بازدید سایت : ۹۵۶۶۶
مدیرعامل گروه مپنا در مراسم روز مهندسی تاکید کرد:

اهمیت مهندسی در گسترش صلح و توسعه پایدار

همزمان با بزرگداشت خواجه نصیر الدین طوسی و روز مهندسی، مدیرعامل گروه مپنا، استفاده از دانش مهندسی برای گسترش صلح و توسعه پایدار در جهان را موثر و بااهمیت توصیف کرد.

اهمیت مهندسی در گسترش صلح و توسعه پایدار
تین نیوز |

همزمان با بزرگداشت خواجه نصیر الدین طوسی و روز مهندسی، مدیرعامل گروه مپنا، استفاده از دانش مهندسی برای گسترش صلح و توسعه پایدار در جهان را موثر و با اهمیت توصیف کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از گروه مپنا، مراسم بزرگداشت روز مهندسی، روز ششم اسفند ماه ۱۴۰۱ در شرکت مهندسین مشاور موننکو ایران با حضور جمعی از مدیران و مهندسان گروه مپنا برگزار شد.

در این رویداد، مدیرعامل گروه مپنا تصریح کرد: معتقدیم که نخست مهندس عالم، پروردگاری است که می فرماید:

خَلَقَ السَّمَاوَاتِ بِغَیْرِ عَمَدٍ تَرَوْنَهَا ۖ وَأَلْقَىٰ فِی الْأَرْضِ رَوَاسِیَ أَنْ تَمِیدَ بِکُمْ وَبَثَّ فِیهَا مِنْ کُلِّ دَابَّهٍ ۚ وَأَنْزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَنْبَتْنَا فِیهَا مِنْ کُلِّ زَوْجٍ کَرِیمٍ.

“آسمان ها را بی هیچ ستونی که آن را ببینید خلق کرد و در زمین کوه های استوار بیفکند تا [مبادا زمین] شما را بجنباند و در آن از هر گونه جنبنده ای پراکنده گردانید و از آسمان آبی فرو فرستادیم و از هر نوع [گیاه] نیکو در آن رویانیدیم.

خلق جهان از پس دقیق ترین و منظم ترین مهندسی عالم بوجود آمد و ما که در ساختاری مهندسی شده از عالم وجود، نعمت زندگی یافته ایم خود نمونه ای از یک شاهکار مهندسی در آفرینشیم”.

عباس علی آبادی، اظهار داشت: آنچه امروز در گروه مپنا سرلوحه کار مهندسان این مجموعه است، اتکا به توان داخلی و مقابله با تهدیدات اقلیمی و پیرامونی است.

وی ضمن تقدیر و تشکر از همه مهندسان، متخصصان، کارگران و تلاشگران گروه مپنا، دانش و تلاش گروه را موجب دستاوردهای بزرگ و افتخار دانست و گفت: مپنا نمادی از توانایی مهندسی کشور و ملت بزرگ ایران است.

مدیرعامل گروه مپنا خاطرنشان کرد: اگر این تعریف درست باشد که مهندس به دنبال راهی برای حل مشکلات بشر است، پس باید پیوسته در تلاش برای دانستن مشکلات و چالش های پیش روی بشر باشیم.

وی با اشاره به برخی از چالش های بزرگ بشر از دیدگاه سازمان ملل متحد، گفت: اولین چالش، جمعیت زمین است که به صورت نامتوازن رشد می کند. همچنین تامین امنیت غذایی، مشکلات ژنتیکی، پیری جمعیت، بحران آب، بالا آمدن سطح آب ها، تنش های ژئوپلیتیکی مانند جنگ اکراین، آزمایش های اتمی، هوش مصنوعی، اثرات شبکه های اجتماعی، آلودگی های محیط زیستی و استفاده بیش از حد از منابع کره زمین نیز از مهمترین دغدغه های آینده انسان از دیدگاه سازمان ملل متحد محسوب می شود.

مدیرعامل گروه به عدم توازن اختصاص زمین های کشاورزی به مردم در سراسر دنیا و تغییرات نامتوازن اقلیم جهان اشاره و تاکید کرد: مهندسان باید به این چالش ها بپردازند و در جایگاه خلیفه خدا بر روی زمین از دانش و توانایی های خود در راه صلح و توسعه پایدار استفاده کنند.

وی در ادامه افزود: شکاف بزرگی میان ثروت کشورهای مختلف وجود دارد و شکاف هایی این چنین تهدید بزرگی برای حیات بشر است. میزان سرمایه گذاری در توسعه فناوری و نوآوری در دنیا کاهش یافته و تولید انرژی های تجدیدپذیر علی رغم مزایای زیست محیطی همچنان مقرون به صرفه نیست. در تمام این چالش ها، موثرترین موضوع، انرژی است.

علی آبادی با تاکید بر تلاش مهندسان در حل چالش های کشور و خلق ثروت گفت: یکی از چالش های مهم ما انرژی است. ما می توانیم با پروژه های توسعه ای از جمله نیروگاه های سیکل ترکیبی، انرژی هدررفت را به ثروت تبدیل کنیم، یا با توسعه صنعت ریلی به صرفه جویی در زمان و سوخت کمک کنیم. بنابراین به این شکل آینده ای امیدوار کننده و مثبت برای کشور و مردم فراهم می شود.

وی تصریح کرد: مهندسان پرتلاش گروه مپنا اهتمام خود را بر هوشمندسازی زیرساخت ها، برقی سازی سامانه های حمل و نقل، ساخت نیروگاه های حرارتی و تجدیدپذیر، لوکوموتیوهاى مسافرى و بارى، مهندسی نفت، تجهیزات ببمارستانی، تولید همزمان برق و آب و …قرار داده اند

در ادامه این مراسم، بخشی از دستاوردها و نوآوری های مهندسی حوزه برق گروه مپنا طی دو سال اخیر، توسط معاون مهندسی بخش برق شرکت مپنا ارائه شد.

زهرا گمار، مواردی از جمله طراحی و ساخت توربین MGT75  ، سیستم کنترل و سالن توربین آن، بزرگترین ژنراتور هواخنک مپنا، سیستم تحریک MAPEX  و طراحی و بهینه سازی سیکل دو فشاره و سه فشاره و سه فشاره ری هیت دار کلاس E، ماژولار سازی و تهیه نرم افزار سایزینگ خنک کن ACC  و طراحی اتصال انبساطی جدید برای داکت بخار پروژه غرب کارون و ثبت اختراع، بهینه سازی و استاندارد سازی تجهیزات خارج از بلوک نیرو، تهیه مدارک استاندارد بلوک نیرو، بهینه سازی تجهیزات مورد استفاده در بخش انرژی های تجدیدپذیر، ارائه بسترهای MAPNA MIND و OMID در خصوص نگهداشت و پایش اطلاعات و … را معرفی و تشریح کرد.

شایان ذکر است، در این مراسم، تعدادی از مهندسان حاضر نیز به طرح دیدگاه های خود پرداختند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: مپنا
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.