افزایش جابهجایی مسافر توسط ناوگان حملونقل عمومی
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای ایلام با اعلام برنامهریزی برای نوسازی ناوگان حملونقل بار این استان در سال آتی گفت: در یک سال گذشته بیش از دو میلیون و 250 هزار نفر طی 250 هزار سفر در استان جابهجا شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن پنج درصد افزایش داشته است.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای ایلام با اعلام برنامهریزی برای نوسازی ناوگان حملونقل بار این استان در سال آتی گفت: در یک سال گذشته بیش از دو میلیون و 250 هزار نفر طی 250 هزار سفر در استان جابهجا شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن پنج درصد افزایش داشته است.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای ایلام با اعلام برنامهریزی برای نوسازی ناوگان حملونقل بار این استان در سال آتی گفت: در یک سال گذشته بیش از دو میلیون و 250 هزار نفر طی 250 هزار سفر در استان جابهجا شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن پنج درصد افزایش داشته است.
نورالله دلخواه، مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان ایلام در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به تشریح مهمترین برنامهها و اقدامات این ادارهکل درحوزههای مختلف پرداخت و عنوان کرد: در یک ساله گذشته بیش از دو میلیون و 250 هزار نفر طی 250 هزار سفر در استان جابهجا شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل پنج درصد افزایش داشته است.
دلخواه تعداد شرکتها و موسسات مسافربری فعال در سطح استان را 53 باب اعلام کرد و افزود: در بررسی انجام شده از کارت هوشمند ناوگان حملونقل عمومی 2058 راننده در بخش مسافری مشغول کارهستند و استان ایلام به لحاظ متوسط سنی ناوگان حملو نقل عمومی در کشور رتبه برتر داراست.
وی گفت : 1800 دستگاه انواع وسیله نقلیه مسافربری شامل 250 دستگاه اتوبوس با عمر 9سال ، 450 دستگاه مینیبوس با عمر 19 سال و 1100 دستگاه سواری با عمر هفت سال در حال فعالیت هستند.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای ایلام با تاکید بر اینکه سفر ایمن و راحت توام با نشاط و احترام متقابل حق مسافر است، عنوان کرد: در این خصوص شرکتها و موسسات مسافربری ملزم به نظارت بر عملکرد رانندگان تحت پوشش خود در خصوص خدمترسانی هرچه مطلوبتر به مسافران بر اساس آییننامهها و بخشنامههای صادره و به ویژه الزام آنها به سوار و پیاده کردن مسافران در پایانههای عمومی و سایر محلهای تعیین شده هستند.
وی افزود: ناوگان مسافری در این بخش توسعه کیفی یافته و تمام ناوگان به سیستم گرمایش و سرمایش مجهز شدهاند. همچنین در راستای ارتقای خدمات به مسافران، آموزش رانندگان و مهمانداران بخش دیگر اقدامات است که افزایش بهرهوری و ایمنی حملونقل جادهای و تامین رفاه حال مسافران را فراهم میآورد. به صراحت میتوان گفت که با نوسازیهای اخیر و افزایش تعداد اتوبوسهای VIP در سیستم حمل و نقل برونشهری، نه تنها مردم در سفرهای جادهای خسته نمیشوند بلکه وجود اتوبوسهای مدرن و مجهز سفرهای بین شهری را لذتبخشتر کرده است.
نظارت بر فعالیت رانندگان و عملکرد شرکتهای حملونقل مسافر و کالا
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای ایلام با بیان این مطلب که نظارت بر فعالیت شرکتهای حملونقل توسط نمایندههای این ادارهکل در دفاتر مدیریت حملونقل مسافر و پایانههای بار مستقر انجام میشود و تشکلها نیز بر فعالیت شرکتهای زیرمجموعه خود نظارت کافی دارند، گفت: بازدید ازشرکتهای مسافری و باری با هدف ارائه خدمات حملونقل مطلوب به مشتریان از اقدماتی است که توسط این ادارهکل انجام میشود.
وی تصریح کرد: برای نظارت بر عملکرد رانندگان، به شرکتهای مسافری تاکید شده رانندگانی که میخواهند در بخش حملونقل مسافر و کالا فعالیت کنند گزینش شده و از تحصیلات بالا برخوردارباشند. همچنین با نظرسنجی از مسافران و رسیدگی به شکایات نحوه خدمات رعایت حقوق مسافران ازسوی رانندگان مورد ارزیابی قرارمیگیرد.
