بازدید سایت : ۴۷۶۵۶

بریکس فرصتی برای اقتصاد غیرنفتی ایران و ایجاد ارزش افزوده است

یکی از مهمترین مباحثی که در بحث بریکس مهم است، کاهش محدودیت های تجاری بین کشورهای عضو است که دنبال می شود

بریکس فرصتی برای اقتصاد غیرنفتی ایران و ایجاد ارزش افزوده است
تین نیوز |

مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران گفت: بریکس فرصتی برای اقتصاد غیرنفتی ایران و ایجاد ارزش افزوده است و ما این موضوع را در سازمان توسعه تجارت دنبال می کنیم تا این نوع صادرات را ترویج داده و توسعه دهیم.

به گزارش تین نیوز، احمد فیروزی در گفت و گو با ایرنا در خصوص اهمیت بریکس و عضویت ایران در آن اظهار داشت: یکی از مهمترین مباحثی که در بحث بریکس مهم است، کاهش محدودیت های تجاری بین کشورهای عضو است که دنبال می شود. ضمن اینکه امکان دارد بخشی از این محدودیت ها به خاطر سلطه گری غرب و تحریم ها باشد.

وی افزود: اکنون یک جنگ تعرفه ای گسترده ای بین ایالات متحده و چین وجود دارد، این کشورها با وجود همکاری های گسترده که دارند سعی می کند بر سر منافع ملی کشورشان و بر سر یک درصد تعرفه کمتر در حوزه تجارت وارد مذاکره شوند.

مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران بیان داشت: ما نیز در سازمان توسعه تجارت تلاش می کنیم با امضا و اجرای موافقت نامه های تجارت آزاد و تجارت ترجیحی با کشورهای دیگر، بتوانیم زیرساخت های صادراتی را توسعه دهیم و بر روی محصولات صادراتی کشورمان به کشورهای مقاصد صادراتی کار کنیم.

وی با بیان اینکه بریکس به عنوان یک نهاد جدید یا نوآورانه در ساختار اقتصاد جهانی نقش آفرینی می کند، گفت: بریکس متشکل از قدرت های نوظهور اقتصادی است و این پتانسیل را دارد که بر اساس اهداف کشورها حرکت کند و کشورها با تحولات سیاسی و اقتصادی مختلفی که دارند در کنار یکدیگر جمع شوند.

فیروزی ادامه داد: امروز کشورهایی مثل هند، چین، روسیه، ایران و برزیل از جمله اعضای بریکس هستند که وقتی در کنار یکدیگر قرار می گیرند این پتانسیل وجود دارد که تصمیماتی که گرفته و هدفگذاری هایی که انجام می شود بر روی اقتصاد کشورها تاثیر مثبت بگذارد.

بهره وری از بازارهای مقاصد صادراتی در بریکس

وی با اشاره به اینکه حدود ۴۵ درصد از جمعیت جهان را کشورهای عضو بریکس به خود اختصاص داده اند، گفت: ما به یک ساختار و نظم جدیدی مثل بریکس نیاز داشتیم تا بتوانیم از فرصت ها و بازارهای آن به نفع کشورمان استفاده کنیم. از این رو اهداف ما مربوط به سال آینده و یا کوتاه مدت نیست بلکه ما بر روی یک چشم انداز بلندمدت حدود ۱۰ تا ۵۰ سال آینده باید برنامه ریزی کنیم.

مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران عنوان کرد: اکنون بسیاری از کشورها عضو بریکس و ۳۰ کشور دیگر در انتظار اضافه شدن به آن هستند؛ این امر نشانگر این است که بریکس یک سکوی جذاب را با استفاده از اقتصاد کشورهای مختلف فراهم کرده است که باعث افزوده شدن کشورهای دیگر می شود.

وی با بیان اینکه عضویت ایران در بریکس، آینده نگاری در حوزه اقتصاد و تجارت است گفت: کشورهای عضو بریکس به زودی سهم بیشتری را از اقتصاد جهانی خواهند داشت. اکنون حدود ۳۰ درصد تولید ناخالص جهانی و نزدیک به نیمی از جمعیت دنیا برای کشورهای عضو بریکس است.

