بازدید سایت : ۸۸۲۸۵

زنگ خطر افزایش ازون در آسمان پایتخت

بر اثر گرمای هوا، آلاینده اصلی هوای تهران، گاز ازون شده است. این آلاینده در هفته گذشته ۲ روز موجب شد هوای تهران برای گروه‌های حساس ناسالم شود.

زنگ خطر افزایش ازون در آسمان پایتخت
تین نیوز |
بر اثر گرمای هوا، آلاینده اصلی هوای تهران، گاز ازون شده است. این آلاینده در هفته گذشته ۲ روز موجب شد هوای تهران برای گروه‌های حساس ناسالم شود.

به گزارش مهر، تولید آلودگی هوا در تهران، زمستان و تابستان نمی‌شناسد. در پاییز و زمستان،‌ آسمان تهران بر اثر انباشت ذرات معلق آلوده می‌شود. در فصل بهار آلاینده اصلی گرد و غبارهای داخلی و خارجی هستند و حالا بر اثر گرمای هوا، آلاینده اصلی هوای تهران، گاز ازون شده است. این آلاینده در هفته گذشته ۲ روز موجب شد هوای تهران برای گروه‌های حساس ناسالم شود.

"وحید حسینی" مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در این باره می‌گوید: زمانی‌ که آلاینده معیار هوای تهران ازون باشد، این آلاینده موجود در هوایی که تنفس می‌کنیم، می‌تواند به سلامتی ما آسیب برساند که این شرایط به ویژه در روزهای گرم و آفتابی که به طور معمول، ازون به حد ناسالم می‌رسد، بیش‌تر رخ می‌دهد. وی تصریح کرد: این پدیده که با عنوان ozone exceedance شناخته می‌شود، بطور معمول کم‌تر رخ می‌دهد اما حتی میزان نسبتاٌ پایین ازون نیز می‌تواند باعث بروز عوارض بر سلامتی انسان شود؛ به ویژه در افراد مبتلا به بیماری‌های ریوی، کودکان، سالمندان و افرادی که در خارج از منزل فعال هستند که ممکن است به ازون حساس باشند.

این استاد دانشگاه در خصوص شرایط ویژه پس از بالا گرفتن وضعیت ازون در تهران گفت: در مواجهه با ازون، کودکان در معرض بیش‌ترین خطر هستند، زیرا ریه‌های آن‌ها هنوز در حال رشد و تکامل بوده و معمولا فعالیت آن‌ها در خارج از منزل، در زمانی که سطح ازون بالا است، زیاد است که این خود باعث افزایش احتمال تاثیر ازون بر آنان می‌شود. همچنین احتمال بروز آسم در کودکان بیش‌تر از بزرگسالان است.

بر اساس گزارشات سازمان بهداشت جهانی، تنفس ازون می‌تواند انواع مشکلات سلامتی از جمله درد قفسه سینه، سرفه، سوزش گلو و گرفتگی ریه را ایجاد کند. همینطور می‌تواند برونشیت، آمفیزم (نوعی بیماری ریوی است که منجر به از بین رفتن خاصیت ارتجاعی ریه و از بین رفتن دیواره آلوئول‌های ریه می‌شود) و آسم را بدتر کند. گاز ازون در سطح زمین همچنین می‌تواند ریه‌ها را برای عفونت مستعدتر کرده، عملکرد ریه را کاهش داده و موجب التهاب جدار ریه‌ها گردد و حتی در زمان ناپدید شدن علائم، آسیب به ریه را ادامه می‌دهد. قرار گرفتن در معرض ازون بطور مکرر و طولانی مدت ممکن است باعث ایجاد زخم دائم در بافت ریه و همینطور سرطان ریه گردد.

بر اساس گفته‌های مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران،‌ از آنجا که گاز ازون یک اکسیدکننده بسیار قوی است، حد استاندارد آن ۰.۱۲۵ قسمت در میلیون (ppm) از حجم هوا است؛ یعنی اگر متوسط غلظت این آلاینده در ساعت کمتر از این مقدار باشد، به لحاظ این آلاینده هوا سالم است و اگر بیشتر بود بسته به میزان غلظت، هوا را در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس، ناسالم، بسیار ناسالم و یا خطرناک قرار می‌دهد.

  • در هنگام وجود آلایندگی ازون چه باید کرد؟

در صورتی که غلظت ازون بالاتر از حد مجاز سلامت باشد، کودکان و بزرگسالان فعال و افراد مبتلا به بیماری‎های ریوی، مانند آسم، باید از مواجهه طولانی مدت در فضای باز اجتناب کنند و در صورتی که میزان این گاز در شرایط ناسالم قرار گیرد بقیه افراد از جمله کودکان باید حضور خود را فضای باز محدود و یا در صورت نیاز متوقف کنند. نکته قابل توجه این که برخی از دستگاه‌های تصفیه هوای خانگی با تولید گاز ازون به تصفیه هوا می‌پردازند و باید توجه به خطرات ناشی از ازون، استفاده از این دستگاه‌ها به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

 

 

منبع: خبرگزاری مهر
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.