بازدید سایت : ۵۹۱۰۶

چالش پاکستان و چین در ساخت کریدور اقتصادی

وزیر برنامه‌ریزی پاکستان گفت این کشور برای به گردش درآوردن برنامه بلندپروازانه ساخت یک کریدور اقتصادی با چین ، علی‌رغم منافع اقتصادی‌ که این طرح برای کشورش دارد، با چالش‌هایی روبه‌روست.

چالش پاکستان و چین در ساخت کریدور اقتصادی
تین نیوز |

وزیر برنامه‌ریزی پاکستان گفت این کشور برای به گردش درآوردن برنامه بلندپروازانه ساخت یک کریدور اقتصادی با چین ، علی‌رغم منافع اقتصادی‌ که این طرح برای کشورش دارد، با چالش‌هایی روبه‌روست.

به گزارش مهر به نقل از رویترز، احزن اقبال، وزیر برنامه‌ریزی پاکستان، روز چهارشنبه گفت که این کشور برای به گردش درآوردن برنامه بلندپروازانه ساخت یک کوریدور اقتصادی با چین، علی‌رغم منافع اقتصادی‌ای که این طرح برای کشورش دارد، با چالش‌هایی روبه‌روست.

چین وعده داده است مبلغ ۵۷ میلیارد دلار در پروژه‌های سر راه کریدور اقتصادی چین و پاکستان، که بخشی از برنامه بلندپروازانه «یک کمربند تجاری، یک مسیر» است و چین را به خاورمیانه و اروپا متصل می‌کند، سرمایه‌گذاری کند.

رئیس‌جمهور چین، جی جینپینگ، پروژه «یک کمربند تجاری، یک مسیر» را در سال ۲۰۱۳ پیشنهاد داد، اما هنوز مشخصات آن اعلام نشده است.

اقبال، که در اسلام آباد این پروژه را هدایت می‌کند به مجمع اقتصادی جهانی در شهر شمال شرقی دالیان گفت: هنوز در این باره چالش‌هایی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرند.

وی گفت: در واقع شکاف‌های زیادی وجود دارد که ما باید به درستی به آنها پاسخ دهیم. اولین و مهم‌ترین شکاف هماهنگی است.

اقبال گفت که او در طی دو سال گذشته چندین جلسه با وزرای خود برگذار کرده است تا از تشریفات دست و پاگیر و زائد عبور کنند و سیاست‌گذاری‌هایی برای هماهنگی در میان وزارتخانه‌های دولتی تبیین کرده است.

او گفت: در مناطق مختلف هم چالش هایی وجود دارد؛ استان‌ها برای به دست آوردن فرصت‌های بیشتر در این پروژه با هم رقابت می کنند.

او بدون هیچ توضیح اضافه ای گفت: دولت مکانیزمی برای هماهنگی شرکای داخلی و خارجی این پروژه به‌وجود آورده است.

پاکستان و چین در نظر دارند شبکه‌ای از خط آهن، جاده و زیر ساخت‌های انرژی را به عنوان بخشی از پروژه «یک کمربند تجاری، یک مسیر» ایجاد کنند.

پاکستان یکی از مشتاق‌ترین طرفداران این پروژه بوده است که بخشی از علت آن می‌تواند این باشد که در این پروژه قرار است تعدادی نیروگاه هم ساخته شود که در این صورت کمبودهای انرژی این کشور که یک دهه از آن رنج می‌برد و گاها موجب خاموشی شهرهایش می‌شود تا حدودی جبران خواهد شد.

منبع: خبرگزاری مهر
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.