فعالیت تجاری مرز رسمی پرویزخان از سرگرفته شد
فرماندار قصرشیرین گفت: صادرات از مرز رسمی پرویزخان که به منظور مقابله با بیماری ویروسی کرونا شامگاه ۲۴ اسفندماه بسته شده بود امروز دوشنبه لحظاتی قبل با حضور وزیر دارایی اقلیم کردستان عراق از سرگرفته شد.
فرماندار قصرشیرین گفت: صادرات از مرز رسمی پرویزخان که به منظور مقابله با بیماری ویروسی کرونا شامگاه ۲۴ اسفندماه بسته شده بود امروز دوشنبه لحظاتی قبل با حضور وزیر دارایی اقلیم کردستان عراق از سرگرفته شد.
به گزارش تیننیوز به نقل از ایرنا، مرادعلی تاتار افزود: توقف صادرات از مرز رسمی پرویزخان توسط مسوولان اقلیم کردستان به گمرک پرویزخان ابلاغ شده بود که امروز پس از اتمام این ۲ روز، مرز به روی کامیون های صادراتی بازگشایی شد.
وی ادامه داد: هم اکنون به دلیل بسته شدن پنج مرز زمینی کشورمان، صادرات دیگر مرزها به سمت پرویزخان سرریز شده و این روزها این مرز با حجم زیادی از صادرات مواجه است.
نماینده عالی دولت در قصرشیرین گفت: فعالیت مرزهای خسروی و سومار در استان کرمانشاه نیز از یکشنبه هیجدهم اسفندماه به مدت یک هفته توسط دولت عراق به منظور مقابله با ویروس کرونا متوقف شده بود و این مرزها همچنان بسته است.
وی اظهار داشت: تمهیدات بهداشتی در ورودی مرز و همچنین کمربندی پرویزخان و ورودی شهرستان انجام می شود و هم اکنون قرنطینه های بهداشتی ۲ طرف مرز نیز فعال است و رانندگان نیز در ورود به شهرستان و درورودی مرز غربالگری و به لحاظ بیماری های ویروسی سنجش می شوند.
روزانه ۵۰۰ دستگاه کامیون محموله صادراتی از مرز خسروی و ۸۰۰ تا یک هزار و ۵۰۰ کامیون کالا از مرز رسمی پرویزخان به عراق صادر می شود.
مرز پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال ۸۶ راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد.
اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
نزدیکی فرهنگ ۲ منطقه مرزی استان کرمانشاه و سلیمانیه عراق به دلیل همزبان بودن از مهمترین عوامل رونق اقتصادی و تجاری این مرز رسمی است.
پرویزخان اکنون یکی از مرزهای راهبردی و مهم کشور است که ۵۴ درصد صادرات غیرنفتی کشور به عراق را به خود اختصاص داده و نقش کلیدی و حیاتی در جذب بازار این کشور همسایه دارد.
مرز پرویزخان که در مسیر راه ابریشم قرار دارد، نزدیکترین راه ارتباطی از طریق عراق و سوریه به طول ۹۰۰ کیلومتر به کشورهای اروپایی است و در زمان کنونی که کشور عراق در زمینه زیرساخت ها و اقتصاد وضعیت خوبی ندارد بهترین مسیر برای سرمایه گذاری در این کشور و کردستان عراق است.