بررسی اصلاح ضوابط و مقررات ساخت و ساز در باغات تهران
در پنجمین جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، اصلاح ضوابط و مقررات ساخت و ساز در باغات شهر تهران بر اساس لایحه پیشنهادی شورای شهر تهران همچنین تاکید بر حفظ و صیانت از باقیمانده باغات شهر تهران، مورد بررسی قرار گرفت.
پنجمین جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در سال جاری به ریاست مهندس محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی و با بررسی موضوع اصلاح ضوابط و مقررات ساخت و ساز در باغات شهر تهران (بر اساس پشنهاد شورای اسلامی شهر تهران) در ساختمان دادمان وزارت راه و شهرسازی، برگزار شد.
به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، این جلسه به پیشنهاد شورای شهر تهران برگزار شد. شورای شهر تهران پس از بررسی هایی که در خصوص آسیب شناسی ساخت و ساز در باغات تهران و نحوه صیانت از آنها با رویکرد بررسی وضعیت موجود آن توسط شهرداری تهران انجام شد لایحه پیشنهادی خود را به شورای عالی شهرسازی و معماری ایران ارایه کرد تا در این باره تمامی اعضای اصلی شورای عالی با جلسات متعددی که پیش تر در کمیته فنی در این باره تشکیل شده بود، تصمیم گیری کنند.
در این نشست، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی خواستار نحوه بررسی و اجرایی شدن مصوبه سال ۹۳ شورای عالی شهرسازی در خصوص باغات شد. در این جلسه وی به کمیته فنی شورای عالی تاکید کرد تا چرایی عملیاتی نشدن مصوبه سال ۹۳ شورای عالی را در خصوص صیانت از باغات بررسی کرده و نتیجه را به وی اعلام کنند.
اسلامی در این نشست تصریح کرد: هدف ما جلوگیری از ساخت و ساز در باغات تهران است زیرا باغات تهران تنها باقیمانده ریه های تنفسی شهر هستند که حفاظت و صیانت از آنها ضروری است.
به گفته فرزانه صادق مالواجرد دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، ضوابط و مقرراتی که پیش تر و در طرح جامع شهر تهران و پیوست آن در خصوص باغات تهران پی بینی شده بود به دلیل اتفاقاتی که در سنوات گذشته برای باغات شهر تهران رخ داد، نیازمند اصلاحاتی بوده که به همین دلیل به پیشنهاد شورای شهر تهران این اصلاحات با بررسی ها و آسیب شناسی های شهرداری تهران به کمیته های فنی شورا آمد و پس از بررسی به شورای عالی شهرسازی، جهت تصمیم گیری ارایه شده است.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، لغو مصوبه برج- باغ را توسط شورای شهر تهران با رویکرد محیط زیستی و توجه به میراث طبیعی تهران گامی موثر در جهت حفظ باغات تهران برشمرد. به گفته وی، پیشنهاد جایگزین مصوبه برج-باغ از سوی شهرداری تهران به دبیرخانه شورای عالی شهرسازی به منظور بررسی ارایه شده است و در دبیرخانه شورای عالی در پنج جلسه مورد بررسی قرار گرفت و به شورای عالی شهرسازی ایران جهت تعیین تکلیف ارایه شد.
بررسی لایحه پیشنهادی شورای شهر تهران در پنج جلسه کمیته فنی
به گفته حمزه ای مدیرکل دفتر نظارت بر طرح های توسعه و عمران وزارت راه و شهرسازی، کمیته فنی شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در پنج جلسه مفصل با جزئیات، لایحه پیشنهادی شورای اسلامی شهر تهران را در خصوص اصلاح ضوابط ساخت و ساز در باغات شهر تهران مورد بررسی قرار داد و در این مورد به جمع بندی رسید.
مسعود حمزه ای برخی از رئوس پیشنهادی کمیته فنی ضوابط و مقررات شورای عالی شهرسازی را نسبت به متن پیشنهادی شورای اسلامی شهر تهران شاملِ یکسان سازی مسکونی با سایر فعالیت های مجاز به استقرار در باغات شهر تهران، حذف تراکم کاهنده برای باغات کمتر از ۵هزار مترمربع، تعیین تراکم در اراضی باقیمانده از توافق ۳۰-۷۰ در چارچوب ضوابط پهنه و بین ۲۴۰ تا ۳۰۰ درصد، اصلاح ضوابط پارکینگ با رویکرد امکان تامین پارکنیگ در یک طبقه زیر سطح اشغال مجاز اعلام کرد.
به گفته وی از دیگر رئوس پیشنهادی کمیته فنی ضوابط و مقررات شورای عالی شهرسازی و معماری، می توان به محدود کردن اختیارات کمیته باغات به مباحث توده گذاری و معماری، همچنین، تغییر نصاب ضوابط ساخت و ساز، تغییر در نگارش ۳۰- ۷۰ با رویکرد تامین نظرات دیوان عدالت اداری و ضرورت تصویب تغییرات جدول فعالیت مجاز به استقرار در کمیسیون ماده ۵ اشاره کرد.
گفتنی است در این نشست، اعضای اصلی شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، معاونان وزرای کشور، نیرو، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان های حفاظت از محیط زیست، میراث فرهنگی و سازمان برنامه و بودجه و همچنین سازمان پدافند غیرعامل کشور حضور یافتند.
در این نشست، پیروز حناچی شهردار تهران، محسن هاشمی رییس شورای اسلامی شهر تهران، محسن هاشمی رییس شورای اسلامی شهر تهران، زهرا نژاد بهرام، زهرا صدر اعظم نوری و محمد سالاری از اعضای شورای شهر تهران، گلپایگانی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران در جلسه فوق که به بررسی موضوع اصلاح ضوابط و مقررات ساخت و ساز در باغات شهر تهران اختصاص داشت،
نتایج جلسه فوق طی صورتجلسه ای از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، ابلاغ می شود.