◄ تحقق استراتژی " OBOR " با تفاهم نامه ایران و چین: " یک کمربند، یک جاده "
تین نیوز | امضای تفاهم نامه ایران و چین میان روسای جمهور دو کشور علاوه بر تامین و حفظ منافع ایران به تحقق اجرای کامل استراتژی OBOR در جهت دستیابی به نقش بزرگ تر چین در اقتصاد جهانی و توسعه صادرات محصولات مازاد خود در کشورهای اوراسیا کمک می کند.
به گزارش خبرنگار تین نیوز، طبق بیانیه مشارکت جامع راهبردی ایران و چین تحت بند هفتم (7) طرف ایرانی از ابتکار ایده «کمربند اقتصادی جاده ابریشم» و «راه ابریشم دریایی قرن 21» که توسط چین مطرح شده است استقبال می نماید. طرفین با تکیه به مزیت های خود و با استفاده از فرصتی که امضای اسنادی از جمله «یادداشت تفاهم بین دولت ایران و چین درخصوص ایجاد مشترک کمربند اقتصادی جاده ابریشم و راه ابریشم دریایی قرن 21» و «یادداشت تفاهم جهت همکاری های ظرفیت صنعتی، معدنی و سرمایه گذاری ایران و چین» فراهم آورده، همکاری و سرمایه گذاری متقابل در حوزه های مختلف نظیر،
حمل و نقل، راه آهن، بنادر، انرژی، صنایع تجارت و خدمات را گسترش خواهند داد.
گفتنی است واژه "کمربند اقتصادی جاده ابریشم" و "جاده ابریشم دریایی" کمربندی تشکیل می دهند که معروف به راهکار "یک کمربند، یک جاده" به منظور تجارت و سرمایه گذاری در اوراسیا است.
این کمربند دارای گره ها، کریدورهای متعدد و عناصر دیگری است که یکی از اولین گره ها پل زمینی اوراسیای جدید است که چین به وسیله راه آهن و عبور از قزاقستان و اروپای شرقی به اروپای مرکزی متصل می شود. همان طور که کریدورهای اقتصادی از داخل سرزمین های اوراسیا تا شرقی ترین نقاط کشور روسیه ادامه دارد.
در این راستا صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه که توسط دولت روسیه تاسیس شده است با بنگاه سرمایه گذاری چین از سال 2012 همکاری می کنند که حاصل آن ایجاد صندوق سرمایه گذاری چین و روسیه با هدف سرمایه گذاری های دو جانبه بوده است.
یک کمربند، یک جاده
گفتنی است اصصلاح "یک کمربند، یک جاده" (one belt,one road) با در نظر گرفتن " کمربند اقتصادی جاده ابریشم و جاده ابریشم دریایی قرن 21" با مخفف "obor" گفته می شود. که در اصل استراتژی توسعه و راهکار جمهوری خلق چین با هدف اتصال و همکاری با کشورهای حوزه اوراسیا محسوب می شود.
در پایان باید توجه داشت که چین در صورت اجرای کامل استراتژی "عبور" به دو هدف، شامل دستیابی به نقش بزرگ تر در اقتصاد جهانی و توسعه صادرات محصولات مازاد خود همچون صنایع فلزی دست یابد.