چابهار دروازه طلایی توسعه محور شرق
نخستین همایش فرصتهای سرمایهگذاری سیستانوبلوچستان با عنوان «چابهار اینوست» از روز جمعه 28 دی ماه به مدت دور روز در منطقه آزاد چابهار برگزار شد.
نخستین همایش فرصتهای سرمایهگذاری سیستانوبلوچستان با عنوان «چابهار اینوست» از روز جمعه 28 دی ماه به مدت دور روز در منطقه آزاد چابهار برگزار شد.
به گزارش تیننیوز به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد، این همایش که بیشتر با هدف معرفی فرصتهای سرمایهگذاری و قابلیتهای سیستانوبلوچستان بهویژه منطقه آزاد چابهار به سرمایهگذاران و فعالان تجاری، اقتصادی و صنعتی بومی منطقه سیستانوبلوچستان برگزار شد، مورد توجه سرمایهگذاران و مسئولان سیاسی و اقتصادی کشورهای همسایه نیز قرار گرفت و از ماهها پیش از برگزاری همایش، بسیاری از اظهارنظرها و اعلام همکاریها برای توسعه منطقه آزاد چابهار آغاز شد.
سفر سهروزه محمدجواد ظریف به هند که با هدف شرکت در نشست سالانه «ریسینا» انجام شد، زمینه گفتوگوها و مذاکرات بسیاری برای همکاریهای بینالمللی در منطقه آزاد چابهار را فراهم کرد.
وزیر امور خارجه ایران که در رأس یک هیئت بلندپایه سیاسی و اقتصادی به این کشور سفر کرده بود، در فروم اقتصادی ایران و هند نیز شرکت کرد و به همراه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار از سخنرانان ویژه این نشست بود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار بهعنوان یکی از سخنرانان اصلی فروم اقتصادی ایران و هند از این فرصت برای معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در چابهار و نقش این منطقه آزاد در تقویت همکاریهای دوجانبه ایران و هند در حوزههای تجاری و اقتصادی استفاده کرد و علاوه بر این از مسئولان دولتی و بخش خصوصی این کشور برای حضور در «چابهار اینوست» دعوت کرد.
عبدالرحیم کردی در این نشست اقتصادی اظهار کرد: چابهار بهعنوان یک بازیگر جدید منطقهای در خاورمیانه نقش ویژهای در دیپلماسی اقتصادی منطقه بازی میکند. او افزود: توافقنامه چابهار بین سه کشور ایران، افغانستان و هند نقطهعطفی در توسعه روابط فیمابین سه کشور است که تأثیرات ویژهای در روابط کشورهای منطقه خواهد داشت. کردی پیشتر اعلام کرده بود که «چابهار اینوست» از امسال بهعنوان یک رویداد سالانه هر سال برگزار خواهد شد. در تمام سخنرانیها و گفتوگوهای ظریف با سیاستمداران و مسئولان بلندپایه هندی در حوزههای تجاری و اقتصادی، نقطه مشترک و مورد تأکید هر دو طرف چابهار بود و استفاده بیشتر از قابلیتها و ظرفیتهای موجود در این بندر اقیانوسی. وزیر حملونقل هند در حاشیه جلسه ملاقات با وزیر خارجه ایران به خبرنگاران گفت مطمئن است دو کشور در گذر زمان دستاوردهایی خواهند داشت و در این بین بندر چابهار برای هندیها از اهمیت بالایی برخوردار است و روی این موضوع به طور جدی کار میشود. «نیتین گادکاری» در این باره افزود: در عین حال طرف ایرانی برخی از مشکلاتی که وجود دارد را حل خواهد کرد و از طرف ما هم فرایند در حال اجراست و مطمئن هستم که ما در مقطعی هستیم که چابهار کارکرد کامل خود را هر چه زودتر آغاز کند.
همچنین مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ایران که در این سفر وزیر امور خارجه را همراهی میکرد، اعلام کرد که وزیر حملونقل و کشتیرانی هندوستان برای تخصیص خط اعتباری و تسریع در تأمین تجهیزات بندر چابهار دستور صریح داده است.
«محمد راستاد» درخصوص اپراتوری هندیها در بندر چابهار نیز، اظهار کرد: در دیدار با وزیر حملونقل و کشتیرانی هندوستان بر تسریع در تأمین تجهیزات بندر چابهار در قالب قرارداد با اپراتور هندی و تخصیص خط اعتباری تأکید شد و گادکاری به مقامات مرتبط هندی دستورات صریحی در این زمینهها داد.
همزمان با حضور ظریف در هند و به نشانه موفقیت این سفر، دولت هند هفدهم دیماه رسما عملیات تجاری خود در بندر چابهار ایران را با ورود یک کشتی قبرسی با محموله 72 هزار تن ذرت آغاز کرد.