فیروزی با اشاره به اینکه ۴۳درصد تولید نفت دنیا مربوط به همین کشورهاست، ابراز داشت: هر چند سهم ۲۵ درصد صادرات کالا در دنیا مربوط به کشورهای بریکس است اما این رقم ظرفیت افزایش را دارد و اکنون قابل توجه نیست.

 

رفع موانع تحریمی و خروج از محدودیت های بین المللی با عضویت در بریکس

وی با بیان اینکه ایران با عضویت در بریکس به دنبال رفع موانع تحریمی خود است، گفت: عضویت در این اتحادیه موجب می شود که ایران از محدودیت های بین المللی خارج شود و فراز و نشیب های توسعه و رشد را در تحولات منطقه ای و جهانی دنبال کند.

مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران عنوان کرد: سهم کشورهایی مانند هند، چین و برزیل از اقتصاد جهانی قابل حذف شدن نیست، یک سری از این کشورها در حوزه فناوری و زیرساخت ها، برخی دیگر در حوزه تجهیزات، برخی در حوزه غذایی و محصولات کشاورزی و سایر موارد فعال هستند.

فیروزی با تاکید بر تبادل اطلاعات بین کشورهای عضو بریکس و سایر اتحادیه ها، گفت: بعضی از کشورهای عضو بریکس با سایر اتحادیه ها و کشورهای غربی در ارتباط هستند، توسعه متوازن را تجربه و در کشورهای غربی سرمایه گذاری می کنند.

وی خاطرنشان کرد: اکنون کشور ما بعد از روسیه تحت شدیدترین تحریم ها قرار دارد، در حالی که روسیه برای تامین منافعش هم با کشورهای شرقی و غربی کار می کند و از ظرفیت های بازارها و فناوری های جهانی بهره می برد.

مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه رویکرد دولت چهاردهم در جهت توسعه تبادلات و ارتباطات با کشورهای عضو بریکس است، گفت: در این زمینه اقدامات خوبی در حوزه سیاست خارجی، ایجاد توازن و تعادل بین المللی با همه قدرت های جهان، راه های حمل و نقلی و زیرساختی و سایر موارد در حال پیگیری است.

 

تقویت و توسعه تجارت غیرتبعیض آمیز و سرمایه گذاری

وی ادامه داد: موضوع مهم بریکس، حوزه سرمایه گذاری است که این ها سرفصل هایی دارد که باید بر روی آن برنامه ریزی و سپس تامین مالی شود. همچنین در حوزه تجارت چند هدف عمده پیگیری می شود که این مباحث تدوین شده است.

فیروزی با بیان اینکه بریکس فرصت تجارت غیرتبعیض آمیز را فراهم می کند، گفت: کشورهای عضو بریکس بر اساس قواعد و اصول سازمان تجارت جهانی باید برنامه هایی را دنبال کنند که این امر منجر به تقویت و قدرتمندتر شدنشان می کند.

وی تاکید کرد: بریکس با بحث افزایش شفافیت، تجارت را پیش بینی پذیر می کند و حرکت اعضا را به سمت ایجاد زنجیره های ارزش افزوده، زنجیره ارزش منطقه ای یا زنجیره ارزش جهانی تسهیل می کند.

مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران بر توسعه زنجیره ارزش افزوده جهانی تاکید کرد و گفت: باید با استفاده از رقابت و ایجاد فضای بازار منصفانه بین اعضا، تجارت الکترونیک را توسعه دهیم و با ترویج همکاری ها و رعایت مقررات فنی استانداردها و کیفیت ها در بازارهای جهانی حرف نخست را بزنیم.

وی بیان داشت: مهمترین بحث عضویت ایران در بریکس، مقابله با تحریم های ظالمانه است که عضویت در این اتحادیه می تواند به تقویت و توسعه همکاری های اقتصادی و مالی ایران با سایر کشورها، دسترسی به بانک توسعه جدید، فرصت های سرمایه گذاری و قراردادهای تجاری و چندجانبه منجر شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.