بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

فرو نشست زمین در 4 نقطه تهران

4 منطقه 17،18،19 و 20 نیز سالانه 10 سانتی‌متر فرونشست دارند.

فرو نشست زمین در 4 نقطه تهران
تین نیوز |

 مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران با اشاره به اینکه دشت های شهریار و ورامین جزو بحرانی ترین فرونشست های کشور را به خود اختصاص می دهند، گفت: 4 منطقه 17،18،19 و 20 نیز سالانه 10 سانتی متر فرونشست دارند.

به گزارش تین نیوز به نقل از فارس، سیدحسن رضوی امروز در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه بین المللی آب و تاسیسات آب و فاضلاب با اشاره به اینکه برداشت بی رویه آب باعث شده تا فرونشست شدیدی در دشت های استان تهران روی دهد، گفت: در برخی دشت های استان تهران روزانه یک میلیمتر در برخی دشت ها نیم میلیمتر فرونشست داریم، به طوری که از لحاظ فرونشست دشت ها دشت شهریار و ورامین جزو بحرانی ترین دشت ها از لحاظ فرونشست هستند.

وی افزود: برداشت بیش از حد آب از دشت های شهریار باعث شده تا سالانه 310 میلیمتر در این دشت ها فرونشست داشته باشیم، اما نکته ای که بسیار حائز اهمیت است این است که فرونشست زمین مهمان شهروندان تهرانی نیز شده است. به طوری که به دلیل تجمع چاه های زیرزمینی برای تامین آب های شرب و فضای سبز شهری 4 منطقه 17،18،19 و 20 سالانه با فرونشست 10 سانتی متری مواجه هستند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران با تاکید بر اینکه در حال مدیریت مخازن سدها برای سال آبی جدید که از مهر ماه تا شهریور ماه سال آینده است، هستیم، گفت: از ابتدای مهر ماه تا شهریور ماه 98 که سال آبی پارسال محسوب می شود 387 میلیمتر بارندگی داشتیم که در نوع خود یک رکورد محسوب می شود و نسبت به سال قبل 52.5 درصد در استان تهران افزایش بارش داشتیم.

رضوی گفت: در طی یک سال گذشته بارش ها باعث شد تا مخازن ورودی سدهای پنجگانه تهران به 2 میلیارد و 614 میلیون متر مکعب برسد.که این عدد سال گذشته یک میلیارد و 173 میلیون متر مکعب که از یک افزایش 123 درصدی برخوردار بوده است.

وی افزود: با این وضعیت مخازن شرایط تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت در سال آبی که پشت سر گذاشتیم، نسبت به سال های قبل وضعیت بهتری داشت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران با تاکید بر اینکه امسال با توجه به بارش های مناسب هنوز مخازن زیرزمینی مشکلات جدی دارند، گفت: در شرایط فعلی میزان ذخیره آب در پشت سدهای پنجگانه تهران 920 میلیون متر مکعب است که نسبت به سال قبل خود 290 میلیون متر مکعب بیشتر است و نسبت به مدت میانگین 50 سال گذشته 73 میلیون متر مکعب بیشتر در مخازن، سدها ذخیره شده است.

رضوی در مورد مدیریت سیلاب نیز گفت: در حال حاضر همچنان آب پشت سدهای کرج، ماملو و لتیان را تخلیه می کنیم و همچنین اگرچه سد نمرود که یک سد مشترک میان تهران و سمنان است، هنوز تکمیل نشده است، یک چهارم آب این سد را تخلیه و برای کشت پاییزه دشت گرمسار اختصاص می دهیم.

وی با بیان اینکه نسبت به سال قبل 10 درصد آب سطحی بیشتری تامین شده است، گفت: برای شرب 10 درصد برای بخش کشاورزی 79 درصد و برای بخش صنعت 80 درصد بیشتر از آب های سطحی استفاده شده است. پس این اعداد و ارقام بر اساس شرایط مناسب سدها بوده است. و باعث شده است تا برای تامین آب کمتر از منابع زیرزمینی در استان تهران برای تامین آب شرب استفاده شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران با اشاره به اینکه شرایط آب تهران مناسب است و کیفیت خوبی دارد، گفت: از مهر ماه امسال تا پایان شهریور سال آینده طبق پیش بینی سازمان هواشناسی شرایط نرمالی خواهیم داشت. پس پیش بینی ما این گونه است که شرایط تامین آب هم به لحاظ کمی و هم کیفی برای شهر تهران و استان تهران سال خوبی باشد.

رضوی در پاسخ به این سؤال که برای تغذیه مصنوعی دشت ها چه اقداماتی شده است، گفت: برای تغذیه مصنوعی دشت های استان تهران 300 میلیون مکعب آب از سدهای پنجگانه برای تغذیه مصنوعی مورد استفاده قرار گرفته است هر چند تغذیه مصنوعی تنها یکی از راه های مقابله با فرونشست است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: خبرگزاری فارس
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.