بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

برقراری تعرفه ترجیحی با ترکیه از ۲ ماه آینده / کاهش تعرفه موجب زیان به تولید داخل نشود

برقراری تعرفه ترجیحی با ترکیه از ۲ ماه آینده / کاهش تعرفه موجب زیان به تولید داخل نشود
|

تین نیوز | رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: برای رونق بازار و افزایش مشتری به دنبال برقراری تعرفه ترجیحی با کشورهای همسایه از جمله ترکیه هستیم و از ابتدای سال آینده میلادی، فهرستی از کالاها بین ایران و ترکیه بر اساس تعرفه ترجیحی مبادله می‌شود.

ولی‌الله افخمی‌راد در پاسخ به اینکه برخی معتقدند، برقراری تعرفه ترجیحی با دیگر کشورها و یا برداشتن تعرفه کالاهای وارداتی تولید داخل را زمین می‌زند، گفت: این طور نیست که اگر تعرفه‌ها را کاهش دهیم صنعت و تولید دچار مشکل شود. در خیلی از رشته‌ها مانند صنایع غذایی و چرم رقم تعرفه رقابتی است و تولیدکنندگان می ‌توانند با دنیا رقابت کنند.
 
وی افزود: مضاف بر آنکه میانگین تعرفه صنعتی ما خیلی بالا نیست و این نشان می دهد، صنعت رقابت پذیر است.
 
افخمی در مورد برقراری تجارت ترجیحی با کشورهای همسایه هم این گونه گفت که با این کار بازاری را به بازار کشورمان اضافه کرده‌ایم. یعنی اگر با آذربایجان، ترکیه یا پاکستان و دیگر کشورها توافقنامه تجارت ترجیحی ببندیم، به آن معناست که در اقلام مشخصی علاوه بر بازار خود بازار آنها هم به ما اضافه شده است و می‌توانیم کالای بیشتری تولید و صادر کنیم که رونق اقتصادی در پی دارد.
 
رئیس سازمان توسعه تجارت اطمینان داد که نگرانی از این بابت وجود ندارد و در حال تهیه فهرستی هستیم تا از ابتدای سال جدید میلادی(دی ماه) تجارت ترجیحی با ترکیه را آغاز می کنیم.
 
وی در پاسخ به اینکه برخی از تولیدکنندگان به ویژه در بخش پتروشیمی نگران برداشتن تعرفه بین ایران و ترکیه هستند این گونه پاسخ داد: کاهش تعرفه‌ها به گونه‌ای دیده شده تا تولید کنندگان ما به هیچ وجه دچار ضرر و زیان نشوند.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.