انرژی، ایاب و ذهاب، هزینه های درمان و اقلام خوراکی را شاهد هستیم؛ بنابر این وقتی به طور متوسط قیمت ها به طور فصلی و بعضا روزانه تغییر می کند طبیعی است که گذران زندگی برای کارگران دشوار شود و این مساله قدرت معیشت آنها را تنزل دهد.
عضو کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران تصریح کرد: برخی کشورها با افزایش تورم و تحت تاثیر شرایط اقتصادی به ترمیم چندباره دستمزد نیروهای کار خود روی آورده اند. در این کشورها سندیکاهای کارگری و کارفرمایی گردهم آمده و در خصوص افزایش دستمزد نیروی کار چانه زنی می کنند و از دولت می خواهند که دستمزدها را ترمیم کند تا بار افزایش هزینه ها بر زندگی کارگران تحمیل نشود.
مطالعه بیشتر: حقوق کارگران در نیمه دوم سال افزایش می یاید؟
باقری ادامه داد:در این کشورها به جهت حفظ قدرت خرید کارگران و جلوگیری از اثرات تورم بر معیشت، دستمزدها مجدد به روز می شود؛ بنابر این دستمزد باید به نحوی تعریف و تعیین شود که به کارگر قدرت خرید بدهد و هزینه های زندگی او را تامین کند.