وی یادآور شد: نقش ادارهکل راهداری و حملونقل جادهای ایلام در این بخش صرفا سیاستگذاری، مدیریت و نظارت بر حملونقل مسافر و کالاست.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان ایلام گفت: سالانه بیش از 95 درصد جابهجایی کالا در استان توسط بخش حملونقل عمومی جادهای صورت میگیرد که این بخش نیز داری قابلیتها و امکانات گستردهای در سطح کشور است. در یک سال گذشته بیش از دومیلیون و 700 هزار تن کالا طی 180 هزارسرویس توسط 51 شرکت حملونقل کالا دراستان جابهجا شده است و بیش از 2420 دستگاه کامیون با متوسط عمر ۹.۷۷ سال در استان فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه نوسازی ناوگان حملونقل کالا به صورت عملیاتی ازسال آینده انجام میشود، تصریح کرد: بیش از 4336 راننده دربخش حملونقل بار در استان مشغول هستند که اجرای دوره آموزشی برا ی مدیران شرکتهای کالا، بازدید میدانی از وضعیت شرکتها و کنترل وسیله نقلیه و بارنامه در جاده ازبرنامههای این ادارهکل دربخش حملونقل کالا بوده است.
دلخواه همچنین درمعرفی برنامههای ادارهکل راهداری و حملونقل جادهای ایلام برای افزایش ایمنی و کاهش تصادفات جادهای گفت: دراین راستا میتوان به برگزاری 70 هزار نفر ساعت دورههای آموزشی برای مدیران، متصدیان و رانندگان بخش حملونقل عمومی، شناسایی نقاط حادثهخیز در محورهای مواصلاتی استان و رسیدگی به بیش از 500 مورد تخلف جادهای اشاره کرد.
وی همچنین گفت: اکنون 49 دوربین نظارت تصویری، تردد شمار و ثبت سرعت در جادههای استان نصب است.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای ایلام همچنین درمعرفی مهمترین اقدامات این ادارهکل درحوزه راهداری عنوان کرد: ازجمله مهمترین پروژههای اجرایی درحوزه راهداری میتوان به لاین دوم پل بان رحمان، لکهگیری و روکش آسفالت راههای منتهی به مرز مهران، روکش آسفالت و ماسه آسفالت (رگلاژی)محورهای ملکشاهی به میمه به طول 32 کیلومتر و ایوان به قلاجه به طول چهار کیلومتر و مهران ملکشاهی به طول 27 کیلومتر، عملیات جداسازی خطوط رفت و برگشت با استفاده از نیوجرسی و تجهیزات ایمنی در محورهای تونل آزادی به میدان ارغوان، ایلام، مهدیآباد، سد آل اسحاق به مهران وتقاطع سرراهی آذر به طول هفت کیلومتر، اجرای روکش آسفالت محوطه میدان قرآن تا مهدیآباد به طول چهار کیلومتر، اجرای کمربند جنوبی شهر مهران به طول هفت کیلومتر و ساماندهی تقاطعهای ورودی و خروجی این کمربندی، اجرای کناره گذرهای محدوده کنجانچم تا سد آل اسحاق به طول شش کیلومتر، اجرای عملیات بیس و ساب بیس و عملیات خاکی ورودی مهران به طول هفت کیلومتر و راهاندازی و بهرهبرداری از پایانه برکت باهمکاری کمیته زیرساخت استان اشاره کرد.
وی تصریح کرد: برای خدماترسانی ویژه در پایانه مرزی مهران به زائران اقدماتی نظیر اجرای دیوار بتنی برای جداسازی محوطه مسافری و تجاری که قبلا فنس بوده، اجرای سایبان XRY در محل گیتهای اضطراری، تعویض لولهکشی سرویسهای بهداشتی داخل پایانه مسافربری، راهاندازی برجهای روشنایی بزرگراه مهران به مرز و پایانه مرزی، ساخت چهار درب جهت ورودیهای پایانه مرزی مهران، استقرار بیش از 10 نت بانک در پایانه مرزی، اجرای زیر ساخت دوربینهای نظارتی و اجرای طرح مانیتورینگ صنعتی در مهران، نصب 12 دستگاه نمایشگر صنعتی در سالن ترانزیت مسافری و ... در ایام اربعین انجام شده است. در اربعین سال 95 با وجود حجم بالای ترددها تلفات جادهای به 9 نفر کاهش یافت و در این ایام نسبت به سال قبل 55 درصد کاهش تلفات داشتیم. درحالیکه در ایام اربعین بیش از دو میلیون 65 هزار 393 تردد در محورهای مواصلاتی استان ایلام ثبت شده که نسبت به مشابه سال قبل 64 درصد افزایش داشته است.
هشت مجتمع خدماتی- رفاهی جدید درمحورهای ایلام ساخته میشود
دلخواه همچنین گفت: تاکنون 11 واحد مجتمع خدماتی - رفاهی بین راهی درمحورهای مختلف استان مورد بهره برداری قرار گرفته و برای هشت مجتمع نیز موافقت اصولی صادر شده است.
وی با بیان اینکه اکنون دراستان ایلام سه پایانه مسافری، یک پایانه بار، یک پایانه مرزی و شش پاسگاه پلیس راه فعال است، با تاکید بر تاثیرگذاری صنعت حملونقل بر ابعاد مختلف توسعه تصریح کرد: خوشبختانه طی سالهای اخیراقدامات خوبی از لحاظ تامین زیرساختهای حملونقلی نظیر توسعه راهها و ساخت پایانه مرزی مهران انجام شده